Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogamenista

rozliczenie PIT

Polecane posty

Gość ogamenista

pytanko do osób znających się na rozliczeniach. dla mnie to nowum niestety. rozliczamy się wspólnie z żoną. gdy nie odliczamy nic od dochodu, ani podatku mamy do zwrotu 9 pln. gdy odliczamy ulgę na dziecko(1112,04), darowiznę w postaci oddawania krwi (234,00 PLN), ulgę na internet (708,00PLN), to do zwrotu mamy tylko 1290 PLN - gdzie tu sens i logika? bez tych odliczeń do zwrotu 9 pln, to po tych odliczeniach nie powinno być 9+1112,04+708+234? z góry dzięki za sensowne wytłumaczenia...

Gość ogamenista
sami bezrobotni? nikt się nie rozlicza z podatku?

ja skorzystałem z kreatora do rozliczeń i program sam wszystko ładnie podliczył i obliczył. A jak to sie dzieje, nie próbuję wnikać, bo nie wciągam koki, jak Piesiewicz, a bez tego nie sposób zrozumieć o co chodzi.

Gość ogamenista
oczywiscie, ze zdrowotne byly odliczone bez internetu, dziecka i darowizny na krwiodawstwo bylo 9 pln, a po tych 3 odliczeniach wyszlo tylko 1290... tez wlasnie z kreatora korzystalem, tylko zastanawia mnie fakt, ze nie jest to proporcjonalne do wartosci odliczen. na zdrowy rozum, powinno byc przeszlo 2000, skoro bez zadnych odliczen do zwrotu bylo 9 pln

Gość dgfdfffffff
mam bzika na punkcie pitów, to mój konik ale jestes zbyt niemiły więc ci nie pomogę

A po za tym,odliczenia odpisuje sie od dochodu i od podatku( zalezy co sie odlicza).a o ile dobrze pamietam to za internet odliczenie nie moze przekroczyc 700zl za rok.