Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spagetti to zlo

Nie mogę jeść spagetti....

Polecane posty

Gość spagetti to zlo

Raczej zawsze byłam niejadkiem, a na dodatek szybko się najadałam nawet małymi porcjami. Ale inaczej jest w przypadku spagetti... Mogę jeść bez końca i nie czuję się nasycona. Dziś zjadłam już 2 porcje i się zastanawiam nad 3, bo jestem strasznie głodna. Spagetti wzmaga we mnie apetyt. Moja mama to zauważyła, i serwuje mi tę potrawę raz w tygodniu. Boję się, że będę wyglądać jak kluska :(

Gość spagetti to zlo
Ale jak raz w tygodniu będę zjadała garnek makaronu i garnek sosu, to będę musiała od tego utyć :( nie wiem dlaczego spagetti na mnie tak dziwnie działa....

Gość przerwa miedzy palcami orencz
może to kwestia sosu ?

Gość spagetti to zlo
Może moja mama dodaje do sosu jakieś zioła, które wzmagają apetyt... Bo to jest bardzo dziwne, że po spagetti staję się taka żarłoczna... Jakbym miała jakiś napad bulimii :O Nie oparłam się pokusie i jem już 3 porcję 😭

heh ja też tak mam że mogę jeść więcej makaronów wszelakiego rodzaju niż "normalnego" jedzenia :D

Gość spagetti to zlo
To w takim razie, może to wina makaronu, a nie sosu....

Gość glin b
przerzuć sięna samą kupę :) ja odżywiam się wyłącznie kałem i mam brzuszek jak ta lala :classic_cool:

makaron spaghetti? boze uwielbiam potrafie zjesc kazda ilosc no i dlatego rozumiem co czujesz ;)mniam mniam

Gość spagetti to zlo
jak ostatnio zjadłam w ciągu dnia pełen garnek makaronu i sosu, to moja mama była w szoku :D Powiedziała o tym ciotce a ona nie uwierzyła, że dałam rady tyle zjeść :P

Gość jak zwykle
spagetti to zło - czy możesz poprosić mamę o przepis? Będę BAAAAARDZO wdzięczna, desperacko chcę utyć! :D

Gość spagetti to zlo
Zaraz zapytam :D Choć obawiam się, że nie będzie w nim nic zachwycającego...

Gość Dr marianziom
Uważaj! Może to być choroba zwana włoszczyzną pospolitą. Przejawia się ona konsumowaniem niemal nieskończonych ilości potraw ze słonecznej Italii. W wielu przypadkach kończyła się ona zgonem z powodu przejedzenia (dosłowne rozsadzenie jelit oraz żołądka). Pozdrawiam

Gość jak zwykle
Dziękuję :D Jak byłam mała mama robiła mi takie z proszku (Knorra...), potem robiłam sobie sama z pomidorów (świeżych albo z puszki), ale zastanawiam się, może Twoja mama robi to inaczej i lepiej :)

Gość spagetti to zlo
Z tego co się dowiedziałam, to ona robi wszystko "na oko". Nic specjalnego jak się domyślałam. No więc normalka. Smaży mięso mielone z papryką (bez cebuli, bo nie jem) Później dodaje sos do spagetti w proszku, później trochę koncentratu pomidorowego. Wydaje mi się, że tajemnica się kryje w przyprawach. Dodaje jeszcze przyprawę do mięsa mielonego galeo, przyprawę do spaghetti prymat, paprykę ostrą i słodką, czarny pieprz i zioła prowansalskie lub majeranek i koperek, oraz kroplę sosu sojowego. Uff, to jest jakaś mieszanka wybuchowa :D

Gość spagetti to zlo
A z sosem w proszku to różnie bywa, i nie znam jego marki.