Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginger8666

pomóżcie - niska samoocena jak uwierzyc w siebie

Polecane posty

Gość ginger8666

Witam! Nie wiem jak zacząć... Piszę bo jak nie trudno się zorientoać od lat męczy mnie jeden problem. Nie potrafię uwierzyć w siebie co utrudnia mi życie. Ostatnimi czasy nawet nie chce mi się wychodzic z tego powodu z domu, czuję się gorsza od wszystkich ludzi, którzy mnie mijają bądź patrzą się na mnie. Każdy uśmiech w moją stronę wydaje mi się szyderczy - boję się, że ktoś się ze mnie śmieje...zastanawiam się od razu co o mnie mysli, czy nie mysli zle... Dlatego idąc ulicą wzrok mam utkwiony w ziemię. Dopóki nie wyjdę z domu mam poczucie, że jestem atrakcyjna, inteligentna i wartosciowa, jednak przy konfrontacji z ludźmi staję się zakompleksiona a obraz mojej osoby staje się zniekształcony. Najgorzej czuję się, kiedy mój facet z syndromem rozbieganych oczu zwraca uwagę na inne kobiety i kwintuje to tekstami typu: ale laska, ale blondyna itp. itd. Wtedy czuję się jakbym była gorsza, nie wiem czy on szuka sobie kogos innego rozgladajac sie za wszystkimi kobietami czy z jakiego powodu tak się dzieje. Mój partner jest dużo strszy ode mnie kochamy się i szanujemy ale jego zachowanie sprawia, ze czuję sie zbedna i nikomu nie potrzebna, mam wrażenie ze mu się nie podobam a każda kobieta jest ladniejsza i sympatyczniejsza ode mnie.... Nie radzę sobie z tym...Lubie czuc sie potrzebna i kochana dlatego wszystkie swoje działania ukierunkowuje w strone innych ludzi aby sprawic im radosc, wtedy czuje sie spelniona... Nie wiem jak się podbudować i sprawić zebym czula się potrzebna...To straszne... zle mi z tym .. szczegolnie ze ludzie w zyciu by nie przypuszczali ze we mnie cos takoego siedzi... jestem wysoka,atrakcyjna, szczupla wiele rzeczy w zyciu osiagnelam jednak moja psychika i problemy nie daja mi normalnie zyc - w lustrze widze smutna przygnebiona osobe niepodobna do siebie....pomozcie blagam!!!!

Gość jujoo
skoro masz chlopaka to chyba nie jest z toba tak zle

Gość yeah we gonna down
powiedz mu o tym:) poza tym mam podobnie tez sie boje ludzi i tylko w domu czuje sie najpewniej od jakiegoś czasu:o

Gość fsdeaw
masz faceta głupka bo albo jest idiotą, nie wiedząc, że takie gadki mogą wyrobić w kochanej osobie poczucie niższości albo jest chamem, który ma to w dupie tak i tak niedobrze

Gość fabiane
az mi sie czytac nie chcialo, przeczytalam tylko komentarze i wiem o co chodzi :) wez mu jebnij i po sprawie

Gość ginger8666
powiedziałam mu o tym a on mówi, że on już tak ma i to się nie zmieni bo lubi sobie popatrzeć i komentować nawet mój komenatarz- ze przez to czuje sie zle i bezwartosciowo nic nie daje bo kwintuje to tekstem ze jestem wspaniala i atrakcyjna a na nie tylko patrzy... tylko ze on jest mega pewny siebie i czesto zaczapia kobiety róznymi tekstami nawet na ulicy i boje sie ze kiedys kogos sobie upatrzy i ja zostane sama a samotnosci boje sie najbardziej na swoecie.... kocham go bardzo i chce byc tylko z nim wszystko bym dla niego zrobila ale chce czuc sie przy tym wszytskim dobrze a nie jak sierotka marysia...prowadze mu dom i wiecznie slysze ze to nie jest zrobione czy tamto albo różne rzeczy robie zle... ale przeciez nikt nie jest idealny...

Gość ginger8666
?