Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly24

Wyjazd do angli..

Polecane posty

Gość nelly24

Co myslicie a owyjezdzie do angli? Czy to ma jeszcze sens.. ?

Gość zalezy jakiego sensu szukasz
ja bylam, mi sie nie podobalo ;) ale to dawno bylo, ze najstarsi gorale nie pamietaja :D

Gość nelly24
pytam czy ma sens poniewaz wiele osob wraca.

Gość moze i wraca ale do czego
?? w polsce tez bida i bezrobocie wiec?

Z tymi powrotami to nagonka polskich mediow... pieerdolenie i goowno prawda :)

Gość a kto wraca
Mam mnostwo znajomych w Anglii i nikt nie mysli wracac ... to chyba media tylko pierdola, ze w UK teraz ciezko z praca itp.

Gość nelly24
czyli co? jechać jak mam okazję??? :)

Gość nelly24
ale polska to polska.. bylam dwa lata temu w angli ale turystycznie, podobało mi sie w sumie. ale żebym miala wyjeżdzać na niewiadomo jak długo to mi sie wcale nie usmiecha.. :( a orientujecie sie jakie tam sa zarobki???

Gość fhsfj
Jedź i się nie zastanawiaj w ogóle. Jako kelnerka będziesz mieć na nasze min. 5 tysiące, jeśli chcesz nawet sprzątać w hotelach, to masz podobnie. Jeśli znasz b. dobrze angielski, jesteś po studiach, to tym bardziej jedź i to nie przysłowiowy zmywak, tylko po coś lepszego, żeby zarabiać po 14-20 tysięcy (naszych) miesięcznie.

Jedz... sprawdz czy dasz rade... nie warto potem zalowac, ze sie nie skorzystalo z szansy :)

Gość fds45
dla polaka tam zarobki to najnizsza krajowa . Nie wazne co robisz i tak zawsze dostaniesz najnizsza krajowa . POdobnie jest u nas z Ukraincami robia za najnizsza krajowa roboty ktorych Polacy by sie nie wzieli .

Gość fds45
i nie sluchaj idiotow ktorzy twierdza ze bedziesz Zarabiac tyle co przecietny Anglik . Najlepsze miejsca pracy sa zarazewowane dla Anglikow , bo wywołałoby to protesty spoleczne gdyby tak nie było

Gość llpp
Na pewno nie wyjechalabym do UK. Poza porzadnymi ludzmi, wyjechala tam prawie cala hołota polska, ktora wyrabia nam nieciekawa opinie, gazety uwielbiaja pisac o polakach, oczywiscie negatywnie, takze nie jestesmy tam za bardzo lubiani. Lepiej wybrac inny kraj.

Gość llpp
* o Polakach

llp... to swietnie ze tam cala cholota polska siedzi... przynajmniej ludzie w Polsce odetchna z ulga :)

Gość nic nie.....
tez bym chciała wyjechac ale sie boje ze nie dam rady z językiem :(

Gość sffsfs
Wyjazd nie ma sensu . Maja tam kryzys

Gość nelly24
widze ze macie podzielona opinie na ten temat :)

Gość ja też mogę powiedzieć
"Jako kelnerka będziesz mieć na nasze min. 5 tysiące, jeśli chcesz nawet sprzątać w hotelach, to masz podobnie." może i tak ale będziesz musiał sprzątać po 60 godz w tygodniu:D wiem bo pracowałam w sprzątaniu, niewolnicza praca za niewielkie pieniądze. Polskie studia też ci niewiele dadzą,chyba że naprawdę przyszłościowy kierunek. Ja (też po studiach) wróciłam i nie żałuję.Moi znajomi jeszcze tam siedzą ale budują w Pl dom lub zbierają na mieszkanie tutaj, wolno im teraz to idzie bo wszystko drożeje i ciężko o dobrą pracę. Generalnie Anglii nie polecam.

prawda jest taka, ze polska sciaga polaka i niekoniecznie jezyk jest potrzebny... ale w takiej sytuacji trzba sie liczyc z "odstepnym" jak to ladnie nazywaja krajanie... coz... polak polakowi wilkiem... zwlaszcza na obczyznie :)

Gość letmyheartgoo
ale jak sobie to wyobrazasZ? przeciez chcac isc do pracy musisz isc do biura jakiegos pracy na wywiad i tam musisz rozmawiac:)

Sa tacy, ktorzy maja nagrana prace i jezyk nie jest im szczegolnie potrzebny... oczywiscie to nie regula ale i tacy sie zdarzaja :)

Gość nelly24
w lutym przepracowałam 240godzin. jesli miala bym pracowac w angli tyle samo to jakoś mi różnicy nie robi. dodam ze w polsce mam 1200 na miesiac (najniższa pensje?) no i mysle ze w angli ta najniższa pensja byla by troche wyższa.. chciala bym wyjechac i odłożyć na własny interes w polsce, dodam ze nie mam zadnych studiów bo to i tak wg mnie troche bezsensu. a ang znam dobrze :)

nie masz sie nad czym zastanawiac... jesli masz jezyk napewno cos ci sie trafi predzej czy pozniej :)

Gość nelly24
w sierpniu jade na dwa tygodnie bo bede miec urlop. jak cuś znajdę to chyba nie wroce..

Gość letmyheartgoo
nelly znalas angielski jak pojechalas?