Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrocilam zalamana

w zlobku moje nienarodzone dziecko jest 198 w kolejce na 2011 rok :/

Polecane posty

Gość wrocilam zalamana

czy to jest normalne? co za chory kraj! spelniam wszystkie kryteria i taka liczba na luty 2011, a co z tymi co nie spelniaja jakiegos kryterium?? na 300tys mieszkancow - miejsc w zlobkach - 467 :/

Gość bardzo dziwne
to zalezy od miasta ja moja corcie zapisalam do zlobka ( bedzie chodzila od wrzesnia , bedzie miala 2 latka ) tydzien temu i bylo duzo wolnych miejsc ( oczywiscie nie kazdy zlobek mial wolne miejsca w okolicy ) radze Ci poszukac innego zlobka

Gość bardzo dziwne
i dodam ze nie jestem samotna matka i nie mam jak narazie zapewnionego miesca pracy

Gość wrocilam zalamana
w mojej okolicy to jedyny zlobek, w miescie jest ich 9, obdzwonilam wlasnie i wszedzie jest tyle chetnych na drugim koncu miasta byloby moje dziecko 122 to najnizsza liczba z 9 zlobkow :/ nawet w prywatnych sa kolejki, moze nie na styczen ale na wrzesien tak :( gdzie mieszkasz ze jest tyle miejsc w zlobku??

Hej! Ja teraz jestem za granica,ale wracamy do PL w tym roku i juz zapisalam syna na WRZESIEN 2011 I JEST 80 W KOLEJCE a miescina malutka

ja zapisalam jakis miesiac temu dziecko, jestem w 14tc i moje male jest w kolejce nr 156 :D w drugim zlobku 112 :) syna zapisywalam tydzien po porodzie to byl 2 latat temu 86 w kolejce i po dnaiu lapowki po 7mcach go przyjeli :D teraz zobaczymy jak bedzie ale sie nei ludze :) synek chodzi do prywatnego pzredszkola a do panstwowego ejst wpisany na liste na 2011 jako 42 :)

Gość
Bosze to jakaś paranoja :o

Gość koiko
ja tez dawalam lapowe rok temu Tysiac zlotych..bez tego nie bylo wogole mowy o przyjeciu:( chory kraj...

Gość bardzo dziwne
jestem z Łódzi , w tym miescie jest duzo zlobkow . do tego co chcialam ( bo bylo najbllizej ) nie bylo juz miejc . dziecko zapislam do zlobka troche dalej i bez zadnego problemu - zadnej lapówki nie dawalam . na dzien dzisiejszy sa dwa zlobki w ktorych sa wolne miejsca - mowie oczywicie o zlobkach panstwowych .

Gość litości!! !!
u mnie na dany rok zaczynają się zapisy od 1 kwietnia dziwne że takie wcześniejsze kolejki są nie ma równych szans każde miasto może różnie ustalać,prawda?

Gość bershkaa
a mnie wkurwia wlasnie taka sytuacja ,ze ciezarne sie pchaja z nienarodzonymi dziecmi w kolejke a te juz narodzone nie maja szans sie tam dostac bo blokujecie im miejsca!

powinien byc konkretny termin na zapisywanie dziecka - np od 1 kwietnia, jak w przedszkolach (przynajmniej u nas) - i dzieci oczywiscie z danego rocznika maja pierwszenstwo. A nie , baby w ciazy zapisują!!!! no chore, ale to wina ustalających, a nie matek, bo każda myśli o swoim dziecku i leci jak najpredzej skoro nie ma jakichś sztywnych terminów.

wiecie to jest wina rzadu, wszedzie trabia ze rodzi sie coraz wiecej dzieci, normalne ze w zwiazku z tym bedzie wiecej chetnych do przedszkola czy zlobka, ale nikt sie tym nei martwi, oprocz rodzicow. Politycy tylko sie ciesza ze wyz demograficzny. A ostatnio gdziekolwiek sie nie rusze wszedzie ciezarne.

Gość robcie manifyyyyy
wiecie co, to popierdolone, żeby w ten sposób zapisywać do żłobka, do tego jeszcze dawanie łapówek, matki winny starostów, burmistrzów, wójtów olać po mordzie, przecież po to są aby rządzić właściwie, a jak się nie nadają to niech spieprzają z tych stołków. Organizujcie manifestacje, bo jak będziecie cicho siedziały to nikt wam nie pomoże, rządzący dbają tylko o własne tyłki, was mają gdzieś.

Gość moje miasto ma 60 tys mieszkan
i 1 złobek!!!

piszecie ze wasze dziecko jest np 180 te na liscie-a ile jest miejsc? bo u nas 20scia

kobieta w ciazy nie blokuje miejsca!!! ona dobrze mysli zapisujac jeszcze nienarodzone dziecko-bo na przyjecie do złobka czeka sie rok!!! potem to juz mozna czekac ale na przedszkole!

ale wy durnie myslicie... jak to ciezarna blokuje meijsce w zlobku??? czym tym ze chce aby za rok bylo dziecko przyjete?? i tak nei zostanei przyjete za rok tylko za 2 albo 3 lata :/ w taaakiej kolejce.. do przedszkoli tez jest roznie z przyjeciami, u mnie eni ma czegos takeigo jak 1 kwietnia, wnioski mozna skladac caly czas tylko na kolejny rok, czyli jak zlozylam etraz w niosek to dziecko moze byc przyjete dopiero/najwczesneij we wrzesniu 2011 :) i niby tez blokuje miejsce komus?? bo zapisalam syna na 2011?? jak pojde za rok to w zyciu sie nei dostanei a tak to ma jakies znikome szanse :D chore to jest to panstwo ze na wieelkie maisto jest kilka zlobkow i przedszkoli w zlobku gdzie zapisalam dziecko ejst miejsc w sumie 56, w tym 17 w grupie 4-12mcy

Gość pani doktorowa
czytam co piszecie i jestem w szooooookuuuuu!!!!! nie wiedziałąm że z tym tak ciężko.. w sumie ostatnio moja znajoma mi mówiła, że żeby jej dziecko zostało do żłobka przyjęte to jej mąż musiał coś tam z elektryki im naprawic w budynku (oni mają firmę elektryczną), ale myślałam że to dlatego że żłobek jakiś renomowany czy coś w tym stylu i stąd tak trudno się dostac, nie dopytywałam.. a tu widzę że to norma