Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana mama synka

czy on rozwija sie prawidlowo?

Polecane posty

Gość zalamana mama synka

Mój syn ma 15miesiecy. Bardzo martwi mnie to że na tak duże dziecko nie potrafi za wiele. Sam nie chodzi ledwo co za rączkę. Zrobi kare kroków i koniec już mu się nie chce i wymusza rączki.Nie mówi nic tylko aaa,eee, bee. Ledwo stal mając roczek raczkować też nie chciał. Sam się nie pobawi tylko wymusza siedzenie przy nim. Trzeba mu wszytko pokazać czy to normalne ?

Trochę dziwne moim zdaniem, moje córeczki średnio w wieku 7 miesięcy raczkowały, mając 9 miesięcy podciagały sie w łóżeczku, 11 miesięcy puszczały się po domu od mebla do mebla a w wieku 13 miesięcy już ładne chodziły ;) Podobno chłopcy wolniej się rozwijają.

Gość brzydula35
kazde dziecko rozwija sie inaczej. co do mowy w ogole bym sie nie przejmowala bo przjmuje sie ze chlopcy zaczyaja mowic pozniej niz dziewczynki. moi znajomi maja synka 2 letniego i dpiero zaczyna mowic a siostry syn zaczal mowic majac 3 lata ale zaczeli od wizyt u logopedy. co do chodzenia to rzeczywiscie jakos pozno ale....moze jest troszke leniwy. mojego brata corka byla grubsza i zwyczajnie leniowata bo zrobila kilka kroczkow i siadala.

Niektóre dzieci są po prostu ostrożne,boją się same chodzić,jak chcesz rozwiać swoje wątpliwości idź z nim do pediatry ale moim zdaniem to jest wszystko w normie.Wiele dzieci zaczyna mówić dopiero w 2 roku życia.

Gość INNAAA
A powiedz czy oprócz tego to pozatym jest wszysobko OK, tzn. je dobrze?,nie ma zbyt duzego opuchnietego brzuszka?. Pytam bo moja znajoma miala dziecko które tez dlugo nie chodzilo, bylo marudne po jedzeniu, nic mu sie nie chcialo, no i wszyscy wokól jej mówilysmy nie martw sie, bo kazde ma swój rytm no a pozniej okazalo sie, ze mial alergie na gluten i ponoc te dzieci maja przez to takie opoznienia.

Gość kurde to jest normalnie plaga
ciągle nicki mama małego synka i prowokacja, teraz załamana mama synka,a jeszcze wcześniej mama synusia i prowokacja.Ciekawe co tutaj?