Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona000000000000000000000

jest tu ktoś dobrze znający się na prawie/ prawnicy? bardzo potrzebni :(

Polecane posty

?

Gość studentkaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja studiuje prawo, moze bede w stanie pomoc, slucham?

to jest troszke długi temat. Mój chłopak dostał wyrok 1.8 do odsiadki. Siedzi po raz 1. Jest chory, ma nogę niesprawną, śruby w nodze. I jestem w ciązy... chcialabym wiedziec czy sa jakies szanse zeby wczesniej wyszedl? jakie pisma pisac? o co sie mam starac? nie mam pieniedzyt na prawnika :( niemam pojecia co robic...

a za co zostal skazany? Mieszkasz z rodzicami czy z nim?

to są drobne kradzieże. tzw. wykroczenia ale uzbieralo sie + odbóbki... takie głupoty. Mieszkam z rodzicami, ale mieszkał u nas od roku:( jest mi strasznie cięzko niewiem co mam robic.... przeraza mnie to wszystko sa jakies szanse?

Gość jjjjjjjjqqqq
za dobre sprawowanie? hah

ile czasu minelo od kiedy zostal ogloszony wyrok? W ktorym m-cu ciazy jestes?

i za dobre sprawowanie po 10 miechach tak ? :(

Gość jjjjjjjjqqqq
nom.

sprawa podobno odbyla sie w listopadzie... dostalismy pismo ze ma sie stawic na odsiadke jak juz wyrok byl prawomocny w grudniu ze 28 chyba ma sie stawic, ukrywal sie 2 miesiące i złapali go :( a ukrywal sie bo dowiedzial sie o ciąży... jestem w 4 miesiącu prawie, trzeci koncze za tydzien... :(

dzis mija 10 dzien pobytu w aś ;(

Szczerze? Cienko to widze ;/ ogolnie pewnie gdyby poddal sie wyrokowi i wyrazil skruche itd, do tego jeszcze Twoja ciaza - dostalby zawiasy, a tak przez fakt, ze sie ukrywal raczej ciezko bedzie cos wymyslic ;/. W sumie jedyna przeslanka do jego wczesniejszego wyjscia jest Twoja ciaza, nie jestecie malzenstwem i do tego mieszkasz z rodzicami. Mozesz sie przejsc do jakiejs poradni prawnej, mysle, ze w MOPS'ie powinni takowej udzielac za darmo, przynajmniej w wiekszych miastach, ale niestety duzych szans na jego wczesniejsze wyjscie nie widze ;/. Masz rodzicow, wiec Ci pomoga.

znaczy sie jego babcia sie dobrze zna na prawie. I obiecuje mi że go wyciągnie w ciągu 3 do 6 miesiecy ze wzgledu na stan zdrowia (grupa inwalidzka) itd. ale nie utrzymuje z nia kontaktu bo sie poklocilysmy i nie informuje mnie na bierzaca i mowila ze swoja droga chlopak moj bedzie mial pismo do zawieszenia wyroku. A na jakim roku jestes?

Jestem na 3 roku. No wiec zycze, Ci zeby babci udalo sie go wyciagnac :).

to tak jak moja siostra tez jest na 3 roku kazdy mowi co innego ale ja chce tylko miec pewnosc ze pol roku i wyjdzie nie dluzej

Polskie prawo ma wiele "wad", ktore przy dobrych umiejetnosciach mozna wykorzystac na swoja korzysc, 100% pewnosci nie da Ci chyba zadna z nas, bo jest to zalezne od wielu czynnikow (sad, argumenty babci, rzeczywisty stan zdrowia Twojego chlopaka, jego zachowanie w zk). Także jedyne co Ci pozostaje, to czekanie... . Wiem, ze to jest najgorsze, ale... Badz dobrej mysli! :)

wlasnie... ciagle ta niepewnośc strasznie mi jest ciezko. zamknelam sie w sobie...nie daje sobie rady. Jestem z moim chlopakiem bardzo mocno związana, silna wiez, wieksza niz niektóre małzenstwa.. naprawde. zachowuje sie w aś bez uwag, nie grypsuje specjalnie dla mnie.. boze jak ja bym chciala zeby bylo dobrze :( chyba mam poczatki depresji:(

Gość to nie cmy to glod
sprawa podobno odbyla sie w listopadzie... dostalismy pismo ze ma sie stawic na odsiadke jak juz wyrok byl prawomocny w grudniu ze 28 chyba ma sie stawic, ukrywal sie 2 miesiące i złapali go a ukrywal sie bo dowiedzial sie o ciąży... jestem w 4 miesiącu prawie, trzeci koncze za tydzien... >>>>>>termin na odwolanie jest liczony od momentu odebrania wiec nie mogl otrzymac po terminie. jesli ktos inny odebral i poinformowal go o tym zbyt pozno moze wneisc do sadu wniosek o przywrocenie terminu na odwolanie jesli sad sie przychyli bedzie sie mogl odwolac do sady wyzszej instancji ale w areszcie nadla pozostanie do czasu az sad go z niego nie zwolni. twoja ciaza ma niewiele do tego kazdy skazaniec moglby przyprowadizc jakas ciezarna a ta by poswiadczyla ze jest ojcem gdyby za to zwalniali :D ma niesprawna noge i nie moze siedziec a krasc moze? wiecej nie napisze bo uwazam ze takich drobnych zlodziejaszkow powinni wsadzac na poczatku ich kariery na takie krotkie wyroki moze sie zastanowia w przyszlosci. mogl prosic o obronce z urzedu jesli was nie stac na prawnika zreszta mogl wiele rzeczy ale on chyba nie dorosl do ponoszneia konsekwencji wlasnych czynow. teraz to juz troche za pozno na cokolwiek.formalnosci i ew. apelacje jelsi beda ku temu przeslanki beda trwaly tyle ze wczesniej wyjdzie za dobre sprawowanie. chwala sedziemu ze za takei drobne rzeczy go wsadzil z reguly traktuja takich drobnych zlodziejaszkow zbyt poblazliowie.tobie wspolczuje rozumu swietneog ojca dziecku wybralas :O

wes wes dziewczynko ogarnij nie znasz nas wiec nie oceniaj i nie znasz sprawy przedewszystkim . On jest dobrym czlowiekiem, i nie musze ci tlumaczyc co i dlaczego.