Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bulbla

Udrożnienie zapchanego kibla

Polecane posty

Gość Bulbla

Słuchajcie, mieszkam w domku jednorodzinnym i notorycznie zapycha mi się kibel :( Już któryś raz z kolei wołałam hydraulika ze spiralą, przepchnął wziął 100 złotych a kibel nadal się zapycha. Znajoma powiedziała mi żebym zadzwoniła do firmy WUKOWOMA, ponoć oni jakoś tak inaczej przepychają, ale tylko na parterach. Nie wiem o co chodzi, ale chyba zaryzykuję. Co to jest ta WUKOWOMA, znacie ich ?? I dlaczego tylko w mieszkaniach parterowych mogą kible udrażniać? :(

Gość musisz walic klocki
w mniejszych porcjach :classic_cool:

Gość haloooooooooo
wlewaj do kibelka czesto miske goracej wody

WUKO,ale oni tez udrazniaja spirala,a pdplyw masz w plastiku czy jeszcze metal? Mozesz jeszcze sprobowac kretem w granulkach lub plynie,tez udraznia dosyc skutecznie.

Gość dobra marcóweczka 09
Radzę sprawdzic czy nic nie wpadło do kibelka. Mieliśmy tak samo. To była kostka..do toalet.Nikt się nie przyznał komu wpadłą. Dziś nie wieszamy żadnych kostek.. Życzę powodzenia !

No dobra, przyznam się: weszłam tu tylko dlatego, że przeczytałam "Uzależnienie od zapchanego kibla" :D a tak przy okazji, najlepiej przepycha się "sprężyną"

Kup własną sprężynę - nie kosztuje drogo, a przestaniesz ciągle płacić 100 złotych. Moja osobista uwaga jest taka, że to gdzieś rura dalej jest przypchana czymś, bo to jest nie możliwe by tak się ciągle zapychało - a jak to jest gdzieś dalej to nie wiem jak poradzić.

Gość onom
tez mialam taki problem (mieszkam w sigmie), kupe kasy wydalam na hydraulika, krety i inne specyfiki wreszcie maz kupil taka spirale jak napisala pyzatka i mamy swiety spokoj, a poza tym inwestycja sie zwrocila dosc szybko cos podobnego http://www.rems.info.pl/3257-Mini-Cobra-Przyrzad-do-czyszczenia-rur.html a tu nawet na allegro znalazlam http://www.allegro.pl/item963459177_rems_mini_cobra_urzadzenie_do_czyszczenia_rur.html

Gość gość
Takie firmy jak ta www.pogotowieknalizacyjne.lodz.pl radza sobie z takimi problemami bez wahania, polecam kazdemu

Gość gość
Ja też nie mogę przepchać sedesu :-/. Nie wiem czy lać więcej kreta czy nie.

Jesli nie ma tam czegoś "mechanicznego",co zatyka,to wam podam mój sprawdzony sposób. Kiedy wprowadziłam się do nowo kupionego mieszkania (ale nie NOWEGO),kibel ustawicznie się zatykał.Zrobiłam tak: Na noc wybrałam całą wodę z kibelka-aż poczułam odór z kanalizacji.Wtedy wlałam do oporu octu prosto z butelki.Od rana wszyscy korzystali z kibelka bez spuszczania wody do chwili,aż ktoś wreszcie musiał to zrobić.Mam spokój do dziś!

Gość gość
Jeżeli użyłaś już dużo kreta to zdecydowanie nie ma co lać więcej. W najgorszym przypadku możesz sobie uszkodzić rury i dopiero wtedy będzie problem. Jak już taki mocny środek nie pomaga to najlepiej po prostu wezwać pogotowie hydrauliczne które szybko przyjedzie i załatwi sprawę. Ja korzystałam kiedyś z www.wodno-kanalizacyjne.pl i jak ktoś jest z Katowic to polecam. Od tamtego momentu nie miałam już podobnej sytuacji.

Gość gość
Jak jest zapchane totalnie to nic nie pomoże. Zdecydowanie lepiej jest dać znać sprawdzonej firmie, jak http://www.firmakanex.pl/ oni załatwią temat, a my nie będziemy mieli kłopotów.

Gość gość
Zatkał sie pewnie odpływ od kibla a nie sam gier. Gier trzeba odkręcić i dopiero sprężyną wtedy rure przepychać. Inaczej zniszczy sie kibel od sprężyny.

Gość gość
Miałam bardzo podobny problem, nic co robiłam nie pomagało tego udrożnić. Znalazłam solidne pogotowie kanalizacyjne www.aseko.pl , przyjechali do mnie w przeciągu godziny i wszystkim solidnie się zajęli.

Gość GrzegorzBąk
Zapewne chodzi CI o toalete. Jeśli sprawdziłeś już wszystkie pomysły powyżej pozostaję Ci tylko jedno - wezwać pogotowie hydrauliczne https://jotka-hydraulik.pl/czyszczenie-kanalizacji/ Tak było w moim przypadku i z usługi jestem bardzo zadwolony

Gość gość
Często zapychający się kibel w domu jednorodzinnym może oznaczać problemy z zatorami w kanalizacji. Jeżeli mieszkacie na Pomorzu to polecam wam zgłosić się do firmy http://wywoznieczystosci.pomorze.pl/ Oni zajmują się udrażnianiem i czyszczeniem kanalizacji.

Jesli jesteś ze szczecina z okolic polecam pogotowie kanalizacyjne Mieszkam w domku mają dobry sprzęt nam sciągneli kibelek udrożnili spiralą mechaniczną sprawdzili kamerą nawet namierzyli specjalnym lokalizatorem gdzie siadła rura a pozniej wyczyscili wukiem powiedzieli ze jak się powtóży niestety oznacza ze rura już jest do wymiany ale poki co jest ok strona do nich polecam zawsze doradzą pozdrawiam www.pogotowie-kanalizacyjne-krecik.pl