Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klam tram tam

zwrot sukienki szytej na miarę kupionej na Allegro.

Polecane posty

Gość klam tram tam

no masakra. Kupiłam sukienkę na Allegro za 200zł. Była piękna, uszyta na miarę. Przyszła, zmierzyłam - wygląda inaczej niż na zdjęciach (inaczej się układa) Zamiast opływać sylwetkę, robi coś w rodzaju bombki. Fałdy materiału sterczą na bokach, materiał jest bardzo kiepskiej jakości. Sprzedawca zastrzega sobie brak możliwości zwrotu. I co ja mam zrobić? :( Można jakoś zwrócić? Znacie może podstawę? To chyba umowa o dzieło więc normalnie się nie da :(

Gość vamos a bailar y
zastrzegl brak mozliwosci zwrotu- to posprzatane. Umowa zostala zawarta na swiadowych i zaakceptowanych przez obie strony warunkach. Dlatego na allegro nigdy nie kupuje ciuchow. Tak samo, jakbys zobaczyla spodnie na wystawie i je kupila bez przymierzania,bo tak swietnie wygladaja, a w domu by sie okazalo,ze Ty wygladasz w nich jak dziad

Gość wrzuc tutaj fotke
sukienki i wymiary..moze ktos kupi

[zgłoś do usunięcia] vamos a bailar y ponad tym co bylo w aukcji obie strony sa zobowiazane do przestrzegania prawa. zapytaj na forum prawnikow albo napisz do jakiejs federacji konsumentow, bo nie wiem jak jest z ciuchem szytym na zamowienie z drugiej strony jesli kupilas na kup teraz to masz 10 dni na zwrot (jesli sprzedajacy nie jest osoba prywatna)

Gość klam tram tam
Kupiłam czarną z marszczonym pasem. Ważę 60 kg, a wyglądam w niej na 80. Sukienke mierzyły inne osoby, wyglądają tak samo - identycznie źle się układa. Sprzedająca ma same pozytywy, więc dla mnie była pewnikiem. Chyba pierwszy raz sprzedawała te sukienki, bo nie mogę znaleźć komentarzy do tego modelu z wcześniejszych aukcji. http://www.allegro.pl/item942813097_nowa_suknia_zwiewna_na_miare_38_40_42_44_46_kolor.html

napisz do UOKiK i zapytaj, czy w twoim przypadku obowiazuje 10dniowy zwrot

Gość vamos a bailar y
Studiuję prawo akurat. W przypadku, ktory opisuje autorka tylko 1 moze byc zastrzezenie i ew podstawy roszczen-material. Jesli jest inny,niz w opisie aukcji to masz prawo zadac zwrotu forsy. Ale nie mozesz miec pretensji, jesli rozni sie troche od tego,co widzialas na zdjeciu. Chyba,ze roznice sa na tyle wyrazne,ze nie ma watpliwosci,iz sprzedajacy wprowadził Cię w błąd. Zwrot w okreslonym terminie tutaj nie obowiazuje-sprzedawca zastrzegl brak mozliwosci zwrotu i ona to zaakceptowała. Nie widzę tu zlamania prawa przez sprzedajacego.

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Dlatego ja nigdy nie kupuję ciuchów na aukcjach internetowych....Bo rozmiar rozmiarowi nie równy... A jeśli nawet jest coś fajnego to z kąd pewnośc że będę się w tym ok czuc?? i wyglądac??

Gość klam tram tam
tak myślę czy walić do rzecznika praw konsumenta. Sukienkę dostałam w poniedziałek.Chyba od tego momentu liczy się 10 dni.

Gość trza było myśleć przed zakupem
Termin 10 dniowego zwrotu nie obowiązuje przy produktach wykonanych na indywidualne zamówienie.

przy przecenionym towarze w sklepach czesto jest napisane ze nie podlega reklamacji- kupujac niby zgadzamy sie z tym ale jest to niezgodne z prawem i jak najbardz\iej moze reklamowac dany towar. wiec ponad taka umowa i tak jest prawo.

