Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szminka w wielkim mieście

Mia

Polecane posty

Generalnie jestem przeciw nadawaniu imion zagranicznych, głupio według mnie wyglądaja Wanesy (w dodatku tak napisane) Britney, Ashley, ale... bardzo spodobalo mi się imię Mia. Co nim myślicie? według mnie jest piękne, takie skromne, ładnie brzmi. Tylko nie podoba mi sie jakby "odpowiednik" polski - Mija, wygląda koszmarnie, boję się, ze w urzędzie go nie zaakceptują. Jak myślicie, moja córka będzie miała przez to ciężej w życiu, przez takie imięa? Nie piszcie od razu, ze jestem wyrodna matką, ze krzywdzę dziecko. Narazie się zastanawiam, mam jeszcze sporo czasu i tak sobie gdybam. Mężowi też siębardzo podoba... co o tym myslicie?

Gość ej powiedz
Ja nie wiem skad wy bierzecie te imiona??? Mnie sie nie podoba :O

Napisałam tak, bo takie mam zdanie na ten temat :). Skąd? z książek, filmów... mi się spodobało, brzmi tak ładnie, delikatnie. Ale wiem, że w Polsce to imię będzie uważane za niezły oryginał, dlatego jeszcze nie zdecydowaliśmy.

Nie jest aż takim wielkim oryginałem, może na kafe tak, ale znam kilka małych dziewczynek o tym imieniu.

Gość ej powiedz
Za nic na swiecie nie nazwalabym tak swojego dziecka. Kojarzy mi sie z jakas podrzedna peruwianska telenowela. To tak samo jakby nazwac ja esmeralda lub lusesita... tragedia :O

Gość kiciusdf
Corka Magda Modrej, tej piosenkarki i celebrytki z baru(takie ładnej nawet blondyny, ale głupiej i pustej, bo ma ztuczny biust), ma na imie Mia ogolnie moim zdaniem to obciach, jak sie mieszka za granica, albo jesli jest sie francuzem , bo to chyba francuskie imie to ok Ale przeciez polskim odpowiednikiem moze byc Maja lub Maria,Marysia rownie ładne imiona

Maja mi się baardzo nie podoba, zbyt oklepane, Maria piękne, ale Marysia już nie... Myślę jeszcze nad imieniem Magda, Magdalena, też przepiękne. superburek - dokładnie, mam takie samo zdanie, cieszę się, że myslimy podobnie :) Wiem, że imię Mia lepiej brzmiałoby gdybym mieszkala za granicą... Wydaje mi się, że aktor - Jakub Przebindowski, ma córkę Mię.

Gość tiaaa
Mia to skrót od Amelia w Genewie tak właśnie skracają nasze Amelki;-)

Gość a py Paula skąd jestes
ze tak nazwalas dzieci?

mi sie podoba imię Mia. Zachwalasz to imię, krytykujesz Waneski, a jak ja podawalam znajomym imie Mia, to każdy mówił ze to wlasnie brzmi jak imię z półki ktorą podałas - britney itp. Za to mój mąż i jego koledzy bardzo podniecali się imieniem Vanessa. Pisanym przez V i 2 ss. a dodam że wszyscy są po dobrych studiach, nie jakas melina. Paula - nie mylą ci sie imiona? Oba tak podobnie brzmią :-)

Swietne imie! Moj maz chcial tak dac na imie naszej corce,ale ostatecznie nazwalismy ja Nina. Czasem zaluje,ale kto wie,moze drugiej corce dam na imie wlasnie Mia? znam jedna dziewczynke o tym imieniu,mama wola na nia "Mijka"

Mnie się kojarzy z "miau"... Wydaje mi się takie jakieś niedokończone. Nie podoba mi się, ale oczywiście każdy ma swój gust. Vanessa mi się podoba ale musi się mieć do tego odpowiednie nazwisko.

Gość hmmmmm a ja mysle tak
To imie kojarzy mi sie z mloda bohaterka filmu Californication... nie jest to wzor cnot ani idealna corka... dlatego nie moglabym nazwac tak swojej corki... za bardzo mam przed oczami ta postac.

Gość no i co z tego?
Mi kojarzy sie Mia z Mią Farrow-niezbyt ładną starszą panią

Gość gość
W polsce jest to zdrobnienie od Eufemia, natomiast w skandynawi jest to zdrobnienie od bardzo ladnego imienia Maria.

Gość gość
Moja coraczka ma na imie Mia wolamy na nia Mijka, Mijuska