Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minka-Krejgerka

Czy żeby dziewczyna poszła do Policji to faktycznie musi być silna

Polecane posty

Gość Minka-Krejgerka

Jestem po resocjalizacji i niebawem chcę spróbować dostać się do Policji. Czy aby przejść testy fizyczne to muszę być silna?? Chodzi mi o to czy powinnam ćwiczyć na siłowni mięśnie klatki i bicepsy czy wystarczy że wykonam poprawnie wszystkie fizyczne zadania bez używania siły? Jestem dość wysoka, ale niestety drobna i mam bardzo szczupłe ręce :(

Gość Minka-Krejgerka
Wiem na 100 % że jak facet chce iść na policjanta to sprawdzają mu umięśnienie i jeśli jest słaby to się nie dostaje. Czy u lasek jest podobnie czy inaczej, naprawdę nikt się nie orientuje? :(

Gość julia2121
silna to glownie psychiczna musisz byc bo nie wiesz ile jeszcze stresu Cie czeka.skoro jestes drobnej postury to radzilabym troche pocwiczyc szczegolnie rzut pilka lekarska na czym najwiecej dziewczyn odpada

Gość julia2121
jak to facetom sprawdzaja umiesnienie w jakim sensie bo pierwsze slysze?

Gość
nie nie musisz byc silna raczj szybka i wytrzymala ( bieg w koperte, rzut pilka lekarska i inne pierdoly) i jesli maja wariograf to nie klam ;)

Gość Minka-Krygierka
Chodzi o to że aby facet mógł zostać policjantem, to musi mieć minimum 175 cm wzrostu i być silny!! Rzut piłką lekarską wymaga ponadprzeciętnej siły i wiadomo że niski facet o wzroście poniżej 170 cm taką piłką nie rzuci. A ja jestem laską i mam 170 cm, jak na laskę to wcale nie jest mało. A na siłownię narazie nie mam kasy, poza tym to nie dla mnie. Jeśli nie dostanę się do Policji tylko przez moje niezbyt dostateczne umięśnienie to będzie tragedia. Jeszcze gdzieś słyszałam że laska musi na klatę wyciskać min 60 kg, a facet min 70 kg ale nie wiem czy faktycznie tak jest!!

Gość umiesnienie pierwszy raz
slysze ... liczy sie sprawnosc fizyczna, a nie umiesnienie ;/ Jednak z reguly jak ktos jest sprawny fizycznie to ma fajna budowe. Jednak nie zawsze :P Moj kolega zawsze byl pulpetem, ale byl cholernie sprawny fizycznie. Bez problemu dostal sie do policji :) http://www.policja.pl/rekrutacja/test_sprawnosci.html

Gość julia2121
nie wiem skad masz takie wiadomosci ale sa troche stare.na wzrost nikt teraz nie zwraca uwagi i nie jest to warunkiem przyjecia,co najwyzej mozna za to dostac na pozniejszym etapie dodatkowe punkty.a o tym wyciskaniu na klate to zapomnij,bajka

Gość
nie no cos ty kobietom nie sprawdzaja wypozycz sobie pilke ze szkoly albo zrob cos o podobnej wadze i trenuj i bieg w koperte albo po odcinkach jak potrenujesz to samo co bedziesz zdawac na egz, tak ze 2 tyg intensywnie to sie dostaniesz :)

Gość Minka-Krajgerka
A jeśli mam lejkowatą klatkę piersiową (taki rowek pomiędzy cyckami), to czy mogę odpaść? Tego też się obawiam :( Aha i wystaje mi trochę brzuch, taka wada postawy...

Gość julia2121
takie zadajesz pytania ze chyba rzeczywiscie bd lepiej jak nie zaliczysz,wstyd.chcac sie dostac do Policji wypadaloby sie troche o tej instytucji dowiedziec

Gość hsiofhdohjofofs
przechodzisz test sprawnosciowy, który kazdy, ale to kazdy bez problemu przechodzi.. problemem jest tylko czas. musisz sie zmiescic w b. krótkim czasie.. o ile pamietam: biega sie od slupka do slupka (nie pamietam ilosci i odleglosci) biega sie slalomem skacze przez plotki rzuca pilka lekarska na konkretna odleglosc z jakims wielkim workiem sie biegnie imitujacym czlowieka (strasznie ciezki) i przez kozly sie skacze. robi brzuszki i to chyba tyle.. ale sa jeszcze testy psychologiczne, na nich najwiecej odpada

Gość hsiofhdohjofofs
co za glupoty wypisujesz, kurwa kogo twoj brzuch i nieksztaltna klata obchodzi??? masz przejsc tzw tor przeszkod. wystarczy biegac codziennie zeby nabrac kondycji fizycznej, i porzucac ta pilka lekarska. opisalam ci jak wyglada ten sprawdzian... kazdy, nawet dziecko go przejda, problemem jest czas bo zadyszki naprawde mozna dostac. w zasadzie po tym biegu od slupka do slupka czlowiek jest juz zmeczony, sapie i dyszy.. a jeszcze musi przez kozly skakac, worek nosic, pilkami rzucac i brzuszki robic, a to wszystko jest na czas!!!

Gość Minka-Krajgerka
Obejrzałam sobie filmik i teraz już rozumiem o co chodzi :) Jasne że każdy ten tor przejdzie, to dziecinnie proste :D Myślę że dam radę, dużo jeżdżę na rowerze i pod góry podjeżdżam i jakoś nie mam zadyszek :D O wiele trudniej zdać prawo jazdy niż przejść ten tor!! Noo chyba że facet jest naprawdę bardzo niski i ma bardzo fatalną budowę, zakola oraz wystający brzuch - wtedy może takiego toru nie przejść, to fakt!! Znam takiego niestety, nawet dziewczyny mieć nie może bo nie da rady się z nią kochać - norrmalnie facet porażka, ale co zrobić, są i tacy :) A najbardziej rozbawiło mnie na tym filmie, że laska lepiej pokonała tor niż chłopak!! Pewnie dlatego że była ona wysoka i miała dość spore stopy - fakt, takie dziewczyny są super wysportowane!! Niestety, mi trochę brakuje, rozmiar buta mam ledwo 39 i wzrostu tylko 170 cm, ale myślę że w minutę i trzydzieści sekund ten tor pokonam :)

Gość julia2121
okaze sie w praktyce.a wzrost nie gwarantuje zaliczenia..

Gość Minka-Krajgerka
Julia, a ja mam roczną córeczkę która ma tak samo na imię jak Ty :D

Gość julia2121
na pewno jest tak samo urocza jak ja hehe;)to ile Ty masz lat ok23?

Gość Minka-Krejgerka
Mam 19 lat :)

Gość julia2121
no to jak konczysz reso skoro masz 19lat

Gość Minka-Krajgerka
Kurde kto się pode mnie podszywa ?? :( Mam 25 lat!!

Gość xwa
Patrząc na twoje posty opieprzysz psychologa