Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawo

Czy jest tu jakiś prawnik albo student prawa? Potrzebuję pewnien zwrot prawniczy

Polecane posty

Gość Prawo

Potrzebuję nazwę zwrotu prawniczego oznaczającego to, że coś weszło w życie, ale uchwalone zostanie za 6 miesięcy np. Ze słuchu brzmi to jak "vacation lejdis". Nie mam pojęcia co to może być, a potrzebuję bardzo. :)

Gość to nie cmy to glod
vacatio legis

Gość artus
vacatio legis - okres spoczynku ustawy, okres przed wejściem w życie ustawy, który ma umożliwić zapoznanie się nią przed rozpoczęciem jej stosowania

Gość Prawo
Dzięki, ale czemu od razu idiotko? Mam szeroką wiedzę z wielu dziedzin i wcale nie uważam się za głupią, a chyba nie na wszystkim muszę się znać. Jestem pewna, że ja zagięłabym Cię w wielu innych rzeczach. :) Ale mimo wszystko dzięki. :)

Gość Prawo
A reszcie dziękuję bardzo. :) :) :) Naprawdę bardzo mi pomogliście. :)

Gość to nie cmy to glod
vacatio legis idiotko - niektorzy a zwlaszcza niektore tak maja ze o byle bzdure z zakresu prawa czy chocby regulaminu musza pytac prawnika, a do podlaczenia monitora potrzebuja informatyka. ludziom sie wydaje ze do drobnych rzeczy potrzebuja specjalisty ot tak nieporadnosc. zaloze sie ze znalezenie tego w popularnej przegladarce zajeloby nie wiecej jak 2 minuty.

Gość to nie cmy to glod
w popularnej wyszukiwarce mialo byc :O

Gość artus
nerwy puszczają..:D

Gość do wszystkich
do wszystkich cwaniakow polecającym wszystkim pytanym google. ciekawe co by wyszło po wpisaniu vacation lejdis????? idzie w d u p e

Gość Prawo
No właśnie o to chodzi, że nie każdy musi być dobry z każdej dziedziny. Ja akurat zajmuję się przepisywaniem tekstów i akurat trafił mi się tekst prawniczy. Nagranie jest dość słabe, więc ciężko było mi dosłyszeć co babka mówi, tym bardziej, że prawem nigdy się nie zajmowałam. :) A ten kto mi ubliża może porozmawia ze mną np. o samochodach? Chętnie kogoś zgaszę. :D

Gość to nie cmy to glod
sprawdzilem i juz po wpisaniu vacat wyskakuje jako pierwsza wlasciwa podpowiedz :O zajmuje to nie dwie minuty ale ok. 5 sekund

Gość właśnie to sprawdziłam i
wystarczy wpisać vacat a już pojawia się szukany zwrot.

Gość artus
taak; Vacat..Techniki mycia i odtłuszczania przemysłowego, przygotowanie powierzchni, myjnie, odolejacze, wyparki i destylarki. Dąbrowa k/Kielc.