Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka***

szczękościsk-pomocy

Polecane posty

Gość kulka***

Jak długo utrzymuje sie po usunięciu ósemki??? Mojemu chłopakowi usunięto wczoraj ósemke i bardzo sie o niego martwie, ma spuchniętą twarz ale to chyba normalne. No i nie umie otworzyc całkiem budzi i dlatego pytam jak długo sie to może utrzymac i kiedy sie zgłosic po jakiś lek na to

Gość kulka***
no gorączke już dostał i dzwonił do lekarza i powiedział że to normalne, krwi nie ma, tylko boje sie o ten szczękościsk, ile on może trwac?

Gość kulka***
ale co mi stomatolog pomoże? przepisze jakiś lek na to? ząb już jest usunięty, dolna prawa ósemka

Gość kulka***
dostał już antybiotyk i przeciwbólowe

Gość kulka***
wiecie jeszcze coś na ten temat? :(

Gość wstrzasajace wrecz...
hmm dziwne ja jak mialam szczekoscisk to lekarz mi przepisal antybiotyk...tego nie mozna ignorowac :O

Gość wstrzasajace wrecz...
moze cos jest nie tak zaprowadz go na sile na stolatologa najlepiej chirurga szczekowego jak ktos wyzej napisal.

Gość kulka***
kurde ale sie boje, miał go dopiero wczoraj usuniętego

Gość to pozostaje wam tylko
to tym bardziej, może coś zostało w dziąśle? Można prześwietlić. Chyba, że zrobił mu się "suchy zębodół" i stąd taka reakcja. Płukał to dziąsło albo mył zęby po wyrwaniu? To może być przyczyna... A wtedy też można w ten zębodół włożyć taki specjalny lek w czopku. Do dentysty albo do chirurga szczękowego marsz!!! Po co chłopina ma się męczyć? To bez sensu... Może tez być tak, że ze strachu przed bólem dziura nie wykrwawiła się jak należy, albo facet ma wyjątkowo niski próg bółu. Ale na to wszystko zaradzi dentysta, więc w samochód lub taxi i do lekarza!!!

hmmm... ja za bardzo się nie znam, ale ja po usunięciu każdej jednej z moich ósemek nie miałam absolutnie żadnych dolegliwości poza nieznaczną opuchlizną po usunięciu dolnych ósemek

Gość jak sie nie znaszzz
to na hu ja zabierasz głlos pojheby

Gość kulka***
nie wiem czy mył zęby, ale wiem że jak tylko wyszliśmy od tego specjalisty to już miał problem z otworzeniem budzi

Gość kulka***
up

Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
ale po co to podnosisz? Przecież wszyscy ci napisali, że szczękościsk po wyrwaniu zęba nie jest zjawiskiem powszechnym i jak najszybciej z powrotem do lekarza z tym!!!! Sadzisz że odprawimy tu czary i przez monitor odpuści???

ja dostałam stanu zapalnego i szczękościsk, ale to w trakcie wyrastania zęba (jejj on mi rośnie i rośnie!! ) - prawa dolna ósemka. do tej pory mi słabo jak pomyśle jaki to ból - dostałam na recepte biseptol i jakiś lek na zwiotczenie - dopiero po ok trzech czy czterech dniach brania trochę popuściło. niech idzie do lekarza jak najszybciej!!

Gość perelka29
Magda Ewa Maria, ja do ciebie, lub wszytskich innych ktorzy dostali szczekoscisk w trakcie rośnięcia 8, nie moge udac sie na zabieg bo buzie otwieram na 1 cm i nikt mi nie moze pomoc mowiac ze nie ma leku na miniecie szczekoscisku każą mi ćwiczyc, ale kiedy to robie boli coraz bardziej na dodatek mam rope, spuchniety policzek i goraczke, pomyslec ze po wyrwaniu bedzie to samo to masakra

Gość sylwuska ;(
witam jestem tu nowa ?! w poniedziałek dowiedziałam się że dostałam szczękościsk dostałam antybiotyk który stosuje od poniedziałku do dnia dzisiejszego nic się nie poprawiło oprócz tego ze wyglądam jak zmutowany chomik.mam skierowanie na zdjęcie i do chirurga szczękowego.mam pytanie czy na ten opuchnięty policzek mogę robić sobie zimne okłady czy nie za bardzo.

Gość no i dzisiaj nici z patelachy
a tak czekałaś :D

Gość karla333
Ja miałam usuwaną dolną 8 i już drugi dzień mam opuchlizne i szczękościsk, dzis byłam u lekarza i przepisał mi antybiotyk po 3-6 dniach ma być dobrze, Oby

Gość Eweline2711
ja miałam wyrywaną dolną ósemke w środe, w sobote zaczął mnie boleć język i w niedziele rano pojechałam z rodzicami do szpitala na SOR.... mam szczękościsk...buzie musiał mi otworzyć aby zdjac 2 szwy (jeszcze 2) i poluzować tamte.... dostałam mocniejszy antybiotyk, jakiś lek na ukrwienie naczyń po zabiegu chirurgicznym....okłady zimne, płyn do płukania ust antybakteryjny.... a do szczękościsku ćwiczyć i wkładać do buzi patyczki :((( mało cwicze bo mnie boli język, krwiak uciska mi nerwy czuciowe języka ;((( chyba się dobijeee, moje gg 10822150

Gość gość
Po co usuwałaś zęby?

Gość Eweline2711
musiałam usunac bo mnie bolałaa bardzoooo............