Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kuroikaze

Matura, co jak nie zdam angielskiego?

Polecane posty

Nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi. przystepujac do matury z 3 obowiazkowych przedmiotow, mam obawy ze nie zdam angielskiego i moge sie przejechac na polskim. co sie stanie jesli zdam tylko matematyke? moge zdac reszte za rok? a co bedzie jesli zdam polski i matematyke? moge zdac angielski za rok? Zalezy mi tylko na powaznych odpowiedziac ps tak wiem jestem glupia bo nie zdam angielskiego :|

Gość no normalne będziesz
zdawać za rok

w 2006 roku była amnestia, więc ci, którzy nie zdali jednego przedmiotu i tak otrzymali świadectwa :O ale od 2007 jest po staremu

tak, te wszystkie obowiązkowe musisz zdać, żeby mieć maturę. uważam, że głupie jest czekanie cały rok na poprawę, ale nie ja to wymyślałam...

o bo glownie chodzi mi o to czy jak zdam matematyke tylko czy to nie bedzie za malo i czy nie bede musiala zdawac za rok wszystkiego od nowa. dzieki :)

nie no zdajesz to czego nie zdałaś :) ale dlaczego masz takie myśli, że nie zdasz?

a co bedzie jak sie nie stawie? czy nie ma to roznicy ze nie napisze albo nie przyjde? nie zdam bo jestem kiepska z ang, 5 lat nie mialam stycznosci. a wlasnie 5 lat temu mialam pisac mature ale z wielu wzgledow sie nie udalo. chce sprobowac teraz, z braku czasu (praca i dziecko) niestety nie udalo mi sie opanowac angielskiego (nawet nie ruszylam) wiec chcialam choc zdac matematyke/polski (ustny napewno nie wiem jak z pisemnym)

Gość sadfsafdsfas
jak nie zdasz to jeszcze poprawka jest a jak nie zdasz poprawki to za rok ale na te 30% to nie trudno zdac :Pdsfdas

a to czyli nie mam sie co przejmowac, sadsf... wierz mi ze dla kogos kto nie mial stycznosci z angielskim tyle lat a wczesniej nie bardzo sie go uczyl to i 30% jest ciezko ;)

a powiecie mi jeszcze co bedzie jak sie wgole nie stawie na ang ustny i pisemny? to bedzie tak jakbym niezdala, tak?

Gość agnis66
Jesli się nie stawisz, automatycznie nie będziesz miała go zaliczonego- to tak, jakbyś go nie zdała. Z egzaminu musisz mieć minimum 30%, mimo szystko nie jest to tak dużo. Mimo obaw powinnaś spróbować, jest jeszcze trochę czasu do powtórzenia. Zdawać możesz w następnym roku przedmoty, których mogłabyś nie zaliczyć przy pierwszym podejściu, a także poprawić już zdane. Od zdania pierwszy raz matury, masz 5 lat na poprawę, możesz powtarzać ile tylko chcesz, trzymając się wynzaczonego czasu. Głowa do góry :) Głupia nie jesteś, a jedynie masz problemy z nauką języków.

Gość Heideen
A co jeżeli złożyłam z zeszłym roku deklarację i nie stawiłam się na poprawę matury w maju 2010 (pisałam w maju 2009) ? mogę ją poprawić za rok czy nie? Są jakieś konsekwencje? coś mi się obiło o usze ze przez 2 lata nie bede mogła poprawiać