Gość zenadaaaaaa
Czy to nie jest ta laska co sie tu wczoraj oglaszala z tymi sukienkami ? Post byl pod tytulem Nie stac cie na sukienke od projektanta..czy cos takiego

Gość klam tram tam
nie różni się trochę. Sukienka na manekinie jest "opływowa" Moja - karczek sterczy na bokach - materiał odstaje po 5-7 cm, pod pasem - sukienka miała być lejąca, a odstaję jak bombka (jest namarszczona jak spódnica w sukni balowej). Jeśli chodzi o wygląd - to nie ma znaczenia - sukienkę mierzyło kilka osób - defekty są takie same. Materiał się pyli, jest bardzo niskiej jakości

Gość klam tram tam
nie, to nie ta laska. Nie wspominałam dotąd o sukience na kafe.

Gość zenadaaaaaa
o kurcze i za to badziewie dalas 200 zeta??? Przeciez to jest tylko kawalek materialu skrojony i przyszyty w paru miejscach niz nadzwyaczajnego

Gość kenzo jungle
hehehehe ja wiem gdzie szyja te sukienki..podaj mi @moze cos wskuram z krawcowa..mozliwe ze wymieni Ci na inny fason;-)

Gość klam tram tam
sukienka miała być oryginalna, i jest tyle, że .... eh.... mam wrazenie, że na zdjęciu była przypinana szpilkami. Zapłaciłam 191zł (z przesyłką)

trza było myśleć przed zakupem i wlasnie o to mi chodzilo bo tez mi sie wydawalo ze robione na zamowienie nie obowiazuje 10dni na zwrot

Gość klam tram tam
czyli kupujący nie jest chroniony w żaden sposób?

Gość zenadaaaaaa
No tak ale skoro sie dostalo cos innego to czy nie ma zadnej podstawy by to zwrocic? Autorko pisz do ochrony konsumentow kurcze bo ja bym nie popuscila

Gość kenzo jungle
Oni nie szyja tam tych sukienek Spojż sama: www.suknieurszula.sklep.gratka.pl Znam wlascicielke pracowni i jej kreacje..Albo nieudolnie podrabiaja albo kupuja u Ulki..cos przerobia i efekty sa takie jakie widac:-0

Gość klam tram tam
Krawiectwo K&M w Kętach - to firma kenzo jungle - masz rację.

Gość kenzo jungle
mam bo prowadze ten sklepik...a kolekcja Nesterowicz jest unikalna..zadzwon do Ulki ..tel winfolini lub napisz @ cos poradzimy..wymienimy sukienke ale na inny lepszy model;-)

Gość klam tram tam
kenzo jungle - nie do końca chyba rozumiem. Ta Pani Ula to ta sama co na allegro? I co ja mam jej powiedzieć?

Gość klam tram tam
zaraz wysyłam meila do sprzedawcy z Allegro. Do tej pory tego nie zrobiłam, bo emocje jakoś mi nie pozwalały :( Zobaczymy co odpisze.

Gość kenzo jungle
Ulajest wlascicielka firmy..samaprojektuje swoja kolekcje,,szyja ja wZabkachdobre krawcowe..przedstaw jej cala sytuacje i popros o np...wymiane sukienki.Ona ma swoje salony w Wawce ..na allegro nie handluje..ten sklepik jest moj..ale ja niemoge Ci wymienic sukienki nie kupionej u mnie:-(W razie problemow napisz do mnie..w kontakcie nznajdziesz moj @ i telefon..Laura spokojnie pomoge!!!!!:-)

Gość klam tram tam
czyli ona może mi wymienić sukienkę której u niej nie kupiłam tylko zrobi ją ktoś inny? Zaraz zacznę wierzyć w cuda :)

Gość 24234234234
Jeśli kupiłaś od firmy w Kup Teraz - MUSI PRZYJĄĆ ZWROT Jeśli kupiłąś od osoby prywatnej w Kup Teraz lub licytacji lub firmy w licytacji - MUSI ROZPATRZYĆ REKLAMACJĘ W przypadku zwrotu otrzymasz pieniądze tylko za sukienkę. W przypadku uznanej reklamacji - za sukienkę i koszty wysyłki. A pisać że nie przyjmuje... to sobie może. :) To nie jest zobowiązujące, a niektózy - nie znacie się, to nie wprowadzajcie w błąd.

Gość kenzo jungle
Jezli ta firma kupila u niej to wymieni napewno..w przeciwnym razie moze postraszyc ich ..jej modele sa zastrzezone..wiec ja sie tym zajme..ale musisz do niej napisac..To nie cuda..tylko dbałosc o wizerunek firmy i kolekcji:-) Pozdrawiam