Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamulia

koszt utrzymania dziecka

Polecane posty

Gość mamulia

ile wydajecie miesięcznie na niemowlę-mleko,pampersy,ubranka...kosmetyki-nie wliczając kosztów dodatkowych jak np.lekarstwa

Gość gwiazdeczka...g
pampersy kosztują ok 50 zł i starcza to na ok. 2 tygodnie. najtańsze mleko jest po 12 i starcza to na 2 dni. Jeżeli wprowadzasz inne posiłki to na więcej dni ale musisz sie liczyć z kosztami "na te inne posiłki". chusteczki nawilżane to koszt ok 15 zł tygodniowo. teraz sobie to policz. od pampersów oducza sie dziecko ok 18 miesiąca, chusteczki tak samo, mleko różnie zazwyczaj ok 2 lat (z tym że dziecko je już stałe posiłki). co do kosmetyków to pooglądaj ceny. ja na początku używałam z czasem jak dziecko rośnie zmniejszam asortyment. jeżeli planujesz musisz brać pod uwagę jeszcze łóżeczko, wózek, ewentualnie fotelik do auta. dobrze jak ktoś z rodziny lub znajomych miał wcześniej dziecko. tedy możesz zapytać czy nie odda ci ubranek. Pamiętaj że mimo to i tak trzeba większość rzeczy dokupywać dzieci nie są tanie. jak nie masz stałego zarobku nie pakuj sie w to. ja ma dwójek planowanych :)

Gość gwiazdeczka...g
na chrzest poszło mi 1,5 tys.

Gość gwiazdeczka...g
musisz pamiętać że każde dziecko jest inne. jedne je więcej drugie mniej. inne robią kupki rzadziej inne częściej

Gość Sensor
może spróbuj użyć feromonów www.dyskrecja.pl/sklep.php/k99-dla-Panow.html?