Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jania kania i inni

placzacy noworodek, prosze o pomoc

Polecane posty

Gość iloveloveeeyou
no wlasnie no comment.....

Gość ryniu2
:)

Na moje oko to mała ma kolki. U mnie w trakcie jedzenia było podobnie. Mleka zmieniałam 4 razy, obecnie jemy bebilon pepti. Spróbuj od najprostszego zmiany butelki i smoczka. Mleko musi kapać równomiernie jak odwrócisz butelkę.I dr Brown to dobre butelki ale moje dziecko po wypróbowaniu różnych smoczków najbardziej polubiło Tommee Tippee. Przy innych był płacz- więc może spróbuj w ta stronę. Mnie lekarz na prężenia i krzyki przy jedzeniu zalecił właśnie sparadzenie smoczka w butelce, dodatkowo podaję cały czas probiotyk BioGaia ( drogi jednorazowo ale jak przeliczyłam na opakowania np. lacidobaby po 10 saszetek to wyszło na jedno) i podawałam herbatkę Plantex na kolki. Przy zaparciach możesz też spróbować podać jakiś probiotyk np. lacidobaby albo ta biogaię - czasem pomaga to uregulować pracę układu pokarmowego. No i zmień pediatrę skoro nie jest chętny pomóc twojemu dziecku.

a Tormentiolem to ja bym nie smarował krostek u dziecka. Spróbuj poprzecierać kisielem z mąki ziemniaczanej ( krochmalem) lub najzwyklejszą maścią Alantan. No i proponowałabym przez jakiś czas nie uzywać tych chusteczek nawilżanych tylko pomyj sama wodą z szarym mydłem. Moja córcia miała uczulenie po tych chusteczkach jak ich nadużywałam i jej się takie krosteczki robiły. I w/w sposobami się ich pozbyłam:)

Gość kyzia
warto spróbować.pewnie odrazu nie trafisz w odpowiedni smoczek.

Gość kyzia
do iloveeeyouuuuuuuuuu zawsze znajdzie się jakaś przemądżała matusia jak ty na tym forum. czytałam wątki z twoim udziałem MASAKRA!!!! skąd siębiorą tacy ludzie? nudy czy jak? do pracy się zabierz to ci głupoty wyjdą z głowy,a nie siedzisz i dziergasz dowalając ludziom którzy nic ci nie zrobili.

To o czym piszesz wskazuje faktycznie na kolki. Synek dodatkowo musiał odbić nawet 2x podczas jedzenia i dopiero mógł jeść dalej... A karmiłam Dr Brownem z szeroką szyjką. Może warto spróbować z tym odbijaniem. Z mleka polecam ci Bebilon Comfort i Enfamil HA. Dodatkowo Dicoflor 30 (saszetki lub zawartość kapsułki do mleka). Szybko unormował kupki u małego. http://www.domzdrowia.pl/66428,dicoflor-30-30-kapsulek.html Ja u dwójki dzieci długo szukałam odpowiedniego mleka... Jak po 3-4 dniach podawania, dziecko nadal się męczyło, zmieniałam. Bebiko moim dzieciom odpowiada ale dopiero ok. skończonego roku. I zamiast droooogiego niemieckiego saab-simplexu, polecam ci Bobotic - polski odpowiednik 3x tańszy. Tylko dawaj go tak jak niemiecki saab-simplex. U mnie mała wyła jak zegarek od 18-21. Bez stoperów bym nie przetrwała... właśnie saab-simplex pomógł na tyle, że męczył się już tylko 5-15 minut. Potem znalazłam Bobotic tak samo działał. Powodzenia.

Sprobuj INFACOL !!! to jest rewelacyjny srodek na problemy ktore opisujesz. Mialam identyczny klopot z moim synkiem. Dawkowanie infacolu to pojemnośc zakraplacza przed każdym posiłkiem. Ja podawałam tylko 3 razy dziennie i wystarczyło. Skończyły sie kolki i bolesne skurcze jelit i żołądka, skończyły sie problemy z odgazowaniem i krzyk przy robieniu kupki.

