Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała83

Zbliża się wiosna a ja chcę schudnąć co zrobić?

Polecane posty

Gość dietowowiosennie
- jest niewiele a regularnie - dużo pij (szczególnie wody) - i duuużo ruchu! * myj często zęby (prosty sposób na oszukanie głodu :) ) hehe

Gość dietowowiosennie
miało być oczywiście "jedz niewiele a regularnie" :)

Gość ćwicz ćwicz ćwicz
!

Gość faktycznie lalka
napisać to na forum

Gość heheh a to dobre
zastosuj program MŻ - WR

Gość anusienka
ee tam diety. nie lubie stosować tego, bo później jak przestane jeść wg diety, to efekt jojo powstaje i tyje więcej niż schudłam. dlatego wolę poćwiczyc pobiegać, czy pojeździć na rowerze. uważam że ta metoda jest najskuteczniejsza. Do biegania uzywam krokomierza Canyona który liczy mi odległość jaka pokonałam, ilość kroków, oraz ile kalorii przez to spaliłam. a dodatkowo ma funkcję pomiaru tętna, oraz stoper. i dodatkowo uważam że cena 69 za taki krokomierz to bardzo dobra cena.

Gość hhhhhhhm____________
Jeśli zastosujesz dietę z głową, to schudniesz a efektu jojo nie będzie. Ja zastosowałam dietę 1000-1200kcal. Rozłożyłam wszystko na 4-5 posiłków i przyniosło efekty. Chudłam kilo na tydzień. Po miesiącu, lub trochę więcej schudłam około 5 kg. Stopniowo zwiększałam pokarmy, ale już nie objadałam się na noc itd. Gdy stosowałam dietę, raczej głodna nie chodziłam, tak naprawdę to często się nam nie chce jeść, tylko mamy na coś ochotę i nie możemy się powstrzymać. Ta dieta nie tylko pozwoliła mi schudnąć, ale poczułam satysfakcję z tego, że potrafię panować nad swoim ciałem i sobą. A co do produktów, które jadałam.. nie stosowałam gotowych diet, sama sobie układałam na podstawie wartości kalorycznych. Pozdrawiam.

oj dzięki za to wszystko, mam męża więc zakochać to już nie aktualne, myślę o bieganiu ale nie mam motywatora, duuużo ruchu! to jest to, a o czym Ty piszesz anusienka? co to jest w ogólne krokomierz? aktualnie siedzę na pupie i się nie ruszam bo Gadam z Wami :)

Jedź co najmniej 5 małych posiłków dziennie ( dużo białka,warzyw i owoców) Pij dużo niegazowanej wody Dużo ruchu ..( spacery,bieganie,jazda na rowerze,stepper itd. w zależności do czego masz dostęp) do tego dołącz ćwiczenia siłowe np z hantlami.. jak nie masz hantli to mogą być butelki z woda Powodzenia :)

wszystko fajnie z tymi posiłkami tylko że mój mąż jest kucharzem i albo przynosi jedzenie z restauracji albo sam gotuje i mi wmusza :) chyba mnie kocha taka jaka jestem

Gość anusienka
krokomierz to takie uzadzenie co liczy Twoje kroki. dla mnie to duzy motywator by zrobic za jednym razem jak najwiecej kroków

Gość hhhhhhhm____________
Od niczego się nie schudnie :) Gdyby tak było, to by nie było otyłych ludzi. :) Jeśli jesz dużo lub bardzo dużo to ćwiczenia nic nie pomogą, bo musiałabyś ćwiczyć bardzo dużo i codziennie. Jeśli chcesz schudnąć to chociaż zmiana tego, co jesz na co dzień lub chociaż ograniczanie niektórych potraw i niejedzenie późnymi wieczorami jest konieczne. Inaczej nie da rady. No chyba, że chcesz schudnąć do 5 kilo, to ćwiczenia regularne - aerobowe wystarczą :)

Gość anusienka007
biegaj, biegaj, biegaj...!!! a do tego mozesz kupic sobie krokomierz by porównywać dystanse...

Gość jukrecja
A myślałaś kiedyś nad tym by przejść się do dietetyka, który indywidualnie dobierze program. Moim zdaniem dość dobre skonstruowana jest ta taka dieta - http://vimed.pl/dieta/. Tutaj program jest opracowany na podstawie indywidualnego kodu genetycznego. Według mnie wydaje się to jedno z sensowniejszych rozwiązań.

Gość Jerry Springer
"Zbliża się wiosna a ja chcę schudnąć co zrobić?" -KUPĘ!

Ja własnie dziś zaczęłam Dukana i piję dużo wody mineralnej i czerwonej herbatki:) Jak sesja się skonczy i przyjdzie wiosna mam tez zamiar się wiecej ruszać:)

Gość gość
Szybki metabolizm to klucz do sukcesu. Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo zgodne z naturą. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo. Światowa organizacja zdrowia (WHO) uznała i uznaje Zioła Tybetańskie za nieliczną bardzo skuteczną i zdrową metodę odchudzania i zmiany metabolizmu na szybki. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam 16 kilogramów.