Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kissssss023

maine coon

Polecane posty

Gość kissssss023

ma ktos moze kotka maine coon?czy waze koty tez tak żygaja po jedzeniu?

A co ma rasa do tego że kot wymiotuje? :o Powiedz lepiej czym go karmisz.

może Ci podgryza jakieś suche bukiety albo rośliny doniczkowe?

Maine coon są super. Tylko trzeba je odpowiednio traktować. Zarówno w karmieniu, jak i zachowaniu. Są to koty gaduły, zapraszają do zabawy, są pełne miłości dla wybranej osoby. Najlepszy pokarm dla nich to sucha karma. A wymioty wynikają z czyszczenia sierści. Po posiłku liżą swoją sierść tzn, myją się. Należy kupować również pokarm suchy tzw. odkłaczający. Moja kotka cierpi na chorobę lokomocyjną. Ale to też można opanować. Trochę cierpliwości.

Maine coon są super. Tylko trzeba je odpowiednio traktować. Zarówno w karmieniu, jak i zachowaniu. Są to koty gaduły, zapraszają do zabawy, są pełne miłości dla wybranej osoby. Najlepszy pokarm dla nich to sucha karma. A wymioty wynikają z czyszczenia sierści. Po posiłku liżą swoją sierść tzn, myją się. Należy kupować również pokarm suchy tzw. odkłaczający. Moja kotka cierpi na chorobę lokomocyjną. Ale to też można opanować. Trochę cierpliwości.

Gość Słowo Prawdy
Każdy kot myjąc się połyka swoją sierść. Maine Coony mają ją długą więc naturalnie, że jedzą jej więcej. Kot nie jest w stanie strawić tej sierści więc ją wydala. Jeśli nie udaje mu się to w naturalny sposób to żyga. W każdym sklepie zoologicznym dostaniesz specjalną pastę dla kota ułatwiającą mu wydalanie sierści. Dajesz mu tę pastę do jedzenia codziennie lub co kilka dni i po kłopocie. Dodatkowo jeszcze niezła frajda jest jak Ci zlizuje toto z palucha :):):) Powodzenia!

Gość meśka
Słuchajcie, mam pytanie do osób mających już nieco większe koty rasy maine coon - kiedy Waszym kotom zaczęła rosnąć kufa (owłosienie na karku, przypominające grzywę lwa) ? Mój kocur - Dżomber, ma już 13 miesięcy, waży nieco ponad 6 kg, ale kufy póki co nie zbyt dużej, właściwie w ogóle mu nie wyrosła. Wiem, że koty tej rasy dojrzewają długo, ale ciekawi mnie, jak to było u Was.