Gość mama dwoch bobaskow
Autorko spokojnie.zamiast tormentiolu proponuje zastosowac zwykly linomag lub alantan ktore sa jak dla mnie najlepsze i nie zastapione.Co do mleka to mnie przy kazdym z moich dzieci pediatra mowil ze mleko bebilon pepti dla tak malutkiego dziecka jest najlepsze poniewaz najbardziej zblizone do mleka matki.Pisze tutaj o takich maluszkach jak twoja corunia.Moja corcia dostawala rowniez isomil dostepne na recepte i tylko w aptekach bylo wtedy teraz nie wiem.Ale moze sprobuj jednak dziecku zmienic to mleko przeciez dziecko nie moze robic tak twardej kupy. Acha i wedlug mnie powinnas jednak obserwowac czy nie robi kupy z krwia bo u mojej corci tak wlasnie bylo i wyladowalysmy w szpitalu.Wiec zycze powodzenia i wiele spokoju.

Gość mama dwoch bobaskow
A na kolki stary sposob jak podawanie herbatki koperkowej,kladzenie cieplutkiej pieluszki tetrowej na brzuszek a nastepnie kladzenie dziecka na brzuszek wtedy sobie reguluje i oddaje gazy.Z ta pieluszka to naprawde polecam pomaga tylko cieplutka a nie goraca.

Gość Jania kania i inni
bardzo Wam dziekuje za rady, napewno sie do nich zastosuje. oprocz Dr.Browna mam w domu butelki z tommee tippee, nuka i z aventa, wiec bede probowala. jeszcze raz dzieki :)

Gość espumisan
kup kropelki espumisan powinny pomoc jezeli jednak pomoga i poniej to sie powtorzy to znaczy ze nie sluzy jej mleko .... z doswiadczenia moge polecic mleko enfamil ale jest drogie takze rowniez moge polecic mleko Nan jest tansze i i bardziej dostepne w sklepach a nie tylko w aptece.

Wydaje mi się, że warto zmienić lekarza, może to kolka a może refluks się zaczyna? Nie jestem pediatra więc tylko przypuszczam :) U nas na kolki pomagały: - odbijanie po każdym posiłku; - karmienie łyżeczką !!! - zamiast jednego posiłku woda koperkowa- wiem brzmi strasznie ale pomogło; - podawanie elektrolitów na florę bakteryjną w sytuacjach awaryjnych; - podawałam małej napar z rumianku-; leciutki i infacol; - na oddziale noworodkowym pokazano mi jak ,, odpowietrzyć'' dziecko specjalną rureczką i to był strzał w dziesiątkę, bo i kupka szła jej pięknie :D - na zmiany na wargach alantan i linomag, możesz jej rumiankiem tez przemywać- nigdy tormentiol !!! - jak najwięcej noś ją na prosto, niech poleży na brzuszku trochę kilka razy dziennie, np. na Twoich kolanach, wyżej trzymaj to, na którym jest buźka i klatka piersiowa; - z moich obserwacji wynika, że butelki to pic na wodę a mleko niezłe to bebilon pepti :) Powodzenia, nie daj się zwariować. To minie :)

Witam, u nas również były takie cyrki podczas karmienia, ja na początku karmiłam tylko piersią ale mała się nie najadała więc zaczęłam dokarmiać modyfikowanym, oczywiście córka szybko załapała i juz cycek poszedł w zasadzie w odstawkę, tzn odciągam mleko i daję jej z butelki (tylko nocami je pierś) długo szukałam odpowiedniego smoczka aż w końcu znalazłam idealny firmy tommee tippee owszem wydatek bo butelka ze smoczkiem kosztuje ok 45 zł, ale naprawdę warto, poza tym butelka będzie służyć długo tylko rozmiar smoka trzeba wymieniać http://www.mamabebe.pl/product-pol-539-Butelka-260-ml-Tommee-Tippee-smoczek-0-m-.html wygląda to tak, może na allegro znajdziesz tańszą, wrzuciłam link tylko żeby pokazać jak wygląda, a na prężenie się podczas prutania i kupki podaje espumisan krople dla dzieci, 10 rano na łyżeczce i 10 po kąpaniu wieczornym jedzeniem, nam pomogło, pozdrawiam i dużo dobrego życzę

