Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalaba

Egipt Taba

Polecane posty

Gość lalalaba

W kwietniu wyjeżdżam na tydzień do Taby w Egipcie. Ktoś był? może coś doradzić? z góry dzięki za info!

Gość lalalaba1
chciałabym poznać poważne opinie osób, które były... a nie głupie podszywy... jest tu ktoś?

Gość lalalaba1
poradźcie proszę co ze sobą zabrać, czego się wystrzegać, na co zwrócić uwagę...

Gość lalalaba1
przecież to już robiłam... chciałam poznać Wasze zdanie! praktyczne wskazówki, może ktoś już był i może poradzić! proste! a od głupich krów to możesz sobie wyzywać swoich znajomych, nie mnie!

Gość lalalaba1
czy nie można być dla kogoś po prostu uprzejmym? Rany co za kraj... :|

Moj kolega byl rezydentem w Tabie przez dlugi czas i mowil, ze tam straszne nudy są, ale hotele są dość fajne. Na wycieczki mozesz sobie pojechac. Nie bedzie zle. Zalezy czego oczekujesz od tego wyjazdu. Jak siedzenia w hotelu i korzystania z jego atrakcji to ok.

Gość lalalaba1
dzięki dziewczyny! nie interesuje nas imprezowanie, jedziemy z 3 letnim dzieckiem :) ale fajnie by było wyskoczyć na jakąś jednodniową wycieczkę :)

Z dzieckiem 3 letnim to nie macie za wiele atrackcji, ale cos sie znajdzie: Rejs statkiem po Morzu CZerwonym gdzie podziwiacie rafy koralowe, jest mozliwosc zejscia do wody. Mozesz raz Ty raz mąz zejsc zeby ktos na zmiane zająl sie dzieckiem. Rejs łodzią podwoadną gdzie dziecko moze tez zobaczyc rybki, rafy itd. Reszta wycieczek jest raczej meczaca i nei warto z dzieckiem jechac.

Gość jenk
Tam jest przejście graniczne do Izraela,trochę hoteli,plaże i mało atrakcji .Ale piekna pogoda jest zawsze..Jest sporo wojska i policji.

Gość a ja wybieram się
do Hurhady, co możecie o tym miejscu powiedzieć? i o hotelu Hotel Titanic Resort?

Gość a ja wybieram się
słucham uważnie :)

Gość a ja wybieram się
na 2

Gość a ja wybieram się
tzn na tydzień, źle wcisnęłam

Gość giniaminia
Taba jest piękna aczkolwiek faktycznie nic się tam nie dzieje. Ja uwielbiam Sharm El Sheikh:)

Gość a ja wybieram się
Princessita - uciekam spać, ale mam nadzieję, że jeszcze napiszesz coś o Hurhadzie - jutro przeczytam dobranoc

ok... Hurgada jest bardzo milym miejscem i moim zdaniem bezpiecznym O hotelu Titanic niestety nic ci nie powiem bo nie wiem jak w nim jest Wydaje mi sie ze z zewnatrz go kiedys widzialam i autentycznie wygladal jak statek o ile to byl ten

To co warto zobaczyc w Hurgadzie to napewno Marina- uroczy port mozna tam sobie pospacerowac,usiasc napic sie czegos widoki w porcie sa sliczne daleko widac gory

no i warto napewno wieczorem przejsc sie Sakalla to jest najnowoczesniejsza czesc miasta tam sa najlepsze hotele, mnostwo sklepow i deptak ktory wieczorem jest slicznie oswietlony i bardzo milo sie tam spaceruje

Gość lalalaba1
dzięki wielkie Princessita :) a wiesz może coś o lokalnych biurach podróży? jedziemy też ze znajomymi i chcielibyśmy wyskoczyć na jeden dzień do Izraela (ew. jeśli to bardzo męczące, to jedna osoba zostanie z dzieckiem w hotelu). chodzi mi o to, czy kupować wycieczki fakultatywne na miejscu od rezydenta czy te biura są bezpieczne? ps. czy zabierać ze sobą te specjalne buty do wody? czy można je gdzieś tam nabyć?

powiem ci tak do Izraela oplaca sie jechac z Sharmy nie z Hurgady bo jest o wiele drozej Jesli chodzi o wycieczki fakultatywne to mysle ze wycieczke np do kairu czy do luksoru warto kupic u rezydenta bo jest pewne natomiast dodatkowe wycieczki typu safari czy rafy koralowe to mozna kupic od miejscowych i jest w porzadku

Gość lalalaba1
super :) już wiem więcej :) a że Taba leży przy granicy, więc pewnie nie będzie drogo :) pozdrawiam serdecznie i dzięki za pomoc

Lalaba, z Taby wycieczkę do Izraela kupisz tylko i wyłącznie od rezydenta. Cena jest bardzo podobna do tej co z Sharm. Na pewno nie ma tam biur lokalnych i nie macie wyboru.

no ja o Tabie sie nie moge wypowiedziec bo nie bylam moge sie wypowiedziec o Hurgadzie ewentualnie moge jeszcze ogolnie o zwyczajach

Taba jest fajnym miejsce do zwiedzania Izraela, Petry, Betlejem... morze martwe mmm - planuje na wiosne taki wypad Poza tym rafy, nurkowanie - kto wie, więcej nie trzeba dodawać. Nie wiem jak można się nudzić będąc przy morzu czerwonym :)

Podbijam temat. Jakiś czas temu zainteresował mnie ten kierunek. Nie chcę lecieć na te wakacje ale planuję wczasy zimą i zastanawiam się czy nie wybrać właśnie tego miejsca. Czy ktoś z Was był tam? Jak wrażenia? I z jakim biurem podróży latać? Widziałam w wyszukiwarce,że obecnie sporo polskich biur podróży realizuje wakacje do tego regionu: http://slonecznyegipt.pl/