Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśkaśkaśkaś

co się dzieje z dzisiejszą młodzieżą?

Polecane posty

Gość Ewelina_22_...
kaśkaśkaśkaś to jakas do tyłu musisz być, ja mam 22 lata, i też w wieku 13 lat depilowałam brwi i farbowałam włosy, nie widze nic w tym dziwnego, w wieku 15 lat straciłam dziewictwo, chodziłam z chłopakiem rok, po czym go zostawiłam, bo poznałam innego, tamten do dzisiaj porównuje mnie do wszystkich swoich lasek, ja mam stałego partnera, ma 29 lat,super przystojny facet, dobrze nam się układa....Albo jesteś jakąs prostaczką albo grubą zazdrosną babą

Gość blubly
Kiedys nie bylo pieprzonego internetu, od tego chyba sie zaczelo, dzieciaki wolaly latac na dworze bo w domu nie bylo co robic, uzywaly przy takich zabawach tylko swojej wyobrazni i jakos nudno nie bylo, kazdy dzieciak mial frajde zemoze wyjsc po szkole i wieczorem wrocic, ktore dziecko teraz bawi sie na dworze? jeszcze kilka lat temu dzieci radosnie bawily sie zima na sniegu, teraz wszystkie grzeja dupy przed kompem grajac w simsy, kiedys dzieci byly otwarte na ludzi, nie baly sie zadawac pytan, poruszac ciekawych tematow, teraz nie maja o czym gadac, chyba ze o glupich gwiazdkach muzyki pop, ale kiedy rodzice nie pedzili tez tak za kariera, wiecej czasu posiwecali dzieciom, terazdzieci robia co chca, a przede wszystkim siedza przed tymi kompami zamykajac swoja wyobraznie, kiedy takie dorastajace dzieciaki organizowaly ogniska,wyjazdy pod namiot, tam bylo piwko i gitara, fajne imprezki..czy owczesna mlodziec potrafi sie tak bawic? szkoda ze nie zaznaja tamtych czasow, w ogole ludzie wtedy byli jacys lepsi..fajniejsi, a teraz jakis glupi lans i pustota ;/

Jeśli już się od czegoś zaczęło od pigułki antykoncepcyjnej. Wcześniej Kobiety trzymały nogi razem ze strachu przed ciążą. Przyszła pigułka, przyszło wyzwolenie seksualne. A następne pokolenia po prostu bezmyślnie naśladowały awangardę. A że kultura, tradycja jest budowana ze strachu i przez strach podtrzymywana, wraz z jego uwiądem, pęka,trzaska i załamuje się pod własnym ciężarem. Bo to wojna jest prawdziwym bogiem i opiekunem ludzkości. A zaprzęg wojny: Bojaźń, Strach, Niezgodę i Mord, jest również motorem napędowym ludzkości.

Gość Ratownik TOPR z Kołobrzegu :)
Hej,pozdrawiam rocznik 82 :) co do tematu to jest to niestety znak naszych czasów. Czerpiemy najgorsze wzorce z zachodu,następuje pauperyzacja kultury i moralności.Zastanawiam się czy to wynika z poczucia braku odpowiedzialności czy niemożności zobaczenia siebie w oczach innych.Ludzie w wieku 20-23 lat to tragedia, boję się pomyśleć co z młodszymi. Być może jesteśmy(nasze pokolenie) ostatnim powiewem jakiegokolwiek poziomu w tym półwieczu ;) chciałbym się mylić

Ratownik TOPR z Kołobrzegu :) => Nasze pokolenie wcale nie jest lepsze tylko dlatego, że wśród nas są cichodajki, a a wśród nastek - jawnogrzesznice :P (proszę się nie sugerować rodzajem gramatycznym)

Skupiamy się jedynie na kwestii wyglądu, pomijając kwestie moralne. Mam 17 lat i jako niemalże gatunek bliski wyginięciu (wrażliwa osoba, ambitna, dziewica (nie wyglądam jak troglodyta ;)), mająca odrobinę szacunku dla innych i przede wszystkim dla siebie) jestem przerażona tym co się dzieje. Pomijam fakt wyglądu: charakterystyczna najtańsza farba - czerń, platyna, rudy, czerwony, nieumiejętnie nałożony eyeliner, skórzana kurteczka, etc. Najbardziej razi mnie fakt ubierania dresów cały czas, nie chodzi o to, że to dres, ale jego znaczenie. Po prostu boję się takich ludzi. Boję się, że kiedyś wydłubią mi oko, tylko żeby zabrać mi 4zł z kieszeni albo po prostu bo przechodziłam. Nie znoszę moich równieśników i chłopaków z tego pokolenia. Zero szacunku dla dziewczyny, pisanie do siebie per "cipety", nazywanie dziewczyn suczkami, zero dobrych manier, a nawet bicie. CO SIĘ DZIEJE Z TYM ŚWIATEM? Naprawdę jest mi przykro, że jestem zmuszona na co dzień stykać się z takimi ludźmi i po prostu się ich boję. Boję się, że wbiją mi nóż w plecy jak się tylko odwrócę.

Gość pomor2602
Mam dokładnie tak samo. Moja córka ma 6 lat i już się martwię co się z nią stanie jak będzie miała lat naście. Nie wiem co się dzieje z tymi dzieciakami bo inaczej nie można określić dziewczyny z gimnazjum. Po co to robią.? Za moich czasów było inaczej, chyba normalnej .? Nie widywalem zdjęć nagich koleżanek, chociaż wtedy pewnie bym chciał. Ale nikomu z nas nie przeszło przez myśl coś takiego. Jak komuś sie udało zobaczyć nago dziewczynę ( bo ona chciała) t8 był powód do dumy. A teraz można sobie oglądać do woli. Mam wrażenie że teraz dziwne jest jak dziewczyna n7e pokaże sie nago lub prawie nago. Przepraszam ze tak długo ale jestem tym przerażony. P.S. Mam 29 lat to chyba te czasy które opisałem nie były tak dawno. Kiedy to sie zaczęło tak bardzo zmieniać.?

Gość gość
Wiesz co ja tez mam 28 lat i na nasze pokolenie narzekali strasznie,ze takie siakie i ja nigdy nie wiedzialam o co im chodzi hahaha ,ze co sie czepiacie sami mlodzi byliscie,ale jak teraz patrze na te 13 latki to im sie nie dziwnie ,ze nasze pokolenie bylo juz inne ,juz byly komorki itd ,ale teraz to jest gorsza masakra powaznie,chyba robie sie stara

Gość gość
wpływ gazety typu brawo zostali czytelnicy gazet typu brawo maja zryty baniak zostaliście podani indoktrynacji macie wypaczone poglądy np miłości i innych wartoścp pa/t/ri/otycznych