Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaa DECYZJĄ

ZUS , BARDZO WAŻNE, PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość załamanaaaa DECYZJĄ
poprostu jestem już cała w nerwach, jak mogą robic coś takiego ludziom :-( juz czekam na tą pocztę, od 18 jest odbiór

Gość załamanaaaa DECYZJĄ
rfassdrfdes mała nadzieje rozpaliłeś/ aś

Gość to chyba ty nie umiesz
poprostu ktoś stwierdził ze mama jest zdolna do pracy i tyle. Musisz sie odwolywac, przeciez jak rzeczywiscie jest chora to daja jej te pieniadze :O Najlepiej jakbys poradzila sie jakiegos prawnika...

Gość rfassdrfdes
jeśli decyzja zus będzie odmowna, należy się odwołać

a czym sie zus ma kierowac jak nie orzeczeniem lekarza? :O Tymbardziej jak jest pozytywne (dla zusu). Autorko niestety przygotuj sie na to ze bedzie musiala sie twoja mama odwolywac do sadu...

Gość rfassdrfdes
tego nie stwierdza ktoś to stwierdza komisja lekarska na podstawia orzeczenia komisji lekarskiej przyznawana jest (lub nie) renta

Gość załamanaaaa DECYZJĄ
a to bedzie do sądu odrazu? bez adwokata mam szanse?? mam nadzieje ze jak to bedzie z zusu to nie bedzie tak, ze już ostatnią wypłate mama dostanie w marcu, a w kwietniu już nie, mam nadzieje ze jest jakiś okres, ze beda płacić w ten czas gdy sie bede odwoływac,

Gość załamanaaaa DECYZJĄ
bo chyba nie moga zostawić bez środków do zycia chorego człowieka??????????

Gość rfassdrfdes
"bo chyba nie moga zostawić bez środków do zycia chorego człowieka??????????" chciałbym ci napisać, że nie mogą, ale... niestety wtedy pozostaje pomoc socjalna

nie dostanie mama zadnych pieniedzy w czasie odwolywania sie. Dopiero pozniej, jak wygra sprawe to dostanie wyrownanie.

nie mogą? Musisz im udowodnic to, ze rzeczywiscie chora jestes, inaczej nic nie muszą. Wtedy zostaje jedynie mops (ciotka mojej znajomej dostaje cos ok 500-600 zł z mopsu)

Gość rfassdrfdes
nie chcę cię dołować, ale twarda prawda jest taka: ZUS to nie instytucja charytatywna jeśli lekarze stwierdzają, że ktoś jest zdolny do pracy, to ZUS nie ma podstaw do wypłaty świadczenia ja nie jestem w tej chwili na bieżąco z orzecznictwem zus i nie wiem na ile to orzeczenie wpływa na wstrzymanie renty. musisz po prostu poczekać na decyzję zresztą przeczytaj też uważnie orzeczenie, bo od orzeczenia też możesz się odwołać tam na dole na druku powinno być napisane na ten temat