Jania kania i inni jeśli o smoczki do karmienia chodzi to poszukaj takich co mają jak najwięcej rozmiarów. Z Nukiem to na 99% nie chodzi o to gdzie jest umiejscowiona dziurka tylko o to, że nawet w najmniejszym smoczku ona jest spora (wiem bo sama ich używam). Porównaj z dziurką w innym smoczku - rozmiar 1 to sama zobaczysz :D Nuk ma tylko 3 rozmiary a np. canpol 5 czy 6. Dla córki NUK też sie nie nadawał, bo za duża dziurka właśnie, a synek potwornie ulewał i musiałam mu zagęszczać mleczko więc był OK. Co do odpowietrzania butelki to wg mnie najlepszy jest smoczek z takim pęknięciem jak właśnie w NUK i Tommy Tippe, bo w Canpolu to tragedia (trzeba regulować odpływ gdy dziecko pije dokręcając/odkręcając butelkę, bo odpowietrznik jest schowany w zakrętce). Co do wysypki na pupie, polecam ci kąpiele z dodatkiem nadmanganianu potasu - dosłownie kilka kryształków (woda ma być lekko różowa), ma działanie odkażające, a grosze kosztuje i naprawdę pomaga, przy odparzeniach itp. zawsze jest pomocny. Ponadto przemywaj jej te miejsca naparem z nagietka (torebka na 1/3 filiżanki), ja nawet przykładałam samą torebkę na te biedne ranki. http://www.kobieta.info.pl/pielgnacja-twarzy/155-nagietek-ekspert-w-dziedzinie-regeneracji Potem smarowałam Tormentiolem właśnie na zmianę z Clotrimazolem (niech nikt na mnie nie wsiada - tak kazał lekarz w sytuacjach krytycznych), poza tym pielęgnowałam pupę linodermem: http://www.ziololek.pl/content.php?menus=Oferta%20produkcyjna&menu=Produkty&dzial=66&artwyb=48 i tym na zmianę http://www.ziololek.pl/content.php?menus=Oferta%20produkcyjna&menu=Produkty&dzial=66&artwyb=49

Co do mleczka, bo o to też pytałaś, zaczęłabym od Bebilon Comfort. Jest gorzkawy, ale da się pić, a Pepti i nutramigen to strasznie gorzkie świństwa i jak mała nie ma alergii to nie dawałabym jej tego. Poczytaj sobie info o Bebilonie Comfort. Powinien pomóc akurat na to co małej doskwiera. Masz tu gotowca :D http://www.bebilon.com.pl/Produkty/Mleka-poczatkowe/Mleka-poczatkowe-Lista-produktow#/Bebilon_Comfort_1 Dodam jeszcze trochę nie na temat, że na przyszłość polecam ci bardzo stronę http://www.dziecko24.pl/ mi nie raz bardzo pomogli, gdy np. miotałam się do jakiego lekarza maleństwo ciągnąć z danym problemem. Pozdrawiam i powodzenia jeszcze raz.

Gość mamamaluszka
Spróbuj LacidoBany- to są prebiotyki i probiotyki mojemu maluszkowi pomogły- 1 saszetka dziennie do mleczka, do tego dawałam do mleczka 3 razy dziennie po 8 kropelek Bobotic i moja pedoatra kazała mi zmienić Bebiko na bebiko ha. nie wiem który sposob podziałał,ale problem sie skonczył. Powodzenia!!!