Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minikskaaa

Znaki drogowe - problem. Pomóżcie:)

Polecane posty

Gość minikskaaa

Jestem na kursie prawa jazdy. To są dopiero początki i byłam dopiero na jednym wykładzie, ale dostałam już materiały i rozwiązuję sobie testy wykorzystując moją dotychczasową wiedzę. Jednak pewnych rzeczy nie wiem i dlatego zwracam się o pomoc tu na forum:) Chciałabym się dowiedzieć ile metrów wcześniej ustawiony jest znak przed tym o czym nas informuje np. niebezpiecznym zakręcie. Mam takie pytanie: W tej sytuacji kierujący pojazdem powinien spodziewać się pierwszego zakrętu po przejechaniu ( na ilustracji widoczny znak A-3) i są różne odpowiedzi. a) 50-70 metrów b) 70-100 metrow c) co najmniej 150 metrów W karcie odpowiedzi mam jako poprawną odpowiedź C. Jednak chcę się dowiedzieć czy zawsze tak jest, że za danym znakiem po przejechaniu okolo 150 metrów mogę spodziewać się zakrętu? czy tylko w przypadku tego znaku? bo przy kolejnym pytaniu mam znak a-17 i tutaj już prawidlową odpowiedzią nie jest 150 metrów, a 100. Więc jaka jest reguła?? bo nie mogę tego zrozumieć. Po danym znaku kiedy mogę się spodziewać tego co dany znak przedstawia. Proszę podpowiedzcie mi. Nie odsyłajcie mnie do Googli bo szukałam, ale nie wiem jak sformułować to pytanie i żadna odpowiedz mi nie wyskoczyła. Wiec tez dlatego tu się tak rozpisałam, bo nie wiedziałam jak sprecyzować krotko pytanie.

Gość poucz się najpierw, a nie test
Znaki ostrzegawcze uprzedzają o miejscach na drodze, w których wystepuje lub może wystąpić niebezpieczeństwo, oraz zobowiązują uczestników ruchu do zachowania szczególnej ostrożności. Odległość znaku ostrzegawczego od miejsca niebezpiecznego wynosi od 150 do 300 metrów na drogach, na których dopuszczalna predkość przekracza 60 km/h, oraz do 100 metrów na pozostałych drogach. Jedynym wyjątkiem jest znak A-7 "Ustąp pierwszeństwa przejazdu", który umieszcza się w odległosci do 50 metrów od skrzyżowania na drogach, na których dopuszczalna prędkość pojazdów przekracza 60 km/h, oraz do 25 metrów od skrzyżowania na pozostałych drogach. Umieszczona pod znakiem ostrzegawczym tabliczka T-1 wskazuje odległość znaku od miejsca niebezpiecznego. Umieszczona pod znakiem ostrzegawczym tabliczka T-2 wskazuje długość odcinka drogi, na którym powtarza się lub wystepuje niebezpieczeństwo, jeżeli długość odcinka przekracza 500m. Umieszczona pod znakiem ostrzegawczym tabliczka T-3 oznacza koniec takiego odcinka.

Gość czeeeeeeeechooooo.....
ja mam teraz te same wzmagania co ty:) chodze na wykłady i robie testy i mam sresika co do egzaminu

Gość minikskaaa
Testy myślę, że mogę robić by się sprawdzić czemu nie? myślę, że przez robienie testów wyłapuję swoje błędy i braki i wiem czego mam się nauczyć. Pewnie będą to jeszcze tłumaczyć, ale kto pyta nie błądzi;) dziękuję za odpowiedź - zapamiętam.

Gość minikskaaa
Ja właśnie też się boję szczególnie, że tak dużo ludzi oblewa. Dlatego chcę zacząć przygotowywać i uczyć się wcześniej a nie jak inni na ostatnią chwilę lub na pamięć uczą się pytań.

Gość poucz się najpierw, a nie test
dużo ludzi oblewa, ale nie na testach tylko na jeździe

Gość minikskaaa
test ma dużo wspólnego z jazdą, bo nie znając przepisów na ulicę się nie wyjedzie i nie zda pozytywnie.