Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość top ten

co byscie zrbily?

Polecane posty

Gość top ten

Mam dylemat w domu. Moj tata na nk (a jakze!) odnowil znajomosc ze swoją dawną "miloscia". Baba jest rozwodka z 4 dzieci. Moj tata wydzwanial do niej najpierw i gadal godzinami (widac na bilingach) i nagle zachcialo mu sie jechac w swoje strony gdzie nie za bardzo lubil jezdzic do mamuśki. Oczywiscie to byl pretekst zeby sie z nia spotkac. No i sie zaczelo.... Moja mama zaczela schizowac, ze co to za baba? co ona sobie mysli? Moj tata krecil cos ze on do niej pojedzie sam bez mamy i koniec. Ostatecznie na to spotkanie pojechali razem bo mama nie popuscila. Teraz na jakis c zas baba wyjechala ae niedlugo wraca i moj ojciec znowu pewnie bedzie do niej wydzwanial a moja mama odchodzi od zmyslow. Tak sobie mysle czy nie napisac do niej i dac jej slownie po gebie? Z drugiej strony nie wiem czy to wypada. nie potrafie pomoc mamie bo nie umiem o tym rozmawiac z nimi. To sa ich sprawy i gowniara nie ma co sie wbijac miedzy dwoje. Co byscie zrobily?

Gość top ten
Chidzi mi o to, ze napisalabym, ze nie zycze sobie zeby ona pozwalała na to ze moj tata ma do niej dzwonic i gadac z nia godzinami. Jak ona by sie czula gdyby jej maz (gdyby miala) dzownil do innej po kryjomu i z nia gadal co drugi dzien? Ona na tym spotkaniu powiedziala mojej mamie tak: wiesz, ja to nie mam takiego bliskiego kontaktu z kolezankami zadnymi bo wszystkie mysla, ze jak jestem wdowa to odrazu czycham na ich mezów! Fajna jest co?

Gość top ten
poradzcie prosze.............................

Gość nie wiem co mam
poradzić i w jakiej kwestii? Ojciec jest wolnym człowiekiem i nie sposób zakazać mu kontaktów z tamtą panią. Rozumiem, że chciałabyś zastosować jakieś działanie prewencyjne przeciwko zdradzie? Nie idealnym, ale najrozsądniejszym z pomysłów jakie przychodzą mi do głowy jest stanowcza rozmowa z tatą w stylu "niepokoi mnie Twój kontakt z panią z NK, czy masz zamiar zdradzić mamę? Przeciwko temu mam argumenty takie, śmakie i owakie" Reszta zależy od woli Twojego taty.

Gość top ten
Nie moglabym tak tacie powiedziec :O nie potrafie. Zreszta pewnie by odpwowiedzial: a co Ciebie to obchodzi? Do zdrady to nie doszlo narazie bo nie ma jak, ale od gadania zaczynają. Ta baba wogole miala czelnosc widzac moja mame pierwszy raz w zyciu, wprosic sie do nas na wakacje ze swoim wnuczkiem. Jak dla mnie jest nieco nawiedzona.

no wlasnie wiec jak bys chciala z nia pogadac to i tak ci to nic nie da bo ona jak jest taka jak mowisz to nie odpusci tym bardziej ze ma dzieci a tu sie akurat nia facet zainteresowal...

Gość top ten
C z tego, ze ojciec jest dorosly? To znaczy, ze ma nas robic w balona? Zauroczyl sie i pewnie to minie, ale jak ona bedzie go zachecac to nie minie i o to mi chodzi :O

Gość top ten
no, tak i akurat juz wszystkie dzieci maja swje rodziny i ona zostanie sama niedlugo....

Gość nie wiem co mam
Póki co zdrada małżeńska nie jest zakazana ani karalna, co najwyżej wątpliwa etycznie, a na postawę etyczną Twojego taty niewiele da się poradzić. Jedynie chyba właśnie rozmawiać, używać silnych, przekonujących argumentów.

Gość taka jedna co sie zna
mialam taka sama sytuacje.. mama tez mu nie pozwoliła, ale pojechał i to do niemiec (do tej baby) wrocil bo sie okazało że baba go nie chciała. Mama przyplacila ta cala sprawe depresja i byly kwasy przez jakies pol roku.powiem ci tak, ja wtedy sie odcielam od tego wszystkiego.. moj tata wypisywał że sie w niej zakochal, moja mama podłapała te maile i cala rodzina na niego wsiadła łacznie z babcią (jego matką) i to nic nie dało i tak robil swoje. Postawil na szali moja matke, mnie , siostre kontra infantylna idiotke w dodatku brzydką.. Może sprobuj napisac do niej list, to moze ona zrezygnuje z kontaktowania sie z twoim ojcem, bo on raczej tego sam nie zrobi..

Gość top ten
to jakas masakra :O facetom odbija nie tylko kolo 40 ale to powraca rowniez przed 60-tką? Chyba napisze w tajemnicy przed moja mama bo jak ona teraz wroci i sytuacja sie powtórzy to nie wytrzymam.

Gość top ten
taka jedna co sie zna---> współczuję. Ja nie wiem jak bym mogla patrzec na mojego ojca jakby tak sam do niej pojechal. Na pewno juz mu nie ufasz i nie potrafisz spojrzec w oczy zeby o tym nie myslec. Szkoda mi mojej mamy bo ona ma schizy i wydzwania do mnie i mojej siostry po 10 razy dziennie i sie zali a ja nie wiem co robic.

Skoro ma 4 dzieci, to jak twoj papa zobaczy jej brzuch, szybko mu przejdzie :D To bedzie jednorazowy numerek. Pozdrawiam.

Gość top ten
w tym wieku? ;)

Gość nie wtrącaj się
To jest sprawa między rodzicami. Chcialabyś żeby mama za twoimi plecami "wychowywala" twojego chłopaka?

Gość taka jedna co sie zna
w sumie to bylo dawno i juz o tym nie mysle, ogolnie mam olewcze podejscie, ale mama napewno o tym pamieta.