Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia250389

nadżerka, proszę o pomoc!!!

Polecane posty

Gość monisia250389

sory, że znowu zaczynam temat o nadżerce, ale nie znalazłam nic o tym o co chcę zapytac. kiedy zaszłam w ciążę dowiedziałam się u ginekologa, że mam nadżerkę, miała zostac usunięta po porodzie, jednak przeżyłam ciążę martwą, z cytologii wynika, że należę do gr2, ze względu na nadżerkę właśnie, po zabiegach zostają blizny, które mogą utrudniac zajście w ciążę, na razie jestem miesiąc zabiegu usunięcia, co i tak obciążyło mój organizm, stosuję globulki, a o dziecko będziemy starac sie z mężem, kiedy to będzie w miarę bezpieczne, czyli za rok, kiedy miną stresy, które mnie czekają itd. czy podczas stosunków w tym czasie moja nadżerka może się powiększyc, przy całej ostrożności i stosowaniu środków farmakologicznych? co zrobic by ryzyko było jak najmniejsze? dla dobra dziecka, chcę poczekac z zabiegiem do czasu po ciąży, sami lekarze powiedzieli, że zabieg teraz nie jest dobrym rozwiązaniem. jak zapobiec powiększaniu się nadżerki? proszę o pomoc

Gość anja80
ja usuwałam nadżerkę przed ciążą za pomocą promieni podczerwieni i nie miałam potem zadnych problemów z zajściem w ciążę. Jedyne co to niestety po porodzie mi sie odnowiła i usuwałam po raz kolejny. Sam zabieg nie jest niebezpieczny ani bolesny i nie zostają po nim żadne blizny, może skonsultuj sie z innym lekarzem, bo według mnie nadżerkę warto leczyć jeśli powoduje jakieś dolegliwości

Gość monisia250389
bardzo dziękuję, ale na razie, to najważniejsze jest dla mnie zajście w ciążę, nie mogę dojśc do siebie po zabiegu i dziecko jest sensem mojego życia. pytam o to co oprócz usunięcia mogę zrobic, by nie rosła

Gość a pianinio ino ino
krioterapia a nie wypalanka i bedzie ok