Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia Warszawska

Studia dzienne

Polecane posty

Gość Sonia Warszawska

Czy w wieku 22 lat warto iść jeszcze na studia dziennie? Czy lepiej na zaoczne? Czy w ogóle warto iść na studia i czy to nie jest strata czasu?

Ja na twoim miejscu bym poszła na zaoczne, a na tygodniu do pracy... W sumie możesz iść też na dzienne, ale pamiętaj, że w wieku 22 lat, ludzie którzy zaczęli studia po maturze, kończą już licencjat i zaczynają robić magisterkę. Ale ja na twoim miejscu poszłabym na zaoczne i stała się niezależna od rodziców (jeśli cię utrzymują).

Gość Sonia Warszawska
Ja pracuję zdalnie, więc mogłabym pogodzić studia dzienne i pracę + jakieś korepetycje i nie musiałabym płacić za studia. Mieszkam z mamą, ale muszę z nią mieszkać, ponieważ jest chora i nie poradzi sobie sama.

Wiesz, tylko że studia dzienne, to taka trochę strata czasu. Uczysz się mnóstwa niepotrzebnych rzeczy... To twoja decyzja. Ja mogę ci tylko powiedzieć, że studiuję dziennie i tylu głupot jeszcze się nigdy nie uczyłam.

Chyba jednak rzeczywiście wybiorę zaoczne, bo teraz przyszła ni do głowy uczelnia niepaństwowa. Mogę wtedy znaleźć dodatkową pracę i będę miała większe zyski :). To jednak dopiero za rok.

Gość to nie cmy to glod
czy warto cyz nie sama sobie musisz odpowiedziec to zalezy czego oczekujesz i jakie to studia. na zaoczne strata czasu jak isc to na dzienne.takie moje zdanie. jelsi chcesz studiowac w jakiejs szkole humoru i satyry gdzie placi sie za dyplom to szkoda czasu bez wzgledu czy zaoczne czy dzienne.

Gość to nie cmy to glod
Chyba jednak rzeczywiście wybiorę zaoczne, bo teraz przyszła ni do głowy uczelnia niepaństwowa. Mogę wtedy znaleźć dodatkową pracę i będę miała większe zyski - to bedzie tylko strata szkoda za to placic za wyjatkiem najwyzej kilku prywatnych uczelni w polsce ale domniemuje ze nie te masz na mysli.

Gość ja studiuję zaocznie i
żałuję.Ciagną z nas kasę jak tylko mogą,a mało dają w zamian.Właściwie wcale nie czuję sie studentką,nie uczestniczę w studenckim zyciu uczelni, polega to tylko na płaceniu i zaliczaniu egzaminów,nie ma szans na jakieś dodatkowe zajęcia,wymiany itp.Uważam,że studia zaoczne są dobre dla kogoś,kto ma już stałą pracę i potrzebuje tylko papierka

Gość 21laaat
Ja mam 21 lat i dopiero idę na studia (dziennie) na państwową uczelnię. Co za głupie myślenie, że w wieku 22 lat inni robią już licencjat - wszyscy moi znajomi na studiach mają w grupach ludzi w różnym wieku, często starszych właśnie o 2, 4 lata. Nie zdecydowałabym się też na studia zaoczne, teraz jestem w ich trakcie i odradzam... Tak jak ktoś napisał, nie czujesz się w ogóle studentem, poza tym płacisz grubą kasę. No chyba, że Ci nie zależy na życiu studenckim :) To już Twój wybór! Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość ja studiuję zaocznie i
Ja chciałabym sie przenieść na dzienne ale to chyba bardzo trudne

dopóki państwo ma monopol na edukację to niestety te prywatne uczelnie nie mają szans na wygranie z nimi konkurencji :( oczywiście piszę tutaj o tych dobrych Muszę to jeszcze wszystko dokładnie przemyśleć.