Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciągle borykam się z problemem

Mąż nie chce dziecka z powodu kredytu mieszkaniowego

Polecane posty

Mąż powiedział, że skoro mamy kredyt, to kiepsko z kasą więc o dziecku mam zapomnieć na jakiś czas;/ kredyt mamy na 25 lat!!!

dziewczyny nie wiem co mam robić;/

od dwóch lat wspominam o dziecku ale na próżno, coraz bardziej marzę o nim, popadam w paranoje...... strasznie mi smutno!!!! mam stałą pracę, u niego różnie, raz lepiej raz gorzej...... ale nie jest nigdy tak, żeby nam nie starczylo na jedzienie,czy opłaty. czuję, że życie traci sens...

Gość scena z życia
dokładnie tak to ujął ? że nie będizecie mieli dzieci dopóki nie spłącicie 25 letniego kredytu ? nie wierzę

wygląda to tak: po spłaceniu, musicie spisać u prawnika testamenty, on mianuje spadkobierca ciebie, a ty jego......

nieee, chodzi o to, że co rok mówi, że nie teraz, bo mamy kredyt, to już się ciągnie drugi rok, a kredyt mamy na 25 więc jak tak co roku będzie mówił, to minie te 25 lat!! ja mam już 30 !

* 30 lat

Gość palcóweczkę zrobię!!!
porozmawiaj z nim na spokojnie jak on to widzi jak nie teraz to kiedy?

Gość jsolslsls
no i gratuluje inteligentnego meza,facet martwi sie ,nie dosc ze nie ma stalej pracy to jeszcze bedzie ladowal sie w dziecko,a kredyt na 25 lat too ogromne zobowiazanie,trudno musisz sie pogodzic z sytuacja,dziecko to nie koniec swiata

Gość scena z życia
to zapytaj męza jak sobie wyobraża wasze rodzicielstwo i kiedy - bo o ile kredy będziecie spłaca przez długie lata- o tyle albo matką zostaniesz w orzeciągu kilku najbliższych lat - albo wcale . Czy mąz zdaje sobie z tego sprawę ? A może on w ogole nie chce mieć dzieci - a kredyt to tylko pretekst ?

Gość iwka 36
Witam, moze twoj maz wogole nie chce miec dzieci, a moze jest dla niego za wczesnie, a moze boji sie odpowiedzialnosci.Ja go rozumiem, sama nie mam dzieci i kiedys jako wymowki uzywalam kredytu na mieszkanie na 30 lat,kredyt udalo sie splacic, a ja i moj wciaz nie chcemy miec dzieci.

Gość scena z życia
facet martwi sie ,nie dosc ze nie ma stalej pracy to jeszcze bedzie ladowal sie w dziecko,-----------------------to pracy niech poszuka a nie rezygnuje z dzieci - no chyba ze wcześniej tak ustalili

jak ustabilizuje się jego sytuacja z pracą. Pracuje w firmie informatycznej, raz ma lepiej z kasą a raz gorzej, ale przecież Praca raz jest, raz jej nie ma, teraz nikt nie jest pewien, czy będzie w jednym miejscu pracował do emerytury;/ Nie wiem kurde jak z nim rozmawiać, już nie mam argumentów, dzisiaj zapytalam, czy jak będziemy mieć dziecko i zaczną się problemy z kasą, czy będziemy wysyłac dziecko do tesciów na wychowanie,dokarmianie.

Gość jjhuy7o
twoj maz mysli mozgiem a ty macica, no i ktorego narzadu nalezy uzywac do tej czynnosci?

ja wiem, że chce ustawić się na maxa z pieniędzmi ale tak sie chyba nie da. Dużo ludzi ma kredyty i jakoś zyją. Może ja się myle.... i źle oceniam jego starania o dobry byt rodziny?? mam poczekać aż będzie gotowy????? pracę ma stałą, tylko nie zawsze ma z niej tyle , ile by chciał.

