Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka naszła mnie myśl

Dlaczego ofiary pedofilii milczą?

Polecane posty

A więc przyczyn jest wiele, ale napiszę o jednej z nie popularnych przyczyn. A więc często tak jest, że o danym pedofilu w otoczeniu wiedzą wszyscy. Podam konkretny przykłady czyli z jakimi ja się spotkałam. Był to konserwator ze szkoły i opiekun na koloniach. Wszystkie dzieci wiedziały o ich zamiłowaniach, ale każdy robił sobie z tego żarty. Popularne było żartobliwe straszenie tymi osobnikami. Np. - Nie idź do szatni bo widziałam jak konserwator się tobie przygląda. Wszystkim było to niesamowicie zabawne, ale prawdziwe ofiary milczały, gdyż wstydziły się również późniejszego wyśmiewania przez rówieśników.

pedofil przerzuca całą winę na ofiarę. albo zastrasza. dzięki czemu zapewnia sobie bezpieczeństwo. Również, ale czasem wystarczy silna presja otoczenia, i taki pedofil już nie musi się głowić

obciagam z polykiem z gracją i szykiem

Gość ks Tomasz
no właśnie ostatnio coraz częściej nie milczą. Trochę mnie to martwi.

Jakby tak ich......... Zgłosił bym sie na ochotnika na kata

Gość lysa ona, łysy on:D
ofiary są wytykane palcami, mówi sie o nich ,że same chciały(np:Polański i 13 dziewczynka!) wstydzą się, tak naprawdę nie mają- z nikąd pomocy.

Gość lysa ona, łysy on:D
POLAŃSKI -miało być:D

Gość ja też przez to przeszłam
i wiecie co jest najdziwniejsze ja nie mam za złe tego temu człowiekowi. Może próbuję go jakoś usprawiedliwiać, bo był mi bliskim człowiekiem i poza tym złym dał mi duzo miłych chwil Traktuję to jako było minęło. On już nie żyje zreszta, więc wiem że żadnemu innemu dziecku już tego nie zrobi.

Gość to złożona sprawa
Pomiędzy standardowym zbrodniczym czynem zasługującym na nagonkę a zwykłym nietaktem jest bardzo bardzo szerokie. Sądzę, że większość aktów pedofilii jest nie tak jednoznaczna, także dla ofiar, nawet jeśli są to nastolatki, a co dopiero małe dzieci, które nie zawsze wiedzą, gdzie przebiega granica. Stąd właśnie to milczenie - ofiara nie wie, czy to była aby pedofilia bo: a) woli w to nie wierzyć b) nie chce tworzyć szumu wokół sprawy c) nie chce sama narazić się na nieprzyjemności jeśli okaże się, że to tylko jej się ubzdurało że to pedofilia d) do sprawcy ma czasem mieszane uczucia - nie tylko nienawiść i poczucie krzywdy, ale np. miłość i potrzebę opieki jeśli to np. ojciec.

Gość rudy paszczunie...
żeś wkońcu fotkę ze stopki usunął :)