Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stała bywalczyni forum*

mąż nie nadaje sie na ojca

Polecane posty

dziecko ma 4ry lata a tatuś powiedział .ze widzi dziecko rano zanim go odprowadzi do przedszkola ( czyli od 7ej do 8ej) i wieczorem po powrocie z pracy dopoki syn nie zasnie czyli od ok 20ej do 22 i nie moze odpoczac bo dziecko mu przeszkadza :(

Gość pongo
Hej, spróbuj zaangażować męża w zabawy z synem, np. niech idą razem na męską wyprawę do lasu po ''bazie'', to na pewno ich zbliży,lub niech idą na wspólne zakupy do marketu. Polecam też wspólne układanie puzzli w domu lub grę w chińczyka. Myślę że Twój mąż na pewno nadaje się na ojca, tylko nie wie jak ma pełnić tą funkcję :)

a ja bym zrobiła tak; gdy będzie miał wolny dzień ulotnij się i niech spędzi go z dziećmi. Wtedy już nigdy nie powie, że jest zmęczony będąc z nimi tylko rano i wieczorem :)

Gość cara -
rada kocura mozę i jest przewrotna -ale rzeczywiście moze być skuteczna :) wiem ,ze mezowi wydaje sieze nie ma ze synem wspolnych tematów - bo jest jeszcze za mały - ale jesli teraz nie nawiaze z nim wizi - poki jest jeszcze mały - to póżniej bedzie tylko gorzej. A tak z ciekawości - pozwalacie żeby 4 latek nie spal ok k22 ? to jak on biedaczek do przedszkola wstaje ?

Gość jgffdsfhklll
cara - wyszla druga strona medalu he he

Gość yufryuf
Tak, słuchaj dalej tych debilek i ich równie debilnych rad o zostawianiu ojca z dzieckiem z nadzieją że dzieckiem się zajmie... Tu juz była jedna co w te bajeczkę uwierzyła a gdy ojciec został sam z dzieckiem to nawet palcem nie ruszył przy dziecku... Gratuluje pomyslowości, idiotki...

Gość nie obrazaj innych
jak czlowiek musi, to i sie zajmie i wszystkie nauczy ;)

w standardzie synka jest zasypiac o 22giej meza drazni dziecko bo nie moze psychicznie odpoczac przed i po pracy dla mnie to jest chore i cholernie przykre bawi sie z nim ale tak na sile ze az sie plakac chce zaznacze ,ze jest dojrzałym mezczyzna a synek byl wyczekiwanym dzieckiem i jestesmy 12 lat ze soba czyzby praca go tak meczyła?(biurowa)

Gość masz przerąbane jednym
zdaniem

Gość może czas zasięgnąć porady
skoro dziecko go męczy to po co je zrobił? Czy ktoś mu obiecywał, że będzie łatwo? Czas aby sobie uświadomił, że skoro coś stworzył, to przez najbliższe co najmniej 14 lat jest za to odpowiedzialny. Chyba nie sądził, że dziecko to wyłącznie sama przyjemność stworzenia i na tym jego rola się kończy? A po czym on tak odpoczywać musi? Rowy całymi dniami kopie?

Gość jak wy sobie tych mezow wybier

Gość a ty myslisz
pusta pindo, ze skoro praca biurowa to lezy do gory dupa? stres, biurowe gierki, ciagla kontrola, itd - to powoduje ogromne zmeczenie PSYCHICZNE! myslisz, ze tylko po pracy fizycznej czlowiek moze byc zmeczony? Ale co moze wieziec mamuska, ze zwapnialym od ciazy i siedzenia z bachorem mozgiem. ja sie mezowi nie dziwie, ze ma dosc i chce odpoczac.

Gość może czas zasięgnąć porady
do tego wyżej co nienawidzi kobiet i brzydko się wyraża.... Nie pisz bzdur tutaj, bo każda z nas (matek) też pracuje 8 godzin w biurze czy gdzie indziej, a potem robi zakupy, gotuje, pierze, sprząta, zajmuje się dzieckiem, pomaga w lekcjach, chodzi na wywiadówki. Czyzbyśmy były inaczej skonstruowane niż wy? Tylko wy tak przezywacie pracę w biurze, że po przyjściu do domu stać was wyłacznie na zjedzenie obiadu, gazetę, TV sport czy info i leżenie na kanapie???

tak jak napisała osoba "może czas zasięgnąć porady " tez pracuje w biurze ,mam stresy,pozniej szybko po dziecko do przedszkola,zakupy,obiadokolacja,ogarnac mieszkanie ,nastawic pranie,etc mnie boli to ze meza tak bardzo irytuje dziecko

zaznacze ,ze rozmawiamy ale to niewiele daje moze faktycznie jest zmeczony psychicznie -ale ja tez i nie moge siasc przed kompem czy tv i zostawic wszystkiego bo "ja dopiero co z pracy weszłam "a tu juz dziecko cos ode mnie chce

Gość big girl
masz pełne prawo wymagać od niego innej postawy tym bardziej że sama też pracujesz mamy równouprawnienie, zacznij od tego żeby to mąż brał wolne na choroby dziecka, stwórz sytuacje w których będzie zmuszony do kontaktu, przy okzaji sam od pracy odpocznie wiesz często wzorce z domu są silne na tyle że przeszkadzają żyć. pytanie jak było u niego? jaka była rola ojca w domu? musisz mu powiedzieć że ci przykro że tak mówi, i wyjaśnić że tak nie wolno bo czterolatek też to słyszy i czuje się niekochany, to wasze wspólne dziecko i kiedy ty masz obowiązki domowe masz prawo ZMUSIĆ go żeby poszedł z dzieckiem na spacer- ty będziesz miała czas i spokój każde działanie które spowoduje że spędzą razem czas jest dobre

Gość ciezki temat widzialy galy co
braly

Gość dokladnie nic nie zrobisz

Gość melisa meliska