Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ropiejące oczko u dziecka

ropiejące oczko u dziecka pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Mój 3 latek od kilku dni ma katar, nie jakiś gigantyczny ale ma, od wczoraj też kaszle, raz twierdzi, że go boli gardło a raz, że nie dlatego nie wiem czy faktycznie go boli czy kaszle przez to, że katar spływa mu do gardła, dzisiaj natomiast pojawiła się ropka w oczku, jednym tylko, boję się zapalenia spojówek bo 2 miesiące temu to przechodził tyle, że w obydwu oczkach :(

podnoszę

Gość no ale jak
ale co oczekujesz ze ktos ci tu wywróży co sie dzieje z oczkiem twojego dziecka? pewnie to zapalenie ale jak tak sie martwisz to idz do pediatry.

Gość ano właśnie
to tylko forum, tu nie ma lekarza zaparz mocną czarną herbatę , ostudź i mu przemywaj to oczko, no i idź do pediatry

A może być rumianek albo mięta? Nie mam czarnej herbaty. Pewnie trzeba będzie pójść ale ja jużnie mogę, od 3 miesięcy ciągle choroby :(:(:(

Gość 90_percia_89
ja jak bylam mala oczka mi strasznie ropialy do 6 roku zycia cayly czas chorowalam az trafilam do alergologa i od 6 roku zycia a mam 21 jest juz ok nawet zadnych lekow nie biore.

Gość ano właśnie
NIE !!! RUMIANEK I MIĘTA ODPADAJĄ !!! to już lepiej samą wodą przegotowaną przemyj czarna herbata najlepsza, taka z fusami, zwykła to idź kupić powinna zapobiec zapaleniu spojówek

Gość Bzdura żadna tam czarna
herbata. Odpadają tez wszelkie zioła. Musisz przemywać oczy lekko solona wodą. Ruchem od zewnętrznego kącika do wewnątrz, wyjałowioną gazą, którą musisz wymienic po każdym przemyciu. To nadal jedynie działanie doraźne. Oko musi zobaczyć lekarz

Gość ano właśnie
ale tą herbatą to mi właśnie lekarz poradził i POMAGA a osolona woda ? bardzo ciężko zrobić samemu roztwór fizjologiczny, a za mocny podrażni oko i spowoduje pieczenie, dziecko zacznie trzeć i będzie gorzej a do lekarza i tak trzeba iść

Mój lekarz przyjmuje dopiero w czwartek ale jutro będę dzwonić, może mnie przyjmie, liczę na to. A skąd się taka ropa bierze tak w ogóle? Mały ma katar od kilku dni, może być z tego, wiecie coś na ten temat? Ostatnio jak miał ropę w oku to właśnie podobno z powodu kataru ale miał go baaardzo długo i to dlatego a teraz tylko pare dni, dlaczego tak szybko ropa by się wdała.

Gość moj maluch ma roczek
moj tez byl przeziebiony i mial katar ropny, na nastepny dzien pojawila sie ropa w oczach - lekarz stwierdzil bakteryjne zapalenie spojowek ze wzgledu na zatkane wydzielina kanaliki lzowe. Maly dostal masc-antybiotyk. Po kilku dniach przeszlo

Gość ano właśnie
tak jak powyżej od kataru psikaj do noska wodą morską, żeby udrożnić nos i żeby nie zalegała wydzielina - to pożywka dla bakterii i nie przegrzewaj dziecka, codziennie porządnie przewietrz mieszkanie idź z małym na spacer i zostaw na ten czas otwarte okna, jak tak robię

No właśnie muszę mu marimer stosować, ale do przedszkola to raczej chyba nie może iść prawda? Jutro na pewno nie pójdzie już mam załatwioną opiekę do niego. Ale chyba L4 mnie nie ominie.

Witam, wczoraj moje dziecko miało sporo ropki w oczkach a dzisiaj nie ma, nie miało rano jak byłam a teraz podobno też nie ma, ale miał podpuchnięte oczka. Czy może być tak, że ta ropka jakoś sama zejdzie? Dziwi mnie to, i tak chcę iść do lekarza ale jak mnie dzisiaj nie przyjmie to wizyty ma dopiero jutro więc pytam, może ktoś wie coś na ten temat.