Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradźcie

do mam które dawały swoim maluchom w nocy butle... jak oduczyłyście dzieci jesc

Polecane posty

Gość poradźcie

w nocy? moje dziecko je raz w nocy ok 2-3 i potem dopiero o 6tej, 6:30. a najgorsze ze jak zje to przespi max 2 godziny i pobudka o 4-5tej i dopiero o 7mej zasypia.

Mój się sam przestawił. Najpierw budził się o 4, wtedy też często zdarzała mu się pobudka ok. 1 . Najpierw przestał się budzić o 1, a potem karmienie o 4 przesunął sobie na 6.

Ja moim dawałam do oporu i same się oduczyły. Kornel się czasem budzi w nocy ale na herbatkę, a Mania już od dawna nie (no chyba ze na sikanko). U Mani zastosowałam metodę wymiany mleczka na herbatkę i poskutkowało (tak mi się zdawało). U Korniczka nic nie stosowałam i mniej więcej w tym samym wieku co ona też przestał chcieć mleczka w nocy, wiec to widocznie nie metoda a po prostu "samo się"

Gość Abbey
Ja mam straszny z tym problem. Moj maluch ma pol roku i budzi sie w nocy czasem nawet 5 -6 razy, masakra. Staram sie go tego oduczyc metoda herbatki, ale na razie juz dluzszy czas i nic nie pomaga.

Gość oscypka
ja zageszczalam corce mleko kaszka na noc. ja sie budzila dostawala wody i od dorego roku przesypia cale nocki

a o której mluch dostaje ostatni posiłek??? Moja córcia, która ma 5 miesięcy dostaje ostatnią butle około godz.23 i spi do 6 lub 6.30

Gość poradźcie
havanna- mam nadzieje ze i mój synek tak sie niedługo przestawi, a ile miał miesiecy jak przestał sie budzić? mój synek dostaje butle o 20.30 i spi do 2-3.

Gość wicherka
ja zrobilam to tak, synek ma prawie 7 m-cy, ''walke'' rozpoczelam ok 3 tyg temu nie pomagaloi zageszczanie mleka, bo i tak sie budzil butla 0 19-20 potem ok 23-24 przez sen na nocna do butli ok, 3-4 wsypywalam co kilka dni miarke mniej, potem zmniejszylam objetosc, teraz daje tylko wode, tak sobie pociumka i usypia znowu, czasem nic nie daje jeszcze niestety sie czesto budzi, ale juz nie na jedzonko, mam nadzieje ze zacznei przesypiac cale noce moj sposob mysle z ejest dobry bo obylo sie bez placzu,

Gość wicherka
teraz mysle co zrobic, zeby zrezygnowac z butli ok polnocy, moze kaszke na noc zamiast mleka, coi myslicie? wtedy bedzie przerwa tak od 19-20 do 6-7 w karmieniu

Gość poradźcie
ja przed 18tą dawałam kaszkę i potem po 20tej przy usypianiu mleko a i tak się budził. teraz nie daje kaszki bo synek niechce jej jeść. mój ma prawie 8 m-cy.

Sprawdzony sposob? Prosze: :D Bylo: (polowa lutego) 19 butla 23 butla 3 butla 6 butla Jest: 19 butla 6 butla :D Jak? Co tydzien 1 miarka mleka mniej w nocy 19-6. Gdy juz po 4 tyg mleka nie dodawalam , obudzila sie 3 razy na wode i zrezygnowala :D Spi od 19 do 6 rano, jak zaplacze to smoczek i dalej spi;]

Miał jakieś 4 miesiące jak przestał się budzić w nocy. Ostatnią butlę dostaje ok. 20 i śpi do 6. Oczywiście są noce kiedy budzi się wcześniej,a le raczej nie z głodu, tylko np. przesika pieluchę. Ale wtedy bez butli już nie uśnie, ale jeśli to zdarza się sporadycznie to daję mu tą butlę.

z tym, ze moje dziecko nawet na piersi spało od 20-21 do 4 w nocy, więc to chyba nie żadna złota metoda a takie dziecko:) które długo śpi ciągiem. W dzień też odkąd skończył miesiąc ma jedną 5-godzinna drzemkę.

Gość plotttttt
ja nie oduczałam, córeczka w wieku 10 miesięcy przestała się budzić a synek w 5 miesiącu zrezygnował z nocnego jedzenia. Nawet jak nie wypiły mleka na kolację to też nie budziły się.

po prostu pewnego razu nie obudzil sie na nocne karmienie - mial 3 miesiace. I tak mu zostalo :)

Gość poradźcie
dziękuje za bardzo pomocne wypowiedzi;-)pozdrawiam