Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutka3693

Tabletki a te antybiotyki...

Polecane posty

Witam. Ostatnio robilam badania moczu i wyszly zle wyniki wiec lekarka zapisala mi CIPRONEX (tabl.) i FURAGINUM (tabl.). Biore tabletki anty MICROGYNON 21 a czytam w utolkach ze tamte leki to antybiotyki na zapalenie drog moczowych. W zwiazku z tym mam pytanie bo wiem ze antybiotyki oslabiaja dzialanie tabletek ale bede stosowala dodatkowo przez ten czas stosunek przerywany tylko przez jaki czas te antybiotyki zmniejszaja te dzialanie ? np mam 10 tabletek do wziecia wiec bede 10 dni stosowala ten przerywany czy wiecej mam uwazac ? prosze o odp . Pozdrawiam

to doczytaj te ulotke do końca i sie dowiesz czy wpływają czy nie. w czym problem?...

jak nie jest napisane to widocznie nie wpływają. jakby wpływały byłoby ostrzeżenie. weź jeszcze ulotke od antykonceptów i tam sprawdź.

jest napisane ze obnizaja skutecznosc leki na infekcje ale nie jest napisane ile stosowac dodatkowa antykoncepcje ... jak myslicie 2 tyg uwazania wystarcza ?

"jest napisane ze obnizaja skutecznosc leki na infekcje" ale jakie?... napisali coś że ciprofloksacyna?... bo z tego co widze to nie.

nie mam zapalenia pęcherza tylko jakies bakterie w moczu... no nic nie jest napisane na temat Cipronex-u wlasnie ...

no wiec jesli nie jest napisane to znaczy ze nie wpływa no... przeciez to logiczne ze łatwiej jest wymienić kilka ktore wpływają niż te setki ktore nie wpływają... :/