Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halinkazwroclawia

Obrazajacy blog Jana Pawla 2 nadal w internecie ! Jestem w szoku !

Polecane posty

Gość halinkazwroclawia

To straszne jak tak mozna obrazac naszego kochanego papieza polaka Karola Wojtyle ! Zglaszajcie to do gazet i telewizji bo to trzeba skasowac z internetu ! http://przeszlosckarolawojtyly.blogspot.com Zglaszajcie to do telewizji i gazet !

Gość marianzkrakowa
Co to ma byc ? Poplakalem sie !

Gość juz czas najwyzszy wyjsc
z tego szoku bo wyladujesz na oddziale zamknietym. ciesz sie ze zyjesz w swiecie wolnosci slowa, bo jak przestanie to obowiazywac to moze bedziesz w sytuacji gdzie TY nie bedziesz mogla pisac tego co chcesz

Gość marianzkrakowa
ty kórwo to pewnie ty robisz tego bloga !

Gość zszokowanaopanihalina
co to ma byc, zanioslam moj laptop na policje to mi go zabrali bo mialam fily nielegalne ! czeba ich pozglaszaxc dziadow !

straszne

jem kupę :classic_cool:

a kto ci każe tam włazić, chcesz złapać jakiegoś wirusa albo kobyłę trojańską. Jestem więcej niż pewien, że jakieś oszołomy juz tę witryne zainfekowali na całego.

nie ma wirusow, straszne

no i co z tego. wolność słowa, niech pisze co chce... A mnie to w ogóle nie obchodzi i nie czytam. I tyle. I polecam ci to na przyszłość...

Gość gdbgdb
Ludzie macie nasrane we lbach i pomylenie pojęć. Wolność Słowa ?czy was popierdoliło kompletnie ?

pojebani ludzi, którzy zrobili ten blog. Spojrzałam tylko na 4 pierwsze zdjęcia i już mnie odrzuciło. Powinni to skasować. Skurwysyny 😠

Tam było napisane, że były zgłoszenia do google o skasowanie, a mimo to można wejść. Kto założył tego bloga? Zero szacunku.....Chojraki w dupę jebane 😠

Gość Amor Amooor
ja myślę ,że trzeba mieć jakies kłopoty psychiczne żeby założyc taki blog.. i mowię zupelnie powaznie może ten ktos cierpi na jakąś chorobe psychiczną bardzo to jest prawdopodobne

Gość ASDEFRGT
nie to nie jest mylenie pojec :O to coi ciebie obraza nie omusi obrazac innych. wyzywac innych, kpic czy drwic mozna ale z papieza nie, bo ty tak uwazasz? a te wyzywanie tutaj tych co blog zrobili to co ? robicie DOKLADNIE TO SAMO i cieszcie sie ze ta WOLNOSC SLOWA wam na to pozwala :O

Gość gdbgdb
To sobie sprawdź jakie jest prawo w tym zakresie a potem mów o wolności słowa

Gość hahahhaaaaaaaa
lol :D

Gość gdbgdb
A takie relatywistyczne smęty dobre są dla gomnazjalistów :-O

Gość Amor Amooor
wolność słowa wolnością ,ale obrażanie kogoś publicznie nawet zmarlego i czyiś uczuć religijnych powinno byc zabronione ,a nawet karalne

Gość ASDEFRGT
ale obrazanie zmarlych, nie jest karalne

Gość Amor Amooor
dlatego nie wiem dlaczego autor tego bloga nie zostal ukarany, albo poslany na badania psychiatryczne..

Gość zasdfgh
no jak nie jest karalne to DLATEGO nie zostal ukarnay, wiec to ze nie wiesz dlaczego swiadczy tylko o brakach w twoim mysleniu

Gość Amor Amooor
chociaż już wiem dlaczego tak jest :( glupie jest to nsze prawo Art. 196 1. Kto umyślnie obraża uczucia religijne innych osób poprzez publiczne znieważenie miejsca przeznaczonego do wykonywania obrzędów religijnych lub znajdującego się w tym miejscu przedmiotu czci religijnej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do 6 miesięcy.

Gość Amor Amooor
no nie jest karalne ,ale powinno być. nasz kk jest jednak głupi

Gość chyba go ogladacie a nie czyta
Informacja prawna Nie łamię art. 196 kk bo karol wojtyla nie jest jeszcze oficjalnie ogłoszony świętym kościoła katolickiego. Po za tym obraza uczuć religijnych jest ścigana nie z urzędu, a z powództwa prywatnego, w praktyce rzadko udaje się udowodnić że oskarżony umyślnie chciał obrazić uczucia religijne, a w takim przypadku koszty sądowe ponosi pozywający. Jednak, o ile faktycznie można stwierdzić, że istnienie przepisów chroniących dobre imię żywych ludzi jest - generalnie rzecz biorąc, powszechnie istniejącym i ogólnie akceptowanym wyjątkiem od zasady wolności słowa, to w żadnym wypadku nie da się tego powiedzieć o przepisach chroniących dobre imię zmarłych. W polskim prawie nie ma przepisów chroniących osoby nieżyjące przed pomówieniem, oszczerstwem lub zniewagą. Pomówienie osoby zmarłej może stanowić przesłankę pociągnięcia do odpowiedzialności cywilnej (za „naruszenie dóbr osobistych) lub karnej (za zniesławienie lub zniewagę) tylko wówczas, gdyby stanowiło jednocześnie pomówienie osoby aktualnie żyjącej - lecz nie jest zakazane jako takie. Generalnie rzecz biorąc, ochrona przez prawo dobrego imienia zmarłych jest anomalią, a nie regułą i nie może być (w przeciwieństwie do ochrony dobrego imienia żywych) uznana za powszechnie akceptowane ograniczenie wolności słowa. Krótko mówiąc, powoływanie się na prawną ochronę dobrego imienia zmarłych stanowi kiepski argument w dyskusji na temat zasadności istnienia w systemie prawnym przepisów chroniących przed obraźliwymi wypowiedziami Boga, Matkę Boską, Świętych, itd. Autor: syn karola wojtyly

Gość ljhbnhmgj,k
jedyne co powinno byc to paragraf na obrazajacych inteligencje i uczucia wynikajace z odbioru glupich ludzi. z 60% (w powiewie optymizmu) ludzi placiloby ogromne grzywne za takie obrazy

Gość Amor Amooor
nie powinien być paragraf za publiczną obrazę uczuć religijnych nie koniecznie w miejscu obrzędów ,ale tak ogólnie

Gość wiecie co ja tam
jestem ateistką ale naprawde to co tu widze na tym blogu to takie wulgarne i prymitywne jest,ze czlowiek co to pisal ma iloraz inteligencji tych sledzi. Nie uważam,ze JP byl swietym, jednak jako zmarłemu oraz glowie Kościoła(choć obłudnego) należy mu sie szacunek. Zniesmaczylam sie poziomem wypowiedzi tego czegoś co sie do neta dorwało.:O moje uczucia religijne nie zostały obrazone, bo takowych nie posiadam, jednak mam gust i smak i moge stwierdzic,ze te uczucia zostały obrazone.

Gość Konklonu
przegięcie :/

Specjalnie prowokuje. Ale najśmieszniejsze jest to, że w komentarzach katolicy pokazali jacy są świeci :D