Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmmartwionaodrobinemama

Moja 6mc córka nie przekreca sie z plecków na brzuszek

Polecane posty

Córcia ma dokładnie 6miesięcy i 5 dni. Nie chce się sama przekrecac:( Jak jej pomoge owszem,. turla sie z pomoca ale sama nie. lezy i z całej siły uderza nigami o podłogę. Martwie się :(

Gość moj maluch ma roczek
moj synek tez dlugo nie chcial sie przekrecac sam,ale jak zaczal to nie chcial juz w ogole na pleckach polezec ani chwili :D A co do walenia nogami (ale w pozycji na pleckach)to tez bardzo mu sie podobalo przez jakis czas az przewijak popekal :)

bez przesady z tym lekarzem, moj synek ma 17 miesiecy i nie turlal sie nigdy! a ladnie chodzi. po prostu nie lubil pozycji na brzuszku, nie czolgal sie, jak sie go stawialo na nozki to mial sztywne i nie "kical". z pozycja na pleckach zaczal siadac jak mial ok.8 miesiecy (siedzial jak sie go posadzio jak mial 5 i pol), potem raczkowal, potem sam wstal, chodzil przy meblach (nigdy nie chcial niczego pchac) i zaczal chodzic jak mial 13 miesiecy. kazde dziecko jest inne.

Lezy na pleckach i wali nogami, w wózku tez:) podnosi sie na ŁOKCIACH :) wydaje mi sie ze w ten sposob przygotowuje sie do siadania samodzielnego, Bo jak podam jej rece to siedzi, siedzi tez sama ale po jakims czasie leci na brzuszek albo na bok. Martwi mnie tylklo to ze nie chce sie przekrecic na brzuch. moze ma za miekko:( Mamy taki włochaty gruby dywan i koc.

Ajjj, moja za 10dni bedzie miec pol roku i moze z 10razy sie przekrecila. Wyginac sie wygina, ale sie nie martwie. Przykjdzie ich pora :D

no wlasnie moj synus to sie przekrecil z pleckow na brzuszek moze z 2 razy - i to przypadkiem jak sie za bardzo ruszal. celem tych wszystkich manewrow jest chodzenie - a jak do tego dzieciaki dochodza to juz indywidualna sprawa.

Gość juzniezmartwionamama
Przekreciła się sama :D

Gość saleminka8
odrazu do lekarza,bez przesady,mój ma 4 miesiące i 9 dni i chwieje mu sie głowa gdy trzymam go w pozycji siedzącej,pomimo że plecki ma proste przy siedzeniu(asekuracja) z brzuszka na plecki obraca się,ale z plecków na brzuszek nie,ale już prawie chodzę z nim na rehabilitację z powodulekkiej asypetrii i pytałam o to i wszystkojest dobrze,jedne dzici są leniwe a inne nie,mój za to jak lezy na brzuszku dźwiga wysoko główkę

Gość saleminka8
zmmartwionaodrobinemama to ze leciprzy siedzeniu to normalne,moja siostrzenica leciała jak miała 7,5 miesiąca hehe

Dzis sama sie zaczęła przekrecac, wprawdzie tylko 2 razy ale sama:) w dodatku ja połozyłam córkę na podłodze gdzie ejst twardzo (inny dywan) to przekreciła się, potem uniosła na rękach wyprostowanch i podpełzła, obraóciła się o 90st :) Byłam u lekarza i pani powiedziała ze wszytsko jest ok i ze silna dziewczynka bo jak chce Ją posadzic to nozki prostuje :)a jak siedze na podłodze a Mała na kolanie to wstaje sama :). Dziękuje za odpowiedzi.