Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Golden Rose

Do osób leczących Zespół Policystycznych Jajników

Polecane posty

Gość Golden Rose

Witam! Niedawno byłam u ginekologa, bo w wieku 20 lat mam okres średnio co 3 miesiące, więc postanowiłam w końcu coś z tym zrobić. Jak się okazało mam Zespół Policystycznych Jajników. Nieregularny okres to nie jest jedyny objaw, prócz tego mam nadmierne owłosienie( na policzkach i między pępkiem a łonem) oraz problemy z wahającą się wagą. Waga, jak waga, ale nadmierne owłosienie jest dużym problemem...Jak tylko chłopak chce mnie pogłaskać po policzku odskakuję, jak oparzona, więc ostatnio mi powiedział, że jestem zimna:| Depiluję się ,no ale wiadomo, że te włoski szybko odrastają, dlatego też codziennie się gole. Kurde, czuję się jak chłop:( Po długim wstępie chcę zadać pytanie, czy po terapii hormonami pozbędę się tego cholernego problemu? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość zpj
Owłosienia tak, pozbędziesz się, ale to musi być naprawdę trafiona terapia hormonalna, bo to duuuży problem, szczególnie jeśli byś chciała zajść w ciążę. Mało tego, że duży problem, to do tego długotrwały... Powodzenia

Gość Golden Rose
Dziękuję za odpowiedź:) Właśnie jestem w trakcie robienia badań hormonalnych. Mam nadzieję, że ginekolog dobierze mi właściwe leki, bo jak nie, to sobie dla świętego spokoju powycinam zawłosione kawałki ciała:P

Gość zpj
Wystarczy odpowiednia terapia. Jakiś czas to potrwa, nie zniknie od razu czy następnego dnia, ale będzie się zmniejszało. Cierpliwości.

Gość Gosia 2311
Cześć, mam stwierdzony przez specjalistę ten znienawidzony przez zemnie zespół. Mam 23 lata, jestem mężatką od ośmiu miesięcy bardzo mocno chcemy dzieciaczka. Jak grom z ciemnego nieba diagnoza. Moim jedynym objawem były spóźniające się miesiączki. Za każdym razem myślałam że jesteśmy w ciąży. W końcu postanowiłam to sprawdzić. Badania hormonalne, wizyty u jednego lekarza, drugiego i jest POC. Pytanie cisnące się na język "Dlaczego ja". Biorę leki ale czy to coś da? Lekarz na razie jest dobrej myśli, początek leczenia. Najgorzej to być w temacie. Jestem pielęgniarką i wiem jak najczęściej to się kończy. Najbardziej w tym wszystkim to mi żal Męża. On tak bardzo mnie kocha i tak samo mocno chce bobasa. Jest kochany, wspiera mnie ale mam wrażenie że do końca nie wie co się dzieje. Może na razie niech tak zostanie. Mam nadzieje że damy rade. Pozdrawiam

Włoski nie znikna nawet po leczeniu.Czasami pomoże laser ale i tez nie zawsze.Nie wiem skąd ten ktos wcześniej ma takie wiadomości, że odpowiednia terapia pozwoli na pozbycie się owłosienia.Można podelczyc politystyczne jajniki, wiele kobiet z tą choroba zachodzi w ciążę i rodzi zdrowe dzieci.Ale włoski zostana juz do końca zycia.Taka jest prawda.