Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Sałatka z mięsem

Polecane posty

Kochane prosze napiszcie mi jakis przepis na szybką i pyszną saładke. Moze byc z dodatkiem piersi z kurczaka. Zaznaczam tylko nie niecierpie fety, cebuli i pora:) z góry dziekuje za odpowiedzi

Gość huigtfdtrsde
piersi z kurczaka 0,5 kg puszka kukurydzy 1 szt ryż 200 gram papryka czerwona 1 mała szt puszka ananasa 1 szt sól pieprz majonez Piersi ugotować, a następnie skroić w kostkę. Paprykę i ananasa pokroić w kosteczkę, dodać ugotowany, zimny ryż, Doprawić solą, pieprzem i majonezem. Udekorować zieloną natką pietruszki i cząstkami ananasa. Ochłodzić w lodówce. Po godzinie chłodzenia można jeść.

Gość buahahahahaha
wypierdalaj głupia cipo

Gość a prosze bardzofg
Składniki 2 głowki kapusty , sześć porów i olej wymieszać i żreć ,nie by się kurde chciało gotowych przepisów se sama zrób i wymyślaj tu ludzie maja ważniejsze sprawy

Gość hahahahahahha ha ha ha ha
SPIERDALAJ PIZDO I DUPY NIE ZAWRACAJ

Gość ytytytytytttt
gówno - ugryź czubek będzie równo i będziesz miec sałatkę

Gość buahahahahaha
do tego sałaDka mnie rozwala na łopatki :D:D:D:D

Piersi z kurczaka pocięte na paski panierowane i podsmażone na tłuszczu ,odłożyć na papierowy ręcznik w celu wchłonięcia tłuszczu . Sałatę lodową porwać na kawałki (jak idzie bierzesz do ręki i rwiesz jak chwasty :D)ogórek zielony a paseczki ,jaja na twardo pokrojone w ósemki ,puszka kukurydzy (ja dodaje jeszcze groszek ,bo lubię :D) Na patelni uprażyć pokrojone w kostkę pieczywo tostowe (grzanki) wszystko razem wymieszać i dodać sos na koniec sos .Sos :kubeczek jogurtu naturalnego (mały) ,dwie łyżki majonezu ,dwa ogórki konserwowe w kostkę ,dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ,sól ,pieprz ,wymieszać ,skropić sałatkę,przerzucić wszystko kilka razy aby się wytaplało w sosie i pochłaniać:Dmoja naj ,naj sałateczka.

Gość przyszła - obecna mama
http://www.kulinarne-przepisy.com/salatka-z-kurczakiem/ A ja polecam powyższą, jedynie pieczonego na rożnie kurczaka zastąpiłam pokrojonymi w kostkę piesiami (2 sztuki podwujnie) podsmażonymi na patelni (plus sól i przieprz), na złoty kolor. Szczególnie polecam sos. No i nie trzymajcie się oczywiście sztywno podanej ilości składników. Jak zwiększycie, to i zróbcie więcej sosu, zresztą jest on tak przepyszny, że duża ilość zdecydowanie wskazana! Acha - i KONIECZNIE ze świeżym imbirem. Naprawdę bardzo polecam.

Sałatka żółta pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i usmażona, ryż, kukurydza, ananas, majonez, curry,

Sałatka kebabowa warstwowa Pierś z kurczaka usmażona z przyprawą do kebaba Ostry ketchup czerwona cebula ogórki konserwowe kukurydza sos majonezowo- jogurtowy kapusta pekińska