Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowooczesna mamuska

wkrótce urodze córeczke i dam jej na imie Olivia Oksana Mercedes

Polecane posty

Gość zwolenniczka_inności
Mercedes - piękne imię. Sama na pierwsze mam Roxana, i dla tych anty, nie mając zagranicznego paszportu ani obywatelstwa 20 lat temu zostałam zapisana w urzędzie przez X, a nie ks. Na drugie mam Lucyna, taka rodzinna tradycja, a mianowicie drugie imiona po seniorkach/seniorach rodziny, a przy bierzmowaniu wybrałam sobie właśnie Mercedes. Bardzo mi się podoba te hiszpańskie, zresztą o wiele starsze od marki samochodu imię. A na dziewczynkę można w skrócie wołać Merci, czyż nie uroczo? Sama planuję w przyszłości nadać dziecku (w przypadku chłopca) imię Goran albo Dragan. (;

Rozumiem , że trzeba iść z duchem czasu , ale nie skrzywdź dziecka :) znam jedną Konstancję i ta biedna dziewczyna bardzo nie lubi swojej mamy. Nie cuduj. Daj jej ładne imię. Na pewno nie Mercedes (może Volvo?) to marka samochodu. Nie! Olivia jak oliwki. Ale Oksana to przepiękne imię. Żałuję że moi rodzice nie użyli swojej wyobraźni dla mnie bo jestem jedną z bardzo wielu Gosiek :) w Polsce.

Goran albo Dragan? Będę się za ciebie modlić :( CO CI TO NIENARODZONE DZIECKO ZROBIŁO???

lol kura jak mozna nazwać córkę mercedes...każd będzie ja kojarzyl z autem...ja bym jej dał justyna bardzo ładne imie...

Gość zwolenniczka_inności
nie zamierzam zostać w Polsce i jeśli wszystko dobrze pójdzie za dwa lata wybywam do Serbii, więc tam te imię jest w sam raz. zresztą znam sporo Goranków w Polsce i coś myślę, że z tym imieniem będzie podobnie jak z Alanami. ;)

Gość a ja proponuję takie imiona
oliwa osrana z mercedesa - bardzo ładnie

Gość to owo i to owo
Mercedes dasz na imię a pewnie maluchem będziecie się bujać:D

Gość laura88
Oksana kojarzy mi się z tym filmikiem z udziałem blondynki o krasnalach ogrodowych Mercedes z telenowelą brazylijską Olivia w porządku, ale pisane : Oliwia , jak juz...

Gość luska.s
Oksana jest dużo ładniejsza od Mercedes, a jeszcze ładniejsze Ksenia

Gość kielek:)
A co Ty taka światowa jesteś, że Kaśka to już hańba.Pewnie masz na imię Zdziśka więc masz kompleks z dzieciństwa. Co to za imię Sarah? no chyba za dużo się filmów amerykańskich naoglądałaś to Cię odmóżdżyło. Nie wiesz, że imiona się po Świętych daje? ja tam nie zam Świętej Mercedes chyba że w Twoim świecie taka istnieje.

Gość ciapaty rów murzyński
Arletta Dżons Polakkowitz nazwij tę mała k00rwinę!

Gość kielek:)
Mercedes Nowak to już szczyt wyczucia.

Gość mchy
ach wy prostaki, nazwa samochodu wziela sie wlasnie od imienia, jego wynalazca nazwal go mercedes wlasnie na czesc swojej corki, to piekne imie :) ale w PL raczej nie pasuje no i z polskim nazwiskiem kiepsko si ebedzie komponować, pomijajac ze to prowo :P

Gość bonitka (na pomaranczowo dzis)
blahahhaa mercedes hahahhaa maskarara :o

Gość Monique2222
Mercedes mi się podoba, Oksana nawet też.. a Olivia jest teraz bardzo oklepane. poza tym te 3 imiona naraz to przesada. jak Oksana to na drugie można dać np Anna

Gość Monique2222
Ale musi się ładnie komponować z nazwiskiem ;) kiedyś się spotkałam z nazwiskiem Oliwier Ziemniak :D serio.. Ale do Oksany pasuję polskie nazwiska

Gość mi podoba sie SOLANGE
:classic_cool:

A ja poznałam Bogusia Fiuta (serio!) i Ewangelinę Pasikowską (też serio!) no nie biedne dzieci :D?

Gość kthgvfk,ftyg
ja nie widzę w tym nic nowoczesnego, mało tego NIGDY bym nie skrzywdziła swojego dziecka którymkolwiek z tych imion ;]

Gość vvvvvvvvvvv
Ja dałam na imię dziecku Oksana choć bardzo podobało mi się Roksana ale na podkarpaciu jest fabryka cukierków więc były głupie komentarze ale Rzeszów to zadupie więc mogłabym się nie przejmować tym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mercedes jest bardzo ładne imie ale nie dałabym ze względu na marke samochodu

Gość A tak w ogóle
Ludzie przecież to prowokacja :-O

BLAGAM TYLKO NIE MRECEDES NAWET SOBIE NIE WYOBRAZASZ JAK SIE Z JEJ BEDA SIE SMIAC KOLEDZY JAK PODROSNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mililenka
To jak z filmu brazylijskiego :P I to kiepskiego. Nie mam nic przeciwko "innym" imionom bo sama mam zamiar nadać dzieciom coś nieoklepanego ale co za dużo to nie zdrowo... Może coś innego Ci się podoba...?? Wybacz ale to na pewno będzie lepsze.

Gość gość
Moja córka ma Mia Magdalena A jeśli miałabym mieć jeszcze jedną córkę to była by Odetta albo Tia. Moja siostra ma Roksana Marietta Armella więc są nie typowe :)