Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna00155

spozniajacy sie okres

Polecane posty

Gość dziewczyna00155

witam... spoznia mi sie okres (6 dni) miesiaczkuje od prawie 3 lat i zawsze mam regularny (wahania do jednego dnia) , jestem dziewica, wiec wykluczam bycie w ciazy, ale jednak mnie to wszystko nie pokoi. troche poczytalam o przyczynach czyli stres, dieta,silne tabletki ale u mnie nie bylo zadnych z nich...:( ostatnio mam spory apetyt, (co nie podobne do mnie) moze ktos cos doradzic? ( do ilu dni jest to w miare normalne, jest koniecznosc wizytu u ginekologa?

Gość sadasdasda
A a 1000000% MOŻESZ WYKLUCZYĆ CIĄŻĘ?

Gość dziewczyna00155
tak, nie uprawialam seksu ani peetingu, niektore dziewczyny twierdza ze mozna zajsc w ciaze poprzez plywanie w basenie lub przebywanie w Jacuzzi- to by byla jedyna mozliwosc ale ja raczej w nia nie wierze...

Omg Jezeli wierzysz w takie bzdury to tak jestes w ciazy i to blizniaczej. Odpowiedz sobie sama czy plemniki to terminatory i przedostana sie przez kostium na basenie skoro chlopaki maja problem z przedostaniem sie przez sluz? Jezeli jak twierdzisz jestes dziewica i nie mialas zblizenia to w ciazy na pewno nie jestes a spozniajacy sie okres moze byc spowodowany stresem dieta itd

Gość Tak sobie myślę...
Spóźniający się okres jeśli nie wystąpiła możliwość zapłodnienia wiąże się z faktem, że do owulacji doszło później niż zwykle (przyczyny, to zmiany klimatu, stres, branie leków, choroby, dieta, intensywne ćwiczenia, etc). Niestety regularność w ciągu 3 lat od pierwszej miesiączki jest względna, ponieważ organizm kobiety się zmienia przez wiele lat i różne wahania mogą nastąpić. I mogło się właśnie coś zmienić. Inna kwestia, że u zdrowych kobiet zdarzają się odchylenia od normy i jest to całkiem normalne. Niemniej, jeśli sytuacja powtórzy się przez kolejne dwa cykle, to powinnaś się udać do lekarza celem wykluczenia problemów z hormonami. Tylko nie daj sobie wcisnąć tabletek anty (bo to bardzo popularne ostatnio), tylko niech lekarz wykluczy choroby tarczycy, choroby endometrium, przydatków (jajniki, jajowód, macica). A reszta się sama unormuje, bo może organizm tego właśnie potrzebuje. Teraz polecam Ci wziąć magnez z witaminą B6 i witaminę C (przed wiosną często pojawiają się problemy z braku witamin), albo najlepiej przez miesiąc bierz kompleks witamin np Centrum, Vita-coś-tam, czy innych.

Gość dziewczyna00155
no dzięki :* dzisiaj dostałam okres, troche pozno ale jest :)