Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wychowana na ulicy

umowa w pracy

Polecane posty

Gość wychowana na ulicy

Mam pytanie. W maju 2005 przyjelam sie do pracy w hotelu. Pozniej zaszlam w ciaze ..... w trakcie macierzynskiego skonczyla mi sie umowa, wiec reszte wyplacal mi zus. Od stycznia znowu wrocilam do pracy. Wiem, ze nie mogli mi dac znowu umowy na okres probny ..... dostalam umowe o prace do konca marca. Teraz moje pytanie, czy kolejna umowa powinna byc umowa o prace na czas okreslony czy juz na nieokreslony? Jesli na okreslony to czy to musi byc na rok czy moze byc na 3 miesice na przyklad??

Gość wychowana na ulicy
w sumie tak myslalam :/ ale nie maja obowiazku dac mi na jakis okreslony czas skoro pierwsza dali mi na 3 miesiace?

Gość wydaje mi się że nie
Mogą dać po okresie próbnym od razu na stałe, ale nie muszą, dopiero trzecia umowa musi być na stałe (lub nie przedłużona).

Gość wychowana na ulicy
nie mialam okresu probnego, bo takowy przechodzilam 2 lat temu(w pierwszym zapytaniu mialam blad, do pracy przyjelam sie w 2008 a nie w 2005 ;) ) teraz mialam w sumie 3 miesiace przerwy w pracy. Wiem, ze 3 umowa musi byc na stale(chyba, ze nie przedluza) ale druga umowa powinna byc chyba na jakis konkretnie okreslony czas. Wlasnie tu sie zastanawiam czy moze byc to na 3 miesiace, 5 miesiecy, 10, 20, 40 czy ile?

Gość wychowana na ulicy
nikt nie wie?? :(