Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly24

Wyjazd do angli..

Polecane posty

Gość do letmyheartgoo
A normalnie, idziesz z kims kto zna jezyk do biura i przez niego zalatwiiasz sobie prace :) On jest jakby twoim tlumaczem. Ja tak znalazlam w zeszlym roku robote w wakacje (ucze sie normalnie niemieckiego), pomagala mi kupela, ktora mnie zaprosila do UK. Czasem jest wiele ofert pracy, gdzie nie wymagaja super znajomosci jezyka - wystarcza podstawowe zwroty. a zeby nie bylo ... po przyjezdzie do Polski zaczelam uczyc sie angielskiego. Podstawy juz znam :D

Gość let me bee
W Anglii jest inaczej i dlatego warto wyjechać, żeby zobaczyć jak bardzo inaczej może być na co dzień i co z tego wynika :) A czy osiedlać się tam na dłużej? No zależy co kto lubi. _ _ http://www.sky4fly.net/

Gość eveeeelinka
mieszkam w uk juz 6 lat, i faktycznie jest ciezko z praca, ja bym sie nie decydowala na przyjazd tuta, sama utkwilam w pracy ktorej nie lubie, ale ktora przynosi mi dobre pieniadze, jezeli ktos chce pracowac na zmywaku za 3 funty za gdz to taka praca zawsze bedzie

jak tak to sobie czytam to zastanawiam sie skad ludzie takie glupoty biora :O pewnie to tacy, ktorzy nie maja pojecia jak to jest a najglosniej krzycza :O jadac do Anglii nie trzeba stac po 60godz/ tyg. i zarabiac grosze :O no chyba, ze chce sie jechac od razu do Londynu, to nie ma sie czemu dziwic :D

taka... pisza glupoty bo sie boja ze przyjada kolejni ktorzy zaiwania im robote.... ot... taka "polska goscinnosc" :)

mieszkam w anglii (pisownia zamierzona) juz prawie 4 lata, nie pracuje a zmywaku, moj maz jest inzynierem, wiec jesli chodzi o kwestie pracy i finansow - zyje nam sie dobrze. ale gdybym mogla wrocic do Polski nie zastanawialbym sie ani chwili..niestety w anglii coraz gorzej mowi sie o Polakach, jest straszna nagonka na osoby z Europy Srodkowo-Wschodniej, a z racji tego ze przecietny anglik (po raz kolejny pisowia zamierzona) nawet pojecia nie ma ze Europa to kontynent i sklada sie z wiecj panstw niz NIemy i Francja i Polska to oni uwazaja ze my - Polcy reprezentujemy wszystkie narody Europy Wschodniej - niewaze czy pochodzsz z Lotwy czy z Czech - i tak to Polak....poza tym poki co to najglupszy i najbardziej falszwy narod jaki mialm okazje poznac...tzn.wierze ze w anglii zyja ludzie na poziomie ale nietstety wydaje mi sie ze nie stanowia oni wiecej niz 10% spoleczenistwa....dlugo moglabym opowiadac, bo po prostu rece opadaja jak sie czasami z nimi rozmawia (kiedys dziewczyna (22 lata) pracujaca ze mna w biurze - pyta sie mnie czy nie boje sie niedzwiedzi polarnych - wlasnie mowilam ze jade na urlop do Polski....

taka jest prawda, ze na Polakow na obczyznie nie warto liczyc :O (chociaz na pewno sa wyjatki ) taki wyjazd nie jest tylko wskazany dla osob bardzo zzytych z rodzina, znajomymi... tesknota jest wieksza bariera niz jezyk :)

Gość wielokropek...................
12:38 [zgłoś do usunięcia] zafon---------> bardzo dobrze tak w pigułce to określiłaś.Buzka👄 )))))))))))

Coralick--------> w Kanadzie takie określenie jest o Polaku cytuję: jak ci nie zaszkodził to ci juz pomógł.:O:(

a co zrobil obecny prezydent? pojechał do US i pierwszy raz po wojnie podzielił polonie!!!!!

Gość freeee bird
kumel pracuje w Londynie i jest prze szczeasliwy a zycie nocne podobno tam jest bajkowe :D