Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dobry duch

CZY PARTNER POWINIEN BYĆ ODPOWIEDZIALNY ZA UCZUCIA DRUGIEJ STRONY?

Polecane posty

a kto przy zdrowych zmyslach dopuszcza do ciaglego zagrozenia ?

Widzisz, Lenka, zaakceptowanie swojego losu, kiedy nie możemy go zmienić, czyli nie mamy innego wyjścia nie jest dla mnie równoznaczne z odczuwaniem szczęścia. Tak ja to widzę, Ty masz prawo widzieć inaczej. :-)

Gość Lenka...
skazana na blond - mnie na tym nie zależy, abyś Ty w to wierzyła ... jest mi to obojętne ... Twoje życie - twoje podejście do życia ... nie przeszkadza mi to ... Możesz delektować się swoimi porażkami ...

i tu zgadzam sie z Lenka.... umiejetnosc zaakceptowania tego.... czego nie mozemy zmienic to 3/4 sukcesu

Yeez, jak się permanentnie odżywiasz najtańszym szajsem z biedronki, czy innego dyskontu to wg mnie do ciągłego zagrożenia życia dopuszczasz. Nie mówiąc o zamieszkiwaniu zagrzybionych pomieszczeń, które są toksyczne itp itd :-)

Gość Lenka...
skazana na blond - w tej chwili odbierasz ludziom niepełnosprawnym prawo do szczęścia ... twierdząc, że nie mogą być szczęśliwi ... Chyba nie jesteś zbyt odpowiedzialna ... :O

Gość Lenka...
skazana na blond - chyba żartujesz z tymi dyskontami ... Naprawdę wierzysz w to, że kupując w delikatesach najdroższych jesz dużo zdrowiej? :O

Gość Lenka...
"domniemane porażki" - nie żartuj sobie ... każdy ponosi w życiu porażki ... i ja i Ty i każdy człowiek na ziemi ... Twierdząc teraz, że Ty ich nie odnosisz tylko się ośmieszasz ... :O

Lenka, niczego im nie odbieram, nie nadinterpretuj. To był tylko przykład sytuacji, kiedy jesteś po wypadku - i co od razu na zawołanie jesteś szczęśliwa?? Po pewnym czasie nie masz wyjścia i akceptujesz, a potem zaczynasz się cieszyć czym się tylko da. I wtedy można znowu być szczęśliwym, albo i nie. Zależy od osobnika. :-)

Lenka, Twoje zniesmaczenie na mnie nie działa, więc trochę przystopuj i nie wciągaj w to proszę moich porażek. Najpierw musiałabyś coś o nich wiedzieć, a raczej wątpię, żebyś miała o tym pojęcie. To raz. Dwa - owszem, jeżeli stać Cię na żywność organiczną i sprawdzonych dostawców w mniejszych sklepach, czy piekarniach, to odżywiasz się trochę zdrowiej.

Gość Lenka...
skazana na blond - a gdzie ja pisałam, że to takie na pstryk ... to jest forma pracy nad sobą ... godzenia się z życiem i szukania pozytywów ... Wyraźnie natomiast zaznaczyłaś niepełnosprawnych jako kategorię "nieszczęśliwych" ... :O

Gość Lenka...
" Lenka, Twoje zniesmaczenie na mnie nie działa, więc trochę przystopuj i nie wciągaj w to proszę moich porażek. Najpierw musiałabyś coś o nich wiedzieć, a raczej wątpię, żebyś miała o tym pojęcie. To raz." O co Ci kobieto chodzi... Chyba coś Cię bardzo boli ... że tak się ciskasz ... piszę ogólnie o porażkach ... i nie muszę o nich nic wiedzieć, aby twierdzić, że każdy ma na swoim koncie porażki ...

pernamentnie odzywiam sie warzywami i owocami oraz mieskiem .... nie wiem co ty z tymi Biedronkami.... ale generalnie sądze ze wplyw na poczucie szczescia ma to co sami uznajemy za WARTOSC a kazdy ma inne wartosci.... jak widze dla ciebie ma znaczenie jedzenie i kasa ale dla innych sa inne wartosci

Lenka, ostatnie zdanie: wmawiaj mi co Ci się tylko podoba, ze się delektuje porażkami, ze odmawiam szczęścia ludziom z patologicznych środowisk, ze mnie coś boli i ze się ciskam. Ja stosuję Twoja zalecana parę postów metodę i mam to w tzw.. głębokim poważaniu. Takie widzisz moje szczęście. The end. :-) i

Lenka - chodzi tylko o szacunek dla cudzych uczuć. Każdy ma prawo do tego żeby szanowano jego uczucia prawda?

