Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna sobie dziewczynka

Kiedy wasze dziecko podnioslo sztywno glowke?

Polecane posty

Gość taka jedna sobie dziewczynka

wyczytalam w ksiazce ze dziecko pod koniec 2 miesiaca moze potrafic podniesc glowke pod katem 45 na kilka sekund....a moja podnosi glowe od 4 dnia po urodzeniu a tak sztywno kiedy widze ze ja kontroluje to ok mniej wiecej 3 tygodnia. Potrafi tak lezec na brzuszku ok 15 min i widac ze sie nie meczy. Czy wy tez tak mialyscie? czy rosnie mi mala atletka? wsumie moze dostala cos w genach po rodzicach sportowcach :)

Synek bratowej tez zaraz po porodzie zaczał podnosić głowke teraz ma nie całe 2 miesiące i trzyma sztywno także ciesz sie:) pozdr❤️

Gość kiedy zaczac
moja po oklo 2 tygodniach podnosiła głowke majac 2 miesiace juz trzymała cały cały czas praktycznie.

Gość wow naprawde tak macie
coreczka mojej kuzynki ma ponad 2 miesiace i jak ja polozy na brzuszek to ledwo co podnosi glowe i zaraz placze i robi sie czerwona z wysilku...ale ona twierdzi ze to normalne i ze jeszcze sie "wyrobi" ale widze ze to jednak nie jest normalne. Co powinno sie robic w takim razie zeby dziecko bylo silniejsze?

Gość kiedy zaczac
sprawa indywidualna kazdego dziecka

to prawda, sprawa indywidualna kazdego dziecka, ale prawda jest tez, ze geny maja duzo do powiedzenia. Mojego synka rodzice tez byli sportowcami i pewnie dlatego ich dzieci bardzo szybko sie rozwijaly ruchowo, a synek nigdy nie byl regularnym typowo lezacym niemowlakiem. Tak jak Twoj autorko podnosil glowke od razu i od urodzenia byl bardzo silny :)

Gość saleminka8
mój trzymał sztywno w 3 tygodniu,ale king konga urodziłam z wagą 4200g i od początku jest bardzo silny,teraz ma 4 miesiące i siedzi z prostymi pleckami,na początku miał problemy z utrzymaniem wszystkiego ale teraz jest ok

Gość saleminka8
nie należy zmuszać dziecka do pewnych ćwiczeń,położenie na brzuszku sprawi że wyćwiczy sobie mięśnie karku...ale jak np.siadanie dziecka które samo nie jest na to gotowe powoduje złe skutki,naoglądałam się i nasłuchałam dużo na ten temat. Mój Kubulek sam sie dźwignął do siadania,wystarczyło chwycić go za przedramionka i sam się podniósł,teraz potrafi się tak zamachnąć że prawie sam siada z pozycji leżącej :) ale musi być pod stałą obserwacją,bo to niebezpieczne jak leci do tyłu,wiec mam oczy wokół głowy hehe

Gość to podloz mu poduszke
z tylu i jakby sie mial przewracac to sie nic mu nie stanie