Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

majka8

Pomocy!!! jaki艣 skuteczny spos贸b na KRETA!!!

Polecane posty

Go艣膰 Zosia radosna
Jasne, xymea. W zabijaniu najlepszy jest KTO艢. Nie ja.... Dobrze mie膰 czyste r膮czki... Ale jakby tak pogrzeba膰 w sumieniu... by艂oby co艣 nieco艣 do oczyszczenia... (my艣l臋 o zabijaniu kret贸w). Przecie偶 mo偶na je przep艂oszy膰 bez uciekania si臋 do zabijania... Mam (przepraszam) wrednego, nieprzyjemnego s膮siada (mieszkam w bloku). Uprzykrza nam wszystkim 偶ycie niezno艣nie. Czy mam wezwa膰 s艂u偶by? Mo偶e oni dadz膮 mu jak膮艣 ..... No co艣 co mu posmakuje... i przestanie nam 偶ycie uprzykrza膰...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Id藕 do znajomego zak艂adu fryzjerskiego i popro艣 o w艂osy, kt贸re s膮 zamiatane i wyrzucane. W艂osy wsyp w rozgrzebane krecie kopczyki i zapal. U mnie w ten spos贸b pozby艂am si臋 kret贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosia radosna
No prosz臋. Proste, bez 偶adnych op艂at :) .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶na w bardziej humanitarny spos贸b pozby膰 si臋 kreta. Warto do tego zaanga偶owa膰 specjalist贸w z firmy typu DDD us艂ugi, bo to jedna wizyta, kt贸ra za艂atwia spraw臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosia radosna
"humanitarny"..... Poczyta艂am sobie... drogi reklamodawco :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie mam kret贸w na swojej dzia艂ce. Jak si臋 tylko pojawi pierwszy kopczyk, 艣cinam gar艣膰 sier艣ci swojemu pieskowi a poniewa偶 to owczarek niemiecki d艂ugow艂osy to nawet nie widac ubytku po moim pupilu. Tak膮 sier艣膰 zmaczam w wodzie i wpycham do dziury kreta i z g艂owy. Nie ma wi臋cej kopczyk贸w i kret idzie do sasiada

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam! Ja, pewnie jak wielu forumowicz贸w, pr贸bowa艂am wielu sposob贸w: 艣wiece, karbit, odstraszacze w p艂ynie, a nawet cif z wybielaczem. M贸j owczarek niemiecki te偶 by艂 chyba najdok艂adniej wyczesanym psem w okolicy:) Wszystko na nic! 艢rodki wywietrza艂y, a krety powr贸ci艂y. Ale wko艅cu znalaz艂am, to zwyk艂a rurka plastikowa (nie wiem jak膮 to ma nazw臋) jak膮 mo偶na kupi膰 jako 偶ywo艂apk臋 na kreta, czarna z zapadkami z obu stron. To naprawd臋 dzia艂a. Od mniej wi臋cej maja do dzi艣 z艂apa艂am siedem! kret贸w, a pies 贸smego. Spr贸bujcie, polecam. Um臋czy艂am si臋 podobnie jak Wy, a tu taki prosty spos贸b. Zaznaczam tylko, 偶e jesli chcecie humanitarnie, to musicie co kilka godzin zagl膮da膰 do wkopanej rurki, bo po kilku godzinach kret si臋 w niej dusi. Gdy szuka艂am pomocy w necie obejrza艂am filmik (chyba na youtube) jak si臋 montuje tak膮 艂apk臋, ale to 偶adna filizofia. Wkopuj臋 blisko kretowiska, Nie zawsze da si臋 tak wkopa膰 w tunel, by znale偶膰 wej艣cie i wyj艣cie, nad jednym kretem "pracoa艂am" chyba z tydzie艅, ci膮gle przekopywa艂am 艂apk臋, a偶 wko艅cu zakopa艂am wok贸艂 kretowisk cztery i kret si臋 z艂apa艂. Po zakopaniu 艂apki przydeptuj臋 kretowiska, by si臋 przekopa膰 czy jeszcze ryje czy ju偶 si臋 z艂apa艂. Szczerze polecam, sprawdzone!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 filipgu30
a mo偶e siatka? widzia艂em dobry produkt w przyst臋pnej cenie tutaj http://panfarmerek.pl/脗 . kupowa艂em kiedy艣 tutaj pastuchy i je艣li chodzi o jako艣 to nie mam zastrze偶e艅 ;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartoser88
My艣l臋, 偶e jeszcze jednym sposobem jest mocna siadka kt贸rej kret nie da rady przebic i om偶ecie znale藕膰 ja w ofercie sklepu internetowego http://panfarmerek.pl w do艣c dobrej cenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moim zdaniem, najlepszym sposobem jest siatka na krety. Do艣膰 humanistyczny i bezpieczny spos贸b. Po raz ostatni kupowali艣my tak膮 siatk臋 w ogrodniczym sklepie internetowym Zielony Klomb. Sprawnie odpowiadaj膮 na maile.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GabrysiaKK
Krety to takie uparte stworzenia i do艣膰 ci臋偶ko si臋 ich pozby膰. W tamtym roku na wiosn臋 mieli艣my z nimi spory problem. Nie wiedzia艂am jak mam si臋 ich pozby膰. W tym roku ju偶 zaopatrzy艂am sie w https://www.kretolap.com.pl/ i mam nadzieje, 偶e uda mi si臋 ich jakos szybko pozby膰. Wy jak walczycie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 RF
Metoda jest prosta i 艂atwa,w miejscu kopczyk贸w wbija膰 paliki nas膮czone przepracowanym olejem samochodowym.Wynosz膮 si臋 gdzie indziej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosia radosna
Hmmm, kosztowna metoda. 1 - trzeba kupi膰 olej. 2 - Trzeba naby膰 te偶 auto (bo jak inaczej przepracuj臋 olej?) 3 - trzeba kupi膰 paliwo do auta (bo inaczej nie ruszy) ... a ja mam tylko rower. On mi zupe艂nie wystarcza. To ju偶 wol臋 swoje sposoby. Taniej i... kleszcz mnie nie ruszy :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kreto艂ap target. Zapoluj na niego dynamitem. Odgarnij kopiec by udro偶ni膰 kana艂y. Kret nienawidzi przeci膮gu wi臋c przyjdzie i b臋dzie chcia艂 zamkn膮膰 otw贸r. Kiefy tam przyjdzie za艂膮czy zap艂on "kreto艂ap target" i rozpierpapier go na p贸艂. Tylko zabijaj膮c skurczysyna si臋 go pozb臋dziesz. Ludzie nie piszcie 偶e to bo偶y stworek i te偶 chce 偶y膰, bo b贸g nie istnieje. Zostawcie sobie to dla siebie i idzcie z tym do ko艣cio艂a. Kret jest pod ochron膮 ale nie dotyczy to prywatnych ogrod贸w. Basta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dragon1238
Najprostszy ,najta艅szy i zarazem najskuteczniejszy spos贸b na krety to zakup solarnego odstraszacza. Ja kupi艂em na allegro za oko艂o 30 z艂. Na zim臋 postanowi艂em go schowa膰 ale pod koniec lutego krety zn贸w si臋 pojawi艂y teraz jest w ziemi ca艂y rok i od czterech lat mam spok贸j z kretami. Stosowa艂em prawie wszystko od pu艂apek prze karbit , 艣wiece dymne, puszki na kijkach ,butelki wkopane w ziemi臋 zadzia艂a艂 tylko solar