Gość Lenka...
"Dwa - owszem, jeżeli stać Cię na żywność organiczną i sprawdzonych dostawców w mniejszych sklepach, czy piekarniach, to odżywiasz się trochę zdrowiej." Tutaj wychodzi Twoja niewiedza ... niedawno robili badania w sklepach ze zdrową żywnością i okazało się, że zdrowa jest ona tylko z nazwy i ceny ... A sprawdzeni mali dostawcy, to choćby na targu... gdzie wcale nie jest drożej ... (warzywa, owoce). Jak się chce, to się znajdzie ... Jeśli jadasz mięso, to możesz kupić świnkę u rolnika choćby w kilka osób itd. możliwości jest ogrom ... choć oczywiście nie ma dzisiaj czegoś idealnie "zdrowego" i nie będzie ... bo i słońce i woda i ziemia już nie "zdrowe" (dziura ozonowa, woda zanieczyszczona, ziemia skażona)

Yeez, za daleko oddryfowałas od mojego punktu wyjścia o SKRAJNEJ biedzie. Nie pisałam nigdzie i nigdzie nie napisze, ze pieniądze i jedzenie są dla mnie najważniejsze. Teraz przesadziłaś.

Gość Lenka...
skazana na blond - cieszę się, że chociaż tutaj odnalazłaś swoje szczęście ... :D

niczego nie przesadzilam.... to ty sie powolujesz na piedze i jedzenia .... to sa twoje argumenty dotyczace poczucia szczescia :D ....

Gość Lenka...
"niczego nie przesadzilam.... to ty sie powolujesz na piedze i jedzenia .... to sa twoje argumenty dotyczace poczucia szczescia .... " Dokładnie ... Jedni cieszą się, że mają co zjeść, a drudzy chcą im wmówić, że byliby tylko wtedy szczęśliwi gdyby mieli tzw. "zdrową żywność"

Yeez, czepiasz się szczegółów. Może i za daleko poszło z tą żywnością, ale to tylko dlatego, ze niepotrzebnie dałam się w tę rozmowę wciągnąć zamiast poprzestać na tym, ze - powtórzę się - uważam, ze skrajna bieda powoduje, ze pieniądze zaczynają dawać to przysłowiowe szczęście. Od tego zależy nie tylko wyżywienie, ale i warunki mieszkaniowe, leki, szkoły dla dzieci, rozrywka itd itd

zeby tylko szkoły dla dzieci - mody człowiek potrzebuje do szczęścia znacznie więcej - modnych ubrań, zabawek, gier komputerowych, akceptacji środowiska rówieśniczego, które jest w te atrybuty materialne wyposazone (zwykle).

ja sie nie czepiam.... ja wyjasniam.... to co tobie poszlo za daleko...ale nie ja jestem odpowiedzialna za to tylko ty

Gość Lenka...
" skazana na blond Yeez, za daleko oddryfowałas od mojego punktu wyjścia o SKRAJNEJ biedzie. Nie pisałam nigdzie i nigdzie nie napisze, ze pieniądze i jedzenie są dla mnie najważniejsze. Teraz przesadziłaś." Nie musisz tego pisać, to widać po Twoich postach ... biedny - w permamentnym nieszczęściu... czyli bogaty to szczęśliwy ...

yeez, zapytam wprost? byłabyś szczęśliwa zamieszkując jakieś baraki, czy inne skandalicznie zaniedbane mieszkania? z czystym sumieniem?

Gość Malutki ksiąąąże
'' Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to, co oswoiłeś'';).