Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpkacytryna

zareczyny po 5 miesiącach.

Polecane posty

Gość cierpkacytryna

niby rozmawiamy o ślubie i dzieciach. Jesteśmy w sobie zakochani i w ogóle. Nawet rozmawialiśmy o zaręczynach. Dowiedziałam, się, że czeka na odpowiedni moment... CO to znaczy przepraszam? To chyba właśnie ON powinien wymyślić coś. A nie czekać.... No bo na co. Pewnie po prostu nie jest jeszcze pewny

Gość to znaczy ze jestescie z
soba za krotko i poczeka az bedzie pweny ze to z Toba chce byc do konca zycia

Gość cierpkacytryna
ale to co kłamie mnie

Gość to znaczy ze jestescie z
ojej, za malo napisalas. skad mamy wiedziec, ze klamie, czemu klamie, kiedy klamie i po co?

Gość ja powiem tak .....
matko kochana dziewczyno jesteście dopiero ze sobą 5 miesięcy a to bardzo mało ...dobrze ze rozmawiacie o ślubie dzieciach i zaręczynach ale to nie znaczy ze on się oświadczy już zaraz teraz...ja nie widzę w Twojej wypowiedzi żadnej złej woli faceta a tym bardziej kłamstwa a zdanie że czeka na odpowiedni moment może oznaczać .....że albo chce się oświadczyć w jakiś szczególny sposób albo zwyczajnie uważa że macie jeszcze na to czas

Gość cierpkacytryna
Wiec tak. Oboje jesteśmy po długich związkach ja po 5letnim on po 4. A mimo to jakoś tak idealnie do siebie pasujemy. On strasznie chciałby dziecko. strasznie strasznie. A ja dziecko tak- ale po ślubie. Ostatnio mi napisał, że trzeba wziąć ten ślub bo po co czekać, a przecież tak bardzo chcemy być razem. Ale ciągle jednocześnie powtarza, ze czeka na odpowiedni moment. Nie rozumiem tego. Bo m moim zdaniem to on powinien coś zorganizować. A nie wykorzystać świata, nowy rok czy coś innego. Wydaję mi się, że zaręczyny są na tyle pięknym momentem, że nie powinno się ich robić w właśnie inne dni. Tylko stworzyć dzięki nim nowy wspaniały dzień, który będzie się co roku wspominać. ps: ostatnio oglądaliśmy razem taki śmieszny program ,,powiedz tak" a on się wzruszył i popłakał

Gość ja powiem tak .....
no skoro tak się wzruszył to być może chce w jakiś szczególny sposób się oświadczyć nie uważasz ? a czemu zaraz zarzucasz mu kłamstwo masz aż tak duże parcie na pierścionek i ślub ?

Gość cierpkacytryna
Nie określiłabym tego parciem

Dopiero 5 miesięcy z nim jesteś. Co to za facet, który się popłakał na jakimś dennym programiku ?:D o kurka :) Po co się spieszyć? Zależy Ci na jakieś błyskotce czy na jakimś zobowiązaniu z jego strony? Myślisz, że jak się zaręczycie to on Cie nie opuści i na 'drugi dzień' weźmiecie ślub i będzie jak w bajce? ... Jak mnie rozbrajają dziewczyny, które uważają że jak się jeszcze nie oświadczył to znaczy że mu nie zależy . :o ...

Gość cierpkacytryna
raczej chęć na dziecko mam

Gość ja powiem tak .....
no to jak to nazwiesz skoro po 5 miesiącach znajomości piszesz takie teksty hmmm ?

Gość ja powiem tak .....
dziecko można mieć tak samo bez ślubu no chyba że nie ufasz na tyle swojemu facetowi i musisz mieć ten papier w ręku który zresztą nie jest żadną gwarancją udanego związku

Ciekawe, który normalny facet zgodziłby się na dzieciaka po 5 miesiącach znajomości... ..........

ciekawe jak można ufać komuś z kimś się jest dopiero 5 miesięcy . Przecież tej osoby się kompletnie nie zna! zauroczenie, zauroczeniem , ale kiedyś w końcu mija... i mamy czarno na białym jaka ta osoba jest naprawde.

