Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama2222

Firma odbierająca dzieci ze szkoły. Czy potrzebna?

Polecane posty

Witam Kochani rodzice, pisze do Was z zapytaniem czy skorzystalibyście z usług firmy, która odbierała by Wasze dzieci po skończonych lekcjach ze szkoly i opiekowałaby się dziećmi do czasu Waszego powrotu z pracy, zorganizowane bylyby roznego rodzaju zajecia,a m.in. lekcje odrabione itd.? Pytam dlatego ze sama jestem mama dwojki dzieci i zastanawiam sie czy taka firma mialaby szanse przetrwania smile bede serdecznie wdzieczna za wasze opinie i uwagi

Gość laskjgh;fidgsf
mysle ze to nie ma racji bytu. albo jest niania albo swietlica a firma do odwozenia dzieci jest głupotą, moim zdaniem oczywiście!

Gość fabiane
wydaje mi sie ze przydalaby sie nie ktorym rodzicom, o ile byli by w stanie powierzyc swoje dziecko obcym calkiem osobom

Gość fabiane
nie sluchaj tej wyzej bo ma wszy na pempku

Gość laskjgh;fidgsf
hahahahah ludzie co z wami, jak tylko ktoś ma inne zdanie to wjeżdżacie na niego? skąd w was tyle żółci i kompleksów?

Gość oligofreno
Firma to w tym przypadku głupio brzmi, wiec - mimo że to naprawde jest firma :) - powinnas moze użyc innego slowa. Bo tak to się kojarzy raczej z taxi. Tak logistycznie to pewnie bedziesz sie musiała ograniczyć do dzieci z tej samej szkoły, może nawet tylko jednego dziecka, bo chyba nie bardzo sie da pogodzic pilnowanie i bawienie się z trójką dzieci i jednocześnie odbieranie 2 godziny później innego dziecka, a potem po godzinie jeszcze jednego.

Gość frt
ja korzystalam z takiej "firmy" przez 4 lata dzieci z pierwszej klasy podstawowki byly odbierane przez opiekunke o 12 i szly razem z nia do budynku firmy. Tam dzieci dostawaly obiad, potem zorganizowane zajecia, odrabianie lekcji, zabawa na terenie wokol budynku do 17:30. Starsze dzieci szly ze szkoly same, zawsze grupa (ok. 1 km). Bylam bardzo, bardzo zadowolona.

mysle o tzw alternatywie dla szkolnej swietlicy gdzie np Idziesz do pracy na 8 godzin, a Twoje dziecko kończy lekcje wcześniej niż Ty pracę? taka firma klub odebraloby dziecko ze szkoły i zorganizowalo mu czas do mementu kiedy odbierze je rodzic. pilnowane bylyby w odrabianiu lekcji np - bylyby pod stala opieka z fachowa kadra dodatkowe zajecia np jakas gitara, szachy angielski zabawa itd

ja osobiscie sama zastanawiam sie czy czegos takiego nie stworzyc i dlatego pytam... czekam na wasze uwagi szczegolnie rynek warszawski mnie bardzo interesuje gdzie naprawde korki moga uprzykrzyc zycie ...