Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka.wlkp

Moralność

Polecane posty

Gość agatka.wlkp

Cześć ;) poratujcie mnie dobrzy, mądrzy ludzie. Zastanawiam się nad obowiązywaniem prawa moralnego w Polsce i chcę to zestawić z moralnością państw arabskich. Czy ktoś ma jakąś mądrą myśl w tym temacie?

Gość agatka.wlkp
dodam, że natchnęły mnie tafilozoficzne przemyślenia podczas pracy fizycznej w biedaszybie pod wałbrzychem

Gość agatka.wlkp..
mój tata to znany w całej arabi koneser i degustator koziej spermy którą się delektuje i płuka nią usta w każdej wolnej chwili :)

Gość agatka wlkp.
a za 5 zł pokażę brochę!

Gość agatka.wlkp..
i siusiora

Gość agatka.wlkp.
Czy nikt inteligentny się nie wypowie? :)

Gość agatka wlkp.
O Boże jaka jestem głupia! Gadam sama ze sobą.

Gość no i wszystko jasne

W kwestii moralności zgadzam się z Kantem i szkoda, że nikt tak nie postępuje :( W Polsce każdy ma swoją własną moralność, a najbardziej oburzamy się postępowaniem innych. Polacy to hipokryci :O Kraje arabskie? Pewnie zależy które. W niektórych ta moralność wymuszona jest zastraszaniem ludzi, zwłaszcza kobiet-nie czarujmy się :O Może przez to bardziej przestrzegana... Facet przecież może... Wystarczy tylko zobaczyć jak prowadzą się ciapaki płci męskiej w państwach europejskich.

Gość agatka.wlkp..
za 2 zeta wiliże rozete i dam się analnie zapiąć przez sforę bezpańskich psów z osiedlowego schroniska :)

Gość agatka wlkp.
Ruda won z mojego topiku!

Gość Ruda zadzerwiała .
jestem starą panną :(

Gość ruda zardzewiała .
Jak byłam mała to mnie w tapczanie zamykali...

Zapomniałam podkreślić, że w swojej wypowiedzi skupiłam się na moralności seksualnej głównie, ale z pozostałymi aspektami jest podobnie moim zdaniem.

Gość ruda zardzewiała .
przytulam się do kaloryfera bo nawet rodzice mnie odtrącają

Gość agatka.wlkp.
ok czarne glany :) dziękuję :*

Gość agatka wlkp. rules
.

Gość fortes fortuna adiuvat
W kręgu polskiej moralności, obowiązują podwójne standardy. Niby większość katolików, a niektórym się tyłka nie chce ruszyć do kościoła raz w tygodniu... niby mówią ciągle o miłosierdziu i miłości bliźniego, ale spróbuj żyć po swojemu- mieć dziecko bez ślubu, przyznaj się do innego wyznania albo orientacji seksualnej to cię zmieszają z błotem... nie wiem, jak jest w krajach arabskich, większość muzułmanów których poznałam w Polsce to bardzo uczciwe i porządne osoby. Wiem, że np. koran zakazuje zarabiania na cudzym nieszczęściu, dlatego służby związane z tą dziedziną np. pomoc drogowa nie cieszą się wielką popularnością... oczywiście, łatwość przestrzegania zasad prawa religijnego w większości wynika z poważnych konsekwencji- łatwiej się powstrzymać od niemoralności kiedy w perspektywie ma się ukamienowanie albo obcięcie reki. Z drugiej strony moralność islamu ma wiele kwestii nie do przyjęcia z naszego punktu widzenia- vide ostatni głośny przypadek tej zabitej dziewczyny, nie pamiętam czy została zgwałcona czy po prostu spotykała się z chłopakiem którego nie akceptowała jej rodzina(w obu wypadkach ojciec ma prawo "usunąć zhańbioną z rodu" . Męscy krewni wydali na nią wyrok śmierci...