Gość cierpkacytryna
Nie wiem dlaczego nie miałabym ufać swojemu facetowi w 100% po 5 miesiącach bycia razem. Gdybym mu nie ufała to już dawno stwierdziłabym że to nie ma sensu. Jak dla mnie zaufanie jest podstawą w związku. Jeżeli nie ma podstawy nie ma związku sorry.. Znam bardzo wiele związków gdzie szybko się decydują na ślub czy na dziecko (szybko czyli do roku bycia razem) i są bardzo szczęśliwi do tej pory. Sama jestem zresztą przykładem, że wcale długość stażu w związku nie daje jakieś pewności. Byłam z pewnym panem 5 lat i nie czułam tego co teraz czuję po 5 miesiącach. Nie myślałam ani o slubie ani o dziecku.

Gość cierpkacytryna
up

Ehm.... mi się to wydaje lekko dziwne, że już po 5 miesiącach oczekujesz zaręczyn :/ W jakim jesteście wieku?

jeżeli on czeka na "odpowiedni moment ze ślubem" , to musi też poczekać na "odpowiedni moment z dzieckiem" .... chyba że planujesz życie na kocią łapę , bo chyba o to mu chodzi...:)

Gość cierpkacytryna
No właśnie nie mam zamiaru mieszkać czy żyć z nim bez ślubu.... Eh

Lepiej jest pomieszkać przed ślubem, ja dzięki takiemu mieszkaniu uniknęłam największego błędu w swoim życiu - znaczy się ślubu z nieodpowiednim człowiekiem :)

Moi rodzice pobrali się po 6 miesiącach znajomości, ja urodziłam się prawie rok po ślubie. Tylko dzięki nim wierzę, że taka długo trwająca miłość istnieje. Wiem, że czasy się zmieniają, ludzie też ale zdarzają się takie związki. Mam znajomych, którzy pobrali się po 3 tyg., do dzisiaj czasami nie chce mi się wierzyć... oni dalej zakochani, dzieciaki mają... Nigdy nic nie wiadomo. Pzdr

Lepiej jest pomieszkać przed ślubem, ja dzięki takiemu mieszkaniu uniknęłam największego błędu w swoim życiu - znaczy się ślubu z nieodpowiednim człowiekiem nie trzeba , można poznać człowieka dość dobrze przed mieszkaniem z nim.... :)

Gość cierpkacytryna
Może to i prawda. Tylko, że ja sobie nie wyobrażam. Wtedy ślub traci dla mnie na znaczeniu. Zresztą to nie o to chodzi. Wiesz to jest tak w jednej chwili potrawi powiedzieć,, wezwiemy ten ślub jak najszybciej, po co czekać przecież tak się kochamy" a na następny dzień mówi ,,po co się śpieszyć".... Mówi, że czeka na odpowiedni moment. ALe ja nie wiem co to znaczy, na święta, na sylwestra... wydaję mi się, ze to nie o to chodzi żeby zaręczyny były w jakiś ważny dzień.

Revolver - u mnie wyszło milion rzeczy, o których nie miałabym pojęcia nie mieszkając :)

Chodzi o to, żeby zaręczyny były wtedy, kiedy oboje będziecie w 100% pewni, że to ta jedyna właściwa osoba. A on widać uważa że byłoby fajnie, gdybyś Ty była tą osobą (skoro porusza takie tematy), ale jeszcze nie jest do końca o tym przekonany :) Nie brałabym tego za zły omen, a wręcz że to świadczy o tym, że myśli poważnie o Tobie i o was :) Pytałam w jakim wieku jesteście, chyba ominęłaś pytanie?

jezu autorko na miejscu tego faceta 100 razy bym sie zastanowila zanim za ciebie wyszla... jak mozna truc o slubie po 5 miesiacach zwiazku? w tak wczesnym stadium to kurwa kazdy chce byc razem pogadamy za 2 lata moja droga🖐️ a tak swoja droga macica cie swedzi?

Revolver - u mnie wyszło milion rzeczy, o których nie miałabym pojęcia nie mieszkając oczywiście , nie twierdzę że tak nie jest , ale są pewne sprawy , które da się odkryć przed --- tylko wystarczy osobę poznać....

oboje jestescie po długich zwiazkach byc moze nawet macie przykre doswiadczenia.Moze on poprostu chce troche odpoczac,daj mu czas chwile wytchnienia 5 miesiecy to bardzo krótko.miałam to samo jak cos ma byc to i tak predzej czy pozniej to nastapi