Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamanad22

Ile macie w pasie dziewczyny??

Polecane posty

a ja mam w pasie 80cm w biodrach 93cm i 152 waze 62kg i jestem opasla i co mam mowic :( :(

Gość dobry pomiar
temat był w pasie a nie w talii

a jeszcze dwa lata temu mialam pas 63 biod 75 udo 48 waga 45kg i wygladalam super

jakie 80cm!! Przytaczam dane medyczne. Idź na pierwszą lepszą konferencję dotyczącą zdrowego stylu życia i tam wykrzycz, że zwariowali. Duży obwód brzucha - pow. 80 cm to przede wszystkim otłuszczenie narządów wewnętrznych. Nie każdy musi miec wystający ogromny brzuch. Kilka oponek tez nie jest w porządku.

Gość Elizendaa
Ja mam 153cm wzrostu ważę 49 kg, w pasie mam 78 cm, talia 71cm, biodra 95 cm.

elize masz takie wymiary jak ja i wzrost a wazysz tylko 49kg nie wieze

Gość czytac czytac czytac
Otyłość brzuszną (androidalną, wisceralną), rozpoznajemy, gdy wskaźnik WHR (obwód talii podzielony przez obwód bioder) u kobiet jest równy lub większy 0,8, u mężczyzn równy lub większy 1,0 albo, jeśli wskaźnik WHR jest mniejszy u kobiet od 0,8, a u mężczyzn mniejszy od 1,0 wówczas rozpoznajemy otyłość pośladkowo-udową (gynoidalną). Wadą pomiarów obwodów ciała jest fakt, iż określają ilość tkanki podskórnej, jak i wewnątrzbrzusznej, która jest celem pomiaru. Również, wpływ na wynik tych pomiarów ma budowa kośćca, niekiedy zalegające gazy w jelitach, których nie uwzględnia się przy pomiarze. Jeszcze prostszym pomiarem pozwalającym określić typ otyłości jest pomiar wyłącznie obwodu talii. Jeśli obwód talii u kobiety zawarty jest pomiędzy 80 a 88cm, a u mężczyzny pomiędzy 94 a 102 cm to istnieje duże prawdopodobieństwo rozwoju otyłości brzusznej i jej powikłań. Natomiast, jeśli obwód talii jest większy lub równy 88 cm u kobiet i większy lub równy 102 cm u mężczyzn, wówczas rozpoznajemy otyłość brzuszną, co oznacza, że nadmiar tłuszczu wewnątrz jamy brzusznej stwarza zagrożenie dla zdrowia. Masz tu jak wół 88 cm oraz to że pomiary są niedokładne bo nie uwzględniają BUDOWY CIAŁA , KOŚCI Jak masz poniżej 88 cm to mas zprawdopodobieństwo a nie otyłość http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/6206_oty%C5%82o%C5%9B%C4%87_brzuszna_kiedy.html

w takim razie gdzie sie mierzy obwod bioder na wysokosci pupy ? bo nie wiem

Gość nie wierze...
155 cm, 47 kg, talia 61, pas niestety nie wiem

Gość Elizendaa
Do Dziuni Zazwyczaj ważyłam 48kg odkąd rzuciłam palenie przytyłam do 52 ( ta waga utrzymywała mi się przez pół roku) . ostatnie dwa miesiące przeszłam na dietę i ćwiczenia ( Callanetics, Pilates ABS, rower) udało mi się zrzucić 3 kg. Mam męską budowę ciała, mały biust, szerokie ramiona (tego najbardziej nie lubię) , brzuszek był moim problemem ale teraz już nie jest wystający dzięki ćwiczeniom. Ogólnie byłam szczupła tylko brzuszek miałam taką małą oponkę. Mam 26 lat. Najniższa waga w wieku 19 lat - 41kg.

Gość mam tak mocne
wcięcie w pasie, ze nawet bez mierzenia widze, że jest ok nigdy sie nie mierzę, nie ważę noszę rozmiar 36 i takie topiki mnie zawsze rozwalają :D

elize ja tez do 24 lat trzymalam wage 42-43kg mam 32 lata teraz i przytylo mi sie do 62 kg i porobily mi sie od tego rozstepy na udach a w ciazy nie mialam ani jednego

Gość Elizendaa
Ja mam 78cm w pasie i też noszę rozmiar 36 a Lily mówi że mam otyłość brzuszną!

Gość 58 w pasie
85 w biuście, 90 w biodrach, 170 wzrostu i 52 kg wagi (dwa kilo przytyłam, co mnie bardzo ciesz akurat :-) )

Gość Elizendaa
Nie martw się Dziunia wszystko da się poprawić. Zacznij ćwiczyć, na początku raz czy dwa w tyg. a efekty zaczną się pojawiać. Co do rozstępów to nie mam na to rady :/ Ale na pewno są jakieś kremy odpowiednie, ćwiczenia pewnie też coś dadzą. Najważniejsze to się zmobilizować i zrobić to dla samej siebie :)

Gość panna lily za bardzo się
przejmuje tymi centymetrami i jest śmieszna :D

Gość Lily Ty żyjesz jeszcze
Właśnie sobie miarką zmierzyłam te twoje 58cm w pasie Lily i aż jestem w szoku. Przecież to nienaturalne i chyba niebezpieczne dla zdrowia! To dzieci chyba są większe niż Ty

No pewnie, że się przejmuję :P Bo właśnie o tym teraz piszę pracę :D Żyję żyję. Z natury mam duże wcięcie w talii.

Gość no a w pasie ile masz
jak w talii 58 i wciecie duze to znaczy ze cos z 70 na pewno

Gość pas = pępek
na wysokości pępka Pas , talia= wcięcie. Tak się mierzy, przynajmniej tak mnie instruktorka fitness mierzyła. I z tego co widze to większość tak mierzy

Gość pas = pępek 1
a rozmawiamy tu o pasie a nie o talii

Gość rhsdfhfgj
Ja mam 58 i uważam, że jest ok :f. Jak można mieć 70 czy 80 cm? Przecież tyle to niektóre w biuście mają, czy w biodrach :f.

Gość hahahahahaaaaaaaa
70 w biuście? Chyba żartujesz... jak najmniejszy rozmiar to 70A gdzie 70 to wymiar pod biustem

Gość ENI-35
JA MAM 70 I TO NIE TRAGEDIA.......RACZEJ-CHYBA PRZY WZROSCIE 170

Gość ilbee fine
120;)

Gość lollllllllll
to co Ty masz pryszcze??

Gość tak mysle sobie
Poniżej 90 to same dechy

Gość ja mam 78
nie sadzilam ze to az tak duzo. Ale w porownaniu z Wami to ja spaslakiem jestem ;)

Gość nie przejmuj sie tym
wcale nie duzo. Te baby to się mierzyć nie umieją, mierzą gdzieś wysoko nad pępkiem niby talię. A jak spodnie kupują to ciekawe czy talię mierza czy pas.