Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgonia123456789012

świadek na ślubie

Polecane posty

czy świadkiem na ślubie może być osoba po rozwodzie?

Gość golonnka
świadkiem moze byc osoba nie wierzaca, bo ona ma tylko potwierdzic zawarcie zwiazku, natomiast chrzestny musi byc katolikiem bo bierzmowaniu, nie moze byc po rozwodzie, a niz zyc na kocia lape, bo ma uczyc dziecko zyc w wierze. swiadkami moga byc nawet osoby tej samej plci

ma być na kościelnym. a dlaczego nie może? skoro ateista może być świadkiem, to osoba rozwiedziona nie?

akurat matką chrzestną naszego dziecka jest osoba po rozwodzie. nie wiem, jak na ślubie. chcemy by to była ta sama osoba

Gość Niesia203
Mój mąż jest rozwodnikiem i był świadkiem na ślubie kościelnym jedyne czego nie mógł zrobić to przystąpić do komunii.

Gość hhhaaaa2345
a czy ja jako zona cywilna faceta po rozwodzie , ktory ma slub koscielny z eks zona cywilna, moge ja byc chrzestna? koleznka mnie poprosila i nie na reke mi to wiec moge sie tym wykrecic ze grzech cudzołóstwa popelniam i w takim przypadku kategorycznie nie moge byc? pomozcie? nie chce tracic kasy na prezent na chrzciny, potem komunie, 18ke, slub :/

Gość golonnka
wiesz ja slyszalam, ze po rozwodzie mozna byc chrzestnym ale jak nei jestes w zwiazku z kims innym, bo wtedy popelniasz grzech, wiec Twoj facet nie moza, a jak z Toba to juz nie wiem

Niesia, dzięki za odpowiedź. ciekawe czy ksiądz nie będzie robił problemów.

Gość hhhaaaa2345
golonko no chyba ja tez cudzoloze bo on ma zone koscielna wiec i on i ja cudzolozymy, matkoi jak to jest zebym na idiotke nie wyszla. a boje sie pojsc do parafi swojej po swistek ze moge byc chrzestna i nawet jak powiem o sytuacji to mi wystawi ze moge byc :(

E ja bylem satanista racjonalnym i zostałem w tamtym okresie i świadkiem i chrzestnym. Na spowiedzi pogadalem o dupach z księdzem bo nie chcialem sie prowiadac.komuni nie przyjąłem.a takiego chrzestnego jak ja to mogą zazdrościć inne dzieci.glupio bylo tak przed księdzem ale to z koncu tylko obrzadek a rodzina byla ważna a ja niewierzący wiec sie zdecydowałem. Wazne co w sercu a nie wpierw ktos sie godzi a potem ma w d tak naprawde i to bycie świadkiem i dziecko

chrzestna naszego dziecka to po prostu wymarzona chrzestna :) nie to co moja, co zapomniała o mnie zaraz po komunii, na której musiała być, bo wypada

Gość hhhaaaa2345
ale to twoi rodzice taka ci chrzestna wybraliu, osobe nie godna zaufania wiec sory ale jak oni wybrali chezestna swojej corce? pewnie na zawartosc portfela patzyli a nie to czy sa bliskie wiezi, ktore beda dlugo dluugo utzymywane. ciewe swoja drogaczemu twojego dziecka chrzestna jest takacudna, czyzby co misiac z przezentem dla niego witala? popelniasz blad matki?

robi prezenty, ale to nie tylko przywilej rodziców chrzestnych ale rowniez i obowaizaek pojawiac sie z prezentami.

10.17 to podszyw. bez przesady z tymi prezentami. to my, rodzicie jesteśmy od tego, by kupować dziecku i Bogu dzięki stać nas na to, nie muszę czekać, aż chrzestna przyniesie :o. po prostu jest fajna i naprawdę szczerze zainteresowana dzieckiem, lubimy się, mieszkamy blisko, co w tym złego? moja chrzestna to zona mojego wujka, brata mamy. w sumie ona mi wisi.