Gość scena z życia
Nie wiem kurde jak z nim rozmawiać, już nie mam argumentów, dzisiaj zapytalam, czy jak będziemy mieć dziecko i zaczną się problemy z kasą, czy będziemy wysyłac dziecko do tesciów na wychowanie,dokarmianie. ----------------------Ty tak zapytalaś ? A po co podburzasz jeszcze atmosferę jego niechęci ? Tysiace ludzi mają dzieci i kredyty , raz mają lepiej raz gorzej - ale jesli Ty sama takie tesksty mówisz ...... jęśli to jest jeden z Twoich argumentów .....

mąż cały czas myśli na ZAś, może nie powinnam naciskać, poczekać aż On się po swojemu ustabilizuje. EHhhh ciężko, jak instynkt woła , a raczej drze się w niebogłosy!!

scena z życia---> ja mu zadałam takie retoryczne pytanie, chodziło o to, czy będzie się pozbywał dziecka, jak będą problemy, czy będzie stawiał im czoła.. może cos poknociłam:(

ciężko w Polsce decydować się na dziecko... zwłaszcza z kredytem kurde!! napiszecie a co po bralaś kredyt?? choćby po to, żeby nie mieszkać z rodzicami, założyć rodzinę.... ja chyba jestem głupią gęsią

Gość jjhuy7o
oj ciezko bo instynkt... wiesz, panu mietkowi spod monopolowego instynkt plciowy byc moze drze sie w nieboglosy by cie zgwalcil analnie, skoro twoje instynkty usprawiedliwiamy to i jego i w ogole kazdego, co? ludzie zeszli z drzewa i ubrali sie etc wiec i nad prostymi instynktami powinni panowac, to nie jest zadna wymowka, a raczej zalosna wymowka egoistek takich jak ty oczywiste ze w takiej sprawie powinnas czekac na meza, w koncu to i jego dziecko bedzie

masz rację, zaciskam język i będę czekała. dzięki za rady, czasami trzeba kogoś wysłuchać.

Gość scena z życia
to zabrzmialo jak jego argument . A co do ustawiania sie na makas w temacie forsy - skoro nic nie zmienaicie w pracy , pracujecie tam gdzie zawsze , tyle co zawsze , za te sama=e mniej wiećej pieniadze- to co ma sie stać takiego ,że " coś " was " ustawi "? Przecież nie wprowadzacie zadnych rewolucyjnych zmian w zatrudnieniu , wykształceniu - to co niby ma sie zmienić ? Nic . Tracicie tylko cenny czas - o ile rzeczywiście chcecie mieć dzieci .

no właśnie, chyba egoizm przemawiał przeze mnie. Ok.

Ja chcę i to bardzooooooo!!!! mąż milczy jak pytam się go o dziecko. Może planuje coś po cichu, jakąś zmianę pracy. Wszystko się pewnie okaże za jakiś czas.

Gość scena z życia
jjhuy7o----------------------------dzieciaku - mylisz pojecia - zgwałcić kogoś a instynkt macierzyński , dojrzalość do macierzyństwa - to dwie rozne sprawy o ktorych nie masz pojecia wiec milcz . Autorko - Ty sie lepiej zastanów i zapytaj męza czy on w ogóle chce mieć dzieci . I w zależnoości od tego co odpowie zadecyduj co dalej z Twoim życiem

Gość jjhuy7o
scena z zycia- ty za to madra jestes, wracaj do szkoly a potem sie wypowiadaj

Gość scena z życia
Może planuje coś po cichu, jakąś zmianę pracy. Wszystko się pewnie okaże za jakiś czas.-----------------------a moze czeka aż będzie za późno - i wtedy będzie płakał krokodylimi łzami " ach jak bardzo chciałem mieć dziecko " ...... Wy rozmawaicie ze sobą - tak ogolinie itak o szczegołach ?

porozmawiam z nim dzisiaj po raz kolejny. Scena z życia--> dzięki za rozmowę. Nie ma nic gorszego, jak nie móc z kimś porozmawiać;/