Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina122

Boje sie mu przyznac ze nie wiem co robic.

Polecane posty

Gość ewelina122

Witam. Pisze do was bo potrzebuje porady. Jestem na 2 roku studiow technicznych, juz na 2 roku. Na te studia trafilam przypadkowo. Moj problem polega na tym, ze nie umiem sie okreslic co dokladnie chce w zyciu robic. Zazdroiszcze ludziom ktorzy maja jasno sprecyzowane cele (np bycie lekarzem, adwokatem) i do tego daza a ja.. nie wiem co chce robic. Boje sie do tego przyznac mojemu chlopakowi. On mial mnie zawsze za ogarnieta, ambitna kobiete a ja szczerze mowiac sie zgubilam.. Z gory mowie, z enie mam nic do ludzi tak pracujacych, ale nie chcialabym wyladowac na kasie w supermarkecie. Jestestem ambitna ale szkoda ze tylko myslami a nie czynem.. Chyba przegralam zycie.

Gość ewelina122
ps-myslalam nad otworzeniem wlasnej dzialalnosci gospodarczej ale.. wlasnie. Nie wiem co mialabym prowadzic, na czym ona mialaby polegac. Nie wiem jakie kroki poczynic. Jestem taka niezdecydowana. Jak myslicie czy spotkanie z doradca zawodowym pomogloby mi cos?

Gość yolQa
a co lubisz robić? spróbuj z drugim kierunkiem jednocześnie gdzieś, jeśli dowiesz sie, co lubisz robic. lubisz sport? - zapisz sie do jakiegoś clubu, albo spróbuj na AWF. lubisz rysować? - ASP, albo architektura i urbanistyka, ew. projektowanie graficzne jesteś dobra z języków obcych? - idż na filologie lubisz czytać książki? - idź na filologię polską chciałabyś być aktorką/piosenkarką? - spróbuj w teatrze, albo idź do filmówki czasem nie trzeba kończyć jakiegoś kierunku, żeby mieć konkretny zawód. możesz być np. właścicielką restauracji, pubu, sklepu z płytami, albo warzywniaka. możesz stworzyć coś zupełnie niezwiązanego z kierunkem studiów.. ;) ale nie mieć celu w życiu i pomysłu na siebie - to faktycznie smutne.. zastanów sie solidnie, o czym najwięcej myślisz, co sprawia Ci najwięcej frajdy i na tym się skup.

Gość ewelina122
może założyć punkt robienia tipsów? bardzo to lubię i byłabym w tym dobra... chociaż jeśli jestem taka niezdecydowana, to nie wiedziałabym, czy już można polerować, czy jeszcze czekać, aż zaschnie :(

Gość yolQa
możesz też otworzyć siłownie, stadnine koni, sklep zoologiczny, budkę z fast foodem, sklep z ciuchami, pośrednictwo handlowe, praca na giełdzie, stoisko na bazarze, fryzjerstwo/kosmetyka itd.

Gość ewelina122
dzięki, ale taki wybór, to dla mnie za dużo, już pisałam, ze nie potrafię eis określić

Gość ewelina122
yolQa Dziekuje za poswiecenie czasu na moj temat :) Hmm wlasnie myslalam nad czyms z czego mialabym zyski ale.. chyba kazdy tak chce hehe wiec to logiczne. Szczerze mowiac myslalam nad rehabilitacja osob niepelnosprawnych poniewaz bardzo lubie pomagac innym. Myslalam tez nad salonem masazu wlasnym. Wlasnie mysle ze jakas dzialalnosc gospodarcza bylabym dobrym rozwiazaniem ale moj chlopak mowi ze to ryzykowne bo trzeba miec swoj wklad wlasny itd, ze trzeba najpierw wlozyc duzo pieniedzy i powtarza mi "skad Ty je wezmiesz".. ( moze jakies dotacje?)

Gość ewelina122
yolQa To wyzej z tipsami to byly podszywy

No tak sobie tłumacz ze wszyscy prawie wiedzą co chca robic w zyciu. Rob co mozesz i dąż by robic co lubisz.

Gość degszgfdgdeg
ja tez tak mam, z tym ze ja zrobiłam inzyniera z technologii zywnosci i po tym zarabiałam 900 zł...teraz jestem na studiach z rachunkowosci i chce być ksiegową bo dobra ksiegowa dobrze zarabia...owszem nawet polubiłam rachunkowość ale czy bede szczesliwa jako ksiegowa??

Gość degszgfdgdeg
słuchaj teraz są takie ciezkie czasy ze nie wiadomo co zrobic to nie jest tak ze wszyscy wiedzą....ludzie koncza medycyne ale potem nie potrafia sie przebic podobnie prawnicy