Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaczkaaaaaaaaaa

czy ksiązka Mury Habronu oparta jest na faktach czy to

Polecane posty

Gość pytaczkaaaaaaaaaa

fikcja literacka? przeczytałam dzisiaj kawałek i załuje :(

Gość pytaczkaaaaaaaaaa
ja tak mam że jak przeczytam czy zobaczę coś okropnego to mi potem siedzi w głowie :(

Gość pytaczkaaaaaaaaaa
okropne były te opisy gwałtów i towarzyszacego temu ponizenia

No tak, ta książka na pewno do lekkich nie należy. Pewnie zaczęłaś czytać, ponieważ dziś się ukazał na kafe temat o tej książce, ale przecież inni ostrzegali przed nią..... A tak z ciekawości, to do którego momentu doczytałaś?

Gość również chetnie poczytam
o thym sexie , o ile możesz to bede wdzieczny

Gość również chetnie poczytam
to w zakładzie karnym są zwierzęta ? ;o no weź przytocz jedną najostrzejszą scenke to może i ja się skuszę i kupie tą książkę

Świnia była w zakładzie poprawczym, a kot chyba w więzieniu. W książce są również epizody o życiu poza więziennymi murami, gdzie narrator dopuszcza się gwałtu na własnej matce. Może tyle wystarczy aby zachęcić, lub zniechęcić.

Gość pytaczkaaaaaaaaaa
wyrywkowo czytałam , seks ze zwierzetami pominełam jak ktos chce to ksiązka jest do sciągniecia na chomiku

Gość pytaczkaaaaaaaaaa
osobiscie nikomu nie polecam

ściągnąłem sobie z chomika audycję w dwóch częściach na kanwie tej powieści. Zwierzęta są w gospodarstwie przy domu poprawczym, farma świń, i jedna z maciorek nazywana bardotką służy pensjonariuszom do stosunków zoofilnych. Żeby zrozumieć kiążkę trzeba zapoznać się książką Tajemnice grypserki. Paskudna książka , o brudach ludzkiej egzystenji, paskudne opisy problemu "cweli"....

Myślę, że jest to dobra książka na szarganie czyjejś psychiki :D Co do przeczytania początkowo Tajemnic grypserki, to myślę, że nie jest to konieczne, ale należałoby jednak mieć już wcześniej jakieś realne pojęcie na temat życia więziennego, chociaż z jakiejś innej wiarygodnej literatury, lub autopsji :P

Gość pytaczkaaaaaaaaaa
nie chce wierzyc że to wszystko działo sie naprawde , mam nadzieję że rzeczywistosc przedstawiona w ksiązce jest podkolryzowana by szokować i przyciagnac czytelników

Gość mnie to nie rusza
wiezniowie mogą miec piekło na ziemi przecież nie są w wiezieniu za dobre uczynki!! należy im sie co najgorsze///tylko zwierząt mi żal :(

jeżeli będzie ci z tym łatwiej, to lepiej wierz, że to było jednak podkoloryzowane. Czasem ciężko jest uwierzyć w coś z czym nigdy się nie miało do czynienia, i co jest odmienne od wszystkiego co znamy we własnej rzeczywistości.

mnie to nie rusza Widzisz, może w trakcie zaznajomienia się z literaturą, filmami czy faktami, zdałabyś sobie sprawę, że to może spotkać każdego. Złym człowiekiem również się nie rodzisz, ale to my ich tworzymy.

właśnie po przeczytaniu Tajemnic grypserki, mogę powiedzieć, że nic nie jest przekolorowane, taka jest prawda. Księżka jest napisana w ten sposób, że budzi litosć, żal się robi człowiekowi tego biednego pierdlarza, a prawda jest taka, że jest zepsuty do szpiku kości, gwałcąc własną matkę i przede wszystkim chciał takiego życia.

Gość kordyt
a dla mnie ta książka nie ma w sobie niczego kontrowersyjnego, ale ja kiepskie zdanie o więziennej patologii to mam od zawsze, ty chyba dzisiaj się obudziłaś :o

Gość pytaczkaaaaaaaaaa
yyy szczerze mówiąc to myślałam ze to całe "cwelowanie" jest marginalnym zjawiskiem i dopuszczają się tego wyjątkowo wynaturzeni zboczency a seks ze zwierzętami to mi się w ogóle w głowie nie mieści :O

kordyt>> Nie wiem czy to było skierowane do mnie, ale napiszę tak. Nigdzie nie powiedziałam, że książka mną wstrząsnęła, ale przyznam, że uważam ją za jedną z najmocniejszych. Idąc twoim tropem, to można powiedzieć, że Grudziński wcale nie musiał pisać o łagrach. Czy "Inny świat" był napisany w celu fascynowania się ustrojem komunistycznym? Twoja wypowiedź nie trzyma się kupy.

Gość blondyn chyba inna
ksiazke czytałes ze zal ci było głownego bohatera

Gość zielonaaaaaaaaaaaaaa
ohyda

Stasiuk napisał tę książkę na podstawie swoich doświadczeń z pobytu w więzieniu, do którego trafił skazany za dezercję z wojska. Osobiście uważam "Mury Hebronu" za jedną z jego najlepszych książek. Czego się boisz ? To tylko książka. Przecież Cię nie zje :)