Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonim003

Alkoholik

Polecane posty

Gość Anonim003

Witam, tak jak w temacie. Mam ogromny program. Mój ojciec jest alkoholikiem zaczął od roku pić i nie przestaje. Ma taki ciągi alkoholowe. Teraz od miesiąca dzień w dzień przychodzi nawalony. Już nie wiem co mam robić. Niedługo będzie sprawa w sądzie o przymusowe leczenie, ale czy to pomoże? ma może już ktoś doświadczenie w tego typu sprawach ? Bardzo prosze o pomoc

Gość sdszcsd
a zrga po alkoholu

Gość przerwa miedzy palcami orencz
ja nie mam doświadczenia, ale zbierajac doświadczenie i statystyki z forów i inych żródeł internetu wnioski sa nastepujące: poczatkowo jest jeszcze szansa na wyjscie z tego , można mu pomagac i go wspierac, procenty na wyjscie z tego sa ale przewaznie alkoholik wraca do nałogu, i najbezpieczniejsze dla jego bliskch jest sie od niego odizolować, bo niczszy psyche swoja i Wasza :O:(

Sprawa w sądzie nic nie zdziała. Jeśli alkoholik sam z siebie nie będzie chciał skończyć z nałogiem to nic z tego.

Gość Anonim003
No własnie nie wiadomo co robić... Wynieść się nie wyniesie on z domu. Pije od roku (a juz 14 lat temu stał się alkoholikiem), a przez te 14 lat był niepijącym alkoholikiem. Teraz od nowa wszystko się zaczęło. Ja nie wiem jak go ratować. Nie mam sił na to. Moje nerwy i wszystko są na wyczerpaniu. Mam 15 lat. Już wcześniej była sprawa, ale teraz jest następna. W poprzedniej bałam udział jako świadek. Teraz nie mam pojęcia co będzie z nami. Martwię sie o siebie i rodzinę.