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

U mnie pies wykopuje krety 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Ja ju偶 chyba wszystko robi艂am, by pozby膰 si臋 kret贸w i tych nie艂adnie wygl膮daj膮cych kopc贸w z ogrodu. M膮偶 ju偶 si臋 ze mnie 艣mia艂. Kole偶anka mi podpowiedzia艂a, bym kupi艂a saszetki kunagone, one dobrze odstraszaj膮 krety. Mia艂a racj臋 po czasie pojawi艂y si臋 tylko 3 nowe kretowiny. Ju偶 zasypa艂am tam woreczki, kwestia czasu jak krety si臋 wyprowadz膮, w ko艅cu聽聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lu艣ka

Wiecie co, wiosn膮 przeprowadzili艣my si臋 do nowego, naszego wymarzonego domu. Zrobili艣my pi臋kny ogr贸d, ale niestety kret mia艂 inny pomys艂 na to miejsce, ni偶 pi臋kny, zielony trawnik... zupe艂nie nie mog艂am sobie z tym poradzi膰, a m贸j ogr贸d (zreszt膮 s膮siad贸w te偶) wygl膮da艂 koszmarnie. Znajomi dali mi kontakt do Pana Piotra z firmy GreenStyle, kt贸ry przyjecha艂 naprawd臋 szybko i pom贸g艂 mi z tym problemem. Jestem naprawd臋 wdzi臋czna, w ko艅cu mog臋 si臋 cieszy膰 ogrodem:) Je艣li szukacie takiej firmy z okolic Warszawy, to polecam z czystym sumieniem.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlena

Dobry i sprawdzony a zarazem tani聽 odstraszacz na krety聽https://www.agronetzawadka.pl/pl/p/Kunagone-odstraszacz-zapachowy-na-krety-10-pak/574聽

Udost臋pnij ten post

Nie wiem czemu tak wiele os贸b tutaj broni kret贸w Jasne, ze takie kopczyki nie przeszkadzaj膮 na ziemi, kt贸ra nie nalezy do nas, czy na polu. Jednak w sytuacji je艣li kopczyki pojawiaja si臋 na trawniku,聽 to nie jest nam ju偶 tak weso艂o. Szczeg贸lnie, ze taki kret potrafi wykopa膰 nie tylko jeden kopczyk ale wiele takich kopc贸w....聽

Ze swojej strony polecam urz膮dzenie kreto艂ap:

https://www.target.com.pl/produkty/kretolap-urzadzenie

Pozwala sobie poradzi膰 z 50-60 kretowiskami. Urz膮dzenie jest szczeg贸lnie popularne we Francji.聽

Udost臋pnij ten post

wkop w ziemie pu艂apki na kreta, te takie rury w ktore moze wejsc ale juz nie wyjdzie.

Udost臋pnij ten post

Z w艂asnego do艣wiadczenia wiem, 偶e dzia艂a taka ro艣lina, kt贸ra nazywa si臋 r膮cznik. Dodakowo ma pi臋kne czerwonawe, du偶e li艣cie co艣 jak kasztan i ciekawe kwiatostany, kt贸re przypominaja ma艂e kasztanki ale tu sa czerwone i nie kuj膮. Sprawdzi艂am i dzia艂a, na inne te rzekome odstraszacze szkoda czasu.

Udost臋